Περιεχόμενα

Το μέγεθος του πέους μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε μερικούς ανθρώπους. Το μικρό πέος μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου και να οδηγήσει σε αισθήματα άγχους. Ένας από τους πολλούς μύθους που περιβάλλουν τον αυνανισμό είναι η ιδέα ότι μπορεί να κάνει το πέος ενός ατόμου μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Ωστόσο, αυτοί οι μύθοι μπορεί να επιδεινώσουν το άγχος σε άτομα που έχουν ήδη προβλήματα με το μέγεθος του πέους τους. Αρκετοί άλλοι μύθοι υποστηρίζουν ότι ο αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις σε διάφορες πτυχές της υγείας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σχέση μεταξύ του αυνανισμού και του μεγέθους του πέους, άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν το μέγεθος του πέους και τους μύθους σχετικά με τον αυνανισμό.

Ο αυνανισμός μεγαλώνει ή μικραίνει το πέος;

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο αυνανισμός έχει μόνιμη επίδραση στο μέγεθος του πέους. Ο αυνανισμός οδηγεί σε στύση που αυξάνει το μέγεθος του πέους, αλλά αυτό είναι μόνο προσωρινό. Το πέος θα επανέλθει στο κανονικό του μέγεθος μετά την εκσπερμάτιση.

Το μέγεθος του πέους είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα γενετικών επιρροών. Το πέος μεγαλώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας και μερικές φορές για μερικά χρόνια μετά. Για τους περισσότερους, το πέος θα σταματήσει να μεγαλώνει γύρω στην ηλικία των 18 ή 19 ετών.

Η τεστοστερόνη είναι μια απαραίτητη ορμόνη για τη σεξουαλική λειτουργία και ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνονται και μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πέους.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης μεταβάλλονται επίσης κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές είναι ελάχιστες και δεν έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Τα επίπεδα τεστοστερόνης επανέρχονται στο φυσιολογικό σύντομα μετά την εκσπερμάτιση.

Καθώς τόσο η ανάπτυξη του πέους όσο και ο αυνανισμός έχουν σχέση με τα επίπεδα τεστοστερόνης, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την παρανόηση ότι ο αυνανισμός επηρεάζει το μέγεθος του πέους. Αλλά αυτό είναι το μόνο που είναι – ένας μύθος και μια παρανόηση.

BiggerSize
 
Το BiggerSize είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής που θα σας επιτρέψει να μεγενθύνετε και να παχύνετε το πέος σας, αλλά και να βελτιώσετε συνολικά τη σεξουαλική σας απόδοση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
 
29,90€ 

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος του πέους;

Πολλές εταιρείες πωλούν λοσιόν, αλοιφές και άλλα προϊόντα για την αύξηση του μεγέθους του πέους. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτά τα προϊόντα.

Μια ανασκόπηση του 2019 αξιολόγησε 21 διαφορετικές μεθόδους για την αύξηση του μεγέθους του πέους σε περισσότερους από 1.000 άνδρες. Η μελέτη περιελάμβανε τόσο χειρουργικές όσο και μη χειρουργικές επιλογές. Διαπίστωσαν ότι υπήρχαν λίγα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι μέθοδοι αυτές λειτουργούν.

Η χειρουργική επέμβαση πέους μπορεί να επεκτείνει το μήκος ή την περίμετρο του πέους. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη λήψη λίπους ή άλλων ιστών από διάφορα μέρη του σώματος και την εισαγωγή τους στο πέος. Τα αποτελέσματα αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων ποικίλλουν και μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές, όπως η σεξουαλική δυσλειτουργία.

Ενώ είναι δύσκολο να αυξηθεί το μέγεθος του πέους, μπορεί να είναι δυνατό να γίνει το πέος να φαίνεται μεγαλύτερο με:

  • χάνοντας βάρος
  • ξυρίζοντας τις ηβικές τρίχες
  • διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης

Ορισμένοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν συρρίκνωση του μεγέθους του πέους, όπως το κρύο. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα είναι και πάλι μόνο προσωρινά.

Υπάρχουν επίσης διάφορες μέθοδοι για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Σε ορισμένους ανθρώπους, η ανάκτηση της ικανότητας στύσης μπορεί να δώσει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου πέους. Για παράδειγμα, οι αντλίες πέους τραβούν αίμα στο πέος και το προκαλούν να διογκωθεί. Τα φάρμακα, όπως το Viagra, μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν γιατρό πριν πάρετε οποιαδήποτε φάρμακα.

Άλλοι κοινοί μύθοι για τον αυνανισμό

Πολλοί από τους μύθους σχετικά με τις επιπτώσεις του αυνανισμού σχετίζονται με τα επίπεδα τεστοστερόνης. Για παράδειγμα, μια παρανόηση υποστηρίζει ότι ο αυνανισμός περιορίζει την ανάπτυξη σε άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Ωστόσο, επειδή η τεστοστερόνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη σε όλο το σώμα και ο αυνανισμός επηρεάζει προσωρινά τα επίπεδα τεστοστερόνης, αυτό θα μπορούσε να είναι η πηγή αυτού του μύθου.

Ένας άλλος μύθος συνδέει τον αυνανισμό με την ακμή. Δεν είναι σαφές τι προκαλεί την ακμή, αλλά μπορεί να σχετίζεται με τις ορμονικές αλλαγές κατά την εφηβεία. Άλλοι μύθοι συνδέουν τον αυνανισμό με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ή την υπογονιμότητα και την ανικανότητα στη μετέπειτα ζωή.

Και πάλι, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Μια ιατρική εξήγηση για την υπογονιμότητα είναι ότι προκύπτει από μια διαταραχή του σπέρματος που μπορεί να οφείλεται σε:

  • γενετική
  • χρόνια ασθένεια, όπως νεφρική ανεπάρκεια
  • κάπνισμα
  • βαριά χρήση αλκοόλ
  • ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά

BiggerSize Gel
 
Το BiggerSize τζέλ είναι η τέλεια λύση για τους άνδρες που θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος του μορίου τους και ταυτόχρονα να αισθάνονται μεγαλύτερη ευχαρίστηση στο σεξ.
 
25,90€ 

Συνοψίζοντας

Ο αυνανισμός δεν προκαλεί αλλαγές στο μέγεθος του πέους ενός ατόμου. Είναι κυρίως η γενετική που καθορίζει το μέγεθος του πέους. Ωστόσο, η τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του πέους κατά τη διάρκεια της εφηβείας και επειδή ο αυνανισμός προκαλεί προσωρινές αλλαγές στην τεστοστερόνη, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι ο αυνανισμός επηρεάζει το μέγεθος του πέους.

Ενώ πολλά προϊόντα ισχυρίζονται ότι έχουν την ικανότητα να αυξάνουν το μέγεθος του πέους, δεν υπάρχουν υψηλής ποιότητας στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι μύθοι σχετικά με τον αυνανισμό, όπως ότι προκαλεί στειρότητα και ακμή. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο αυνανισμός δεν φαίνεται να έχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Η ύπαρξη μικρού πέους μπορεί να προκαλέσει άγχος και άλλα ψυχικά ή κοινωνικά προβλήματα. Τα άτομα που ανησυχούν για το μέγεθος του πέους τους θα πρέπει να δοκιμάζουν προϊόντα μόνο απο επώνυμα και εξιδεικευμένα eshop όπως είναι το uromed.gr  και να ζητούν βοήθεια από έναν γιατρό.

Share This

Post Author

​7 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να έχετε αύξηση στύσεων
Έρευνα : Οι άνδρες λένε ψέματα για το μέγεθος του πέους τους
Μενού