Περιεχόμενα

Καθώς οι φιλοδοξίες σταδιοδρομίας οδηγούν ολοένα και περισσότερο τα σύγχρονα ζευγάρια, πολλοί καθυστερούν την απόκτηση παιδιών μέχρι αργότερα στη ζωή τους, οπότε οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν υπογονιμότητα.

Ανδρική ηλικία και γονιμότητα

Αν και είναι αποδεδειγμένο ότι οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες πριν από τα 40, λίγα είναι γνωστά για το κρίσιμο όριο παραγωγής σπέρματος στους άνδρες, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν να κυοφορούν παιδιά πέρα ​​από τα 40 τους.

Λόγω αυτής της έλλειψης γνώσης και της αύξησης της ηλικίας των γονέων, συνεχίζεται η διεξαγωγή έρευνας που εξετάζει τις επιπτώσεις της ηλικίας στη γονιμότητα των ανδρών.

Μια μετα-ανάλυση 90 μελετών που εξέτασαν την επίδραση της ηλικίας στην ανδρική γονιμότητα βρήκε μια σχετιζόμενη με την ηλικία μείωση του συνολικού όγκου του σπέρματος, του συνολικού αριθμού σπέρματος, της τυπικής μορφολογίας του σπέρματος και της κινητικότητας του σπέρματος, επιπλέον της αύξησης του κατακερματισμού του σπέρματος. DNA. Επιπλέον, αν και υπήρξε μείωση με την πάροδο του χρόνου, η συγκέντρωση του σπέρματος εντός του δείγματος δεν βρέθηκε να μειώνεται σε σχέση με την αύξηση της ανδρικής ηλικίας.

Μετά από ανάλυση των παραμέτρων του σπέρματος σε υγιείς άνδρες ηλικίας μεταξύ 22 και 80 ετών, φάνηκε ότι η κινητικότητα του σπέρματος και ο όγκος του σπέρματος μειώθηκαν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, αλλά χωρίς συγκεκριμένο όριο ηλικίας.

Ωστόσο, παρόμοια έρευνα που περιελάμβανε την αναδρομική ανάλυση των παραμέτρων του σπέρματος σε 5081 άνδρες ηλικίας μεταξύ 16,5 και 72,3 ετών βρήκε τα εξής:

Ο αριθμός των κινητών σπερματοζωαρίων και ο συνολικός αριθμός σπερματοζωαρίων μειώθηκε μετά από 34 χρόνια.
Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων με τυπική μορφολογία και συγκέντρωση μειώθηκε μετά την ηλικία των 40 ετών.
Η κινητικότητα του σπέρματος μειώθηκε μετά από 43 χρόνια.
Ο όγκος της εκσπερμάτισης που παράγεται μειώθηκε μετά από 45 χρόνια.
Η αναλογία του Y:X που φέρει σπέρμα μειώθηκε στην εκσπερμάτιση μετά από 55 χρόνια.

Με βάση αυτό, οι ερευνητές της μελέτης σημείωσαν ότι ανεξάρτητα από την ηλικία της γυναίκας, η πιθανότητα σύλληψης μειώνεται στους άνδρες άνω των 34 ετών.

Οι υποκείμενοι μηχανισμοί της μείωσης της ανδρικής γονιμότητας που σχετίζεται με την ηλικία δεν είναι επί του παρόντος καλά γνωστοί. Υποτίθεται ότι τέτοιες αλλαγές μπορεί να οφείλονται στον αυξημένο κίνδυνο βλάβης στο αναπαραγωγικό σύστημα που προκύπτει από λοιμώξεις ή το κάπνισμα λόγω ηλικίας, μειωμένη ιστική και κυτταρική αποκατάσταση της βλάβης λόγω έκθεσης σε τοξίνες ή ασθένειες ή λόγω των φυσιολογικών αλλαγών που συμβαίνουν μέσα στο αναπαραγωγικό σύστημα καθώς τα άτομα γερνούν.

Συμπλήρωμα Ανδρικής Γονιμότητας
 
Βοηθήστε τον οργανισμό σας να ενισχύσει το σπέρμα σας και να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα της ανδρικής υπογονιμότητας 
 
39,90€ 

Ανδρικό Αναπαραγωγικό Σύστημα και Ηλικία

Καθώς οι άνδρες γερνούν, οι όρχεις τους υπόκεινται σε δομικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η στένωση των σπερματοφόρων σωληναρίων, παράλληλα με μορφολογικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των Sertoli, Leydig και γεννητικών κυττάρων.

Επιπλέον, τα επίπεδα της ολικής και ελεύθερης τεστοστερόνης, της κύριας ανδρικής ορμόνης φύλου, μειώνονται ανάλογα με την ηλικία που αυξάνεται στη δυσλειτουργική δραστηριότητα των όρχεων.

Η ρύθμιση υποθάλαμου-υπόφυσης-γοναδικής οδού υπόκειται επίσης σε αλλαγές καθώς οι άνδρες γερνούν. Επιπλέον, αντιδραστικά είδη οξυγόνου αρχίζουν να συσσωρεύονται στο αρσενικό γεννητικό κύτταρο κατά τη διάρκεια της γήρανσης, οδηγώντας σε βλάβη στο DNA του σπέρματος και σε οξειδωτικό στρες.

Ανδρική Υπογονιμότητα

Το μεγαλύτερο μέρος της ανδρικής υπογονιμότητας σχετίζεται με σπέρμα κακής ποιότητας, το οποίο μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως: το σπέρμα με ασυνήθιστο σχήμα, το σπέρμα που δεν κινείται σωστά και ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων.

Αρκετοί άλλοι παράγοντες αποδίδονται στην ανδρική υπογονιμότητα. Εάν ένα ζευγάρι προσπαθεί να μείνει έγκυος, το να γνωρίζει τους ακόλουθους παράγοντες και να κάνει αλλαγές που ήταν κατάλληλες μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες σύλληψης.

Testosterone Support

Άμεση αύξηση της Τεστοστερόνης, ενίσχυση της μυϊκής δύναμης, αύξηση του σπέρματος και της Λίμπιντο σας

Φάρμακα και ουσίες που επηρεάζουν την γονιμότητα

Έχει βρεθεί ότι συγκεκριμένα ψυχαγωγικά φάρμακα μειώνουν την ποιότητα του σπέρματος και κατά συνέπεια μειώνουν τη γονιμότητα. Εάν προσπαθούν να μείνουν έγκυες, οι άνδρες πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη των παρακάτω φαρμάκων:

Αναβολικά στεροειδή
Αμφεταμίνες
Κάνναβης
Τύποι οπιούχων συμπεριλαμβανομένης της μεθαδόνης και της ηρωίνης
Κοκαΐνη

Κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ικανότητα σύλληψης όσο και στην υγεία του νεογέννητου μωρού.

Το κάπνισμα κατά την προσπάθεια σύλληψης μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα και η έκθεση ενός νεογέννητου μωρού στον καπνό του τσιγάρου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και αναπνευστικής νόσου.

Θερμοκρασία σπέρματος

Η θερμοκρασία των όρχεων μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γονιμότητα. Οι όρχεις βρίσκονται έξω από το σώμα γιατί πρέπει να είναι περίπου 34,5 °C σε σύγκριση με την υπόλοιπη βέλτιστη θερμοκρασία του σώματος των 37 °C για να παράγουν την καλύτερης ποιότητας σπέρμα.

Για όσους εργάζονται σε ένα επάγγελμα που απαιτεί παρατεταμένες περιόδους καθίσματος, είναι σημαντικό να προσπαθούν και να μετακινούνται όσο πιο τακτικά γίνεται. Ομοίως, όσοι εργάζονται σε ζεστά περιβάλλοντα μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία των όρχεων τους μετακινώντας τακτικά έξω σε ψυχρότερα περιβάλλοντα.

Τα στενά ρούχα μπορούν επίσης να αυξήσουν τη θερμοκρασία των όρχεων κατά 1 °C. Επομένως, αν και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι οριακά, η χρήση πιο φαρδύ εσώρουχων μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα για όσες θέλουν να συλλάβουν.

Συμπλήρωμα Ανδρικής Γονιμότητας
 
Βοηθήστε τον οργανισμό σας να ενισχύσει το σπέρμα σας και να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα της ανδρικής υπογονιμότητας 
 
39,90€ 

Share This

Post Author

Ανδρική Γονιμότητα : 10 τρόποι για να την απογειώσετε
Χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους
Μενού