1. Αρχική
 2. Σεξουαλική Υγεία
 3. Χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους

Χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους

Η επιμήκυνση πέους είναι μία από τις πιο περιζήτητες ανδρικές αισθητικές επεμβάσεις. Στην πραγματικότητα το 45% των άνδρες αναφέρουν ότι θα ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο πέος

Περιεχόμενα

Πληροφορίες για την χειρουργική επέμβασης επιμήκυνσης πέους

Η επιμήκυνση πέους είναι μία από τις πιο περιζήτητες ανδρικές αισθητικές επεμβάσεις. Στην πραγματικότητα το 45% των άνδρες αναφέρουν ότι θα ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο πέος. Ο κορυφαίος χειρούργος ουρολόγος στην Ελλάδα Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης που πραγματοποιεί τον μεγαλύτερο αριθμό επεμβάσεων επιμήκυνσης πέους ετησίως, μας ενημερώνει πως η χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους μπορεί να είναι μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή σας, η οποία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση, τη σεξουαλική ευχαρίστηση και τις επιδόσεις σας για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Τα καλά νέα είναι ότι με μια απλή, ημερήσια, 90λεπτη διαδικασία μπορείτε τώρα να έχετε το αποτέλεσμα που πάντα θέλατε. Ωστόσο, όπως κάθε ιατρική θεραπεία, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνετε. Κάνοντας τη θεραπεία σας στην κλινική με την οποία συνεργαζόμαστε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ότι θα λάβετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβασή σας.

Η κλινική με την οποία συνεργαζόμαστε

 • Βοηθάει περισσότερους από 2000 άνδρες ετησίως που επιθυμούν να μεγεθύνουν το πέος τους
 • Οι χειρουργοί έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους μέχρι σήμερα
 • Είναι η μόνη κλινική εγγεγραμμένη στην CQC κλινική ανδρικής υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι τηρούνται εξαιρετικά υψηλά πρότυπα φροντίδας.
 • Είναι η μόνη κλινική ανδρικής υγείας που διαθέτει τις δικές της χειρουργικές εγκαταστάσεις, επιτρέποντάς να ελέγχουν το επίπεδο της φροντίδας σας από την αρχή έως το τέλος.
 • Οι σύμβουλοί της κλινικής που συνεργαζόμαστε, είναι παγκοσμίου φήμης χειρουργοί ουρογεννητικών οργάνων, εγγεγραμμένοι στο GMC και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι σας επιτρέπεται να έχετε πρόσβαση σε αυτούς σε οποιοδήποτε σημείο της θεραπευτικής σας διαδρομής (σε αντίθεση με άλλες κλινικές που δεν έχουν δικούς τους χειρούργους και φέρνουν από το εξωτερικό)
 • Η χειρουργική ομάδα υποστηρίζεται από μια πλήρως στελεχωμένη ομάδα φροντίδας που περιλαμβάνει ειδικούς ουρολογικούς νοσηλευτές και εξαιρετικά έμπειρους συντονιστές φροντίδας ασθενών, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι 24/7
 • Είναι η μόνη κλινική ανδρικής υγείας που διενεργεί τακτικά ελέγχους και δημοσιεύει τα αποτελέσματά της στο διεθνή ιατρικά συνέδρια και περιοδικά, γεγονός που διασφαλίζει την επιστημονική εγκυρότητα των ισχυρισμών μας.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε συνοπτικές πληροφορίες για την προτεινόμενη διαδικασία επιμήκυνσης του πέους σας. Εσείς θα πρέπει να το διαβάσετε προσεκτικά, ώστε να κατανοήσετε την προτεινόμενη θεραπεία, τα επιδιωκόμενα οφέλη, ,τη διαδρομή της θεραπείας σας (από την ημέρα της επέμβασης και μέχρι την πλήρη επούλωσή σας) και
τις πιθανές παρενέργειες. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να προχωρήσετε στην θεραπεία της επιμήκυνσης πέους στείλτε μας μήνυμα με τα στοιχεία σας για να ενημερώσουμε την κλινική που συνεργαζόμαστε ώστε να λάβετε την έκπτωση που έχουμε εξασφαλίσει για όλους τους αναγνώστες μας.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε επέμβαση επιμήκυνσης πέους συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα στοιχεία σας, για να ενημερώσουμε την κλινική που συνεργαζόμαστε, ώστε να σας κλείσουν ένα ραντεβού με τον γιατρό.

Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε επέμβαση επιμήκυνσης πέους θα ενημερώσουμε ώστε να λάβετε την έκπτωση που έχουμε εξασφαλίσει για όλους τους αναγνώστες μας.

 

Το πακέτο της χειρουργικής επέμβασης επιμήκυνσης πέους

Το πακέτο θεραπείας διεύρυνσης πέους που θα συμφωνηθεί θα είναι all inclusive, χωρίς κρυφά έξοδα ή αμοιβές που σας επιτρέπουν να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να περιμένετε από άποψη κόστους, δίνοντάς σας πλήρη εικόνα για τα χρήματα που θα ξοδέψετε.

 • Αρχική επικοινωνία και συζήτηση με τον χειρουργό σας
 • Απεριόριστες περαιτέρω προ εγχειρητικές διαβουλεύσεις, εάν θεωρείτε ότι τις χρειάζεστε
 • Όλες τις προεγχειρητικές ιατρικές εξετάσεις που ενδέχεται να απαιτηθούν
 • Όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη χειρουργική σας επέμβαση (αμοιβές χειρουργού, έξοδα εγκαταστάσεων, αμοιβές αναισθησιολόγου, ιατρικό υλικό)
 • Απεριόριστες μετεγχειρητικές διαβουλεύσεις παρακολούθησης με τον χειρουργό σας για περίοδο 1 έτους
 • Τακτικές επισκέψεις με τους νοσηλευτές μας για τις πρώτες 6 εβδομάδες μετά τη χειρουργική σας επέμβαση, ώστε να διασφαλίζεται ότι η διαδικασία επούλωσής σας εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό
 • Μια συσκευή διάτασης πέους αξίας άνω των 400 ευρώ
 • Οποιοδήποτε κόστος που σχετίζεται με αναθεωρητικές θεραπείες που μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε, στην απίθανη περίπτωση μη ικανοποιητικού αποτελέσματος ή ιατρικών επιπλοκών

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία;

Η χειρουργική επέμβαση διεύρυνσης πέους είναι μια αισθητική θεραπεία η οποία στοχεύει στην αύξηση του μήκους και της περιφέρεια του πέους. Η χειρουργική επέμβαση είναι ελάχιστα επεμβατική διαρκεί περίπου 90 λεπτά και περιλαμβάνει δύο στάδια, που εκτελούνται ταυτόχρονα υπό γενική αναισθησία σε ημερήσια βάση:

1. Ligamentolysis (λιγοστόλυση)

Η χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης του πέους περιλαμβάνει τη διενέργεια μιας θεραπείας που ονομάζεται ligamentolysis. Σε όλους τους άνδρες, ένα μέρος του πέους δεν είναι εξωτερικά ορατό και εκτείνεται στο εσωτερικό του σώματος. Το κρυμμένο τμήμα, όπως συχνά αναφέρεται, συνδέεται με το ηβικό οστό μέσω συνδετικών ιστών που ονομάζονται ανασταλτικοί σύνδεσμοι. Αυτοί δεν παίζουν κανένα ρόλο στη λειτουργία του πέους αλλά βοηθούν να διατηρείται ή στύση προς τα πάνω, σε αντίθεση με την προς τα κάτω κατεύθυνση που είναι η φυσική τάση του πέους.

Η συνδεσμολογία αποτελεί τη βάση μιας επέμβασης επιμήκυνσης του πέους και η χειρουργική διαδικασία περιλαμβάνει την κοπή ορισμένων από τους ανασταλτικούς συνδέσμους. Αυτό επιτρέπει σε μέρος του “κρυμμένου” πέους να κινηθεί προς τα κάτω και έξω από το σώμα. Ως αποτέλεσμα, το ορατό μήκος του πέους αυξάνεται.

Τα χειρουργικά βήματα είναι τα εξής:

1. Τομή μισού φεγγαριού – Μια μικρή τομή γίνεται στην περιοχή όπου ο άξονας του πέους συνδέεται με το ηβικό οστό

2. Κοπή των ανασταλτικών συνδέσμων – Μέσω αυτής της τομής, ο χειρουργός αποκτά πρόσβαση στους ανασταλτικούς συνδέσμους και τους κόβει.
3. Εμφύτευση ρυθμιστικού διαφράγματος σιλικόνης – Για να αποφευχθεί η επανασύνδεση των συνδέσμων, ο χειρουργός ράβει ένα μικρό ρυθμιστικό στοιχείο πυριτίου (πρόκειται συνήθως για ένα ορχικό εμφύτευμα) στο κενό χώρο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ηβικού οστού και του άξονα του πέους.
4. Κλείσιμο της τομής – Ο χειρουργός κλείνει την αρχική τομή χρησιμοποιώντας απορροφήσιμμα ράμματα

2. Έγχυση αυτόλογου λίπους

Η έγχυση αυτόλογου (δηλ. συλλεγμένου από τον ασθενή) λίπους είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική για αύξηση της περιφέρειας (πάχυνση πέους). Συνοπτικά, η θεραπεία περιλαμβάνει την εξαγωγή λίπους από την κοιλιά και περιοχές των μηρών, φιλτράρισμα του λίπους και έγχυσή του κάτω από το δέρμα του πέους με στόχο την αύξηση της περιφέρειας.

Τα χειρουργικά στάδια είναι τα εξής: Η επέμβαση γίνεται με τη χρήση του δέρματος του πέους:

1. Αναρρόφηση λίπους από την κοιλιά/τους μηρούς (συλλογή αυτόλογου λίπους) – Αυτό είναι το πρώτο βήμα όπου, από μια κατάλληλα εντοπισμένη περιοχή, συλλέγονται λιποκύτταρα από το σώμα σας μέσω μιας μικροτομής με τη χρήση μιας ειδικής κάνουλας.

2. Προετοιμασία του λίπους – Αφού γίνει η συγκομιδή του λίπους, γίνεται ειδική επεξεργασία του, ώστε να να αφαιρεθεί οποιοσδήποτε μη λιπώδης ιστός. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι η μετεγχειρητική επιβίωση του λίπους στο εσωτερικό του πέους μεγιστοποιείται και η αύξηση της περιμέτρου διατηρείται.

3. Έγχυση λίπους στο πέος – Το λίπος εγχέεται μέσω μιας μικρής τομής στη βάση του πέους και κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το στέλεχος του πέους

Ποια είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα;

Ενώ τα μεμονωμένα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλλουν, το 90% των κερδών που έχουν βιώσει οι ασθενείς μας μέχρι
μέχρι σήμερα, εμπίπτουν στο ακόλουθο εύρος:

 • Αύξηση του χαλαρού μήκους του πέους κατά 2-5cm
 • Αύξηση της περιμέτρου του πέους σε χαλαρή και όρθια κατάσταση κατά 2-5cm. Περίπου το 5% θα βιώσει κέρδη μικρότερα από αυτό και άλλο ένα 5% περισσότερα από αυτό.

Με βάση την εμπειρία μας μέχρι σήμερα με πάνω από 800 επεμβάσεις διεύρυνσης πέους, το μέσο κέρδος που έχουν βιώσει οι ασθενείς μας είναι τα ακόλουθα:

 • Μέση αύξηση του χαλαρού μήκους κατά 4,2 εκατοστά
 • Μέση αύξηση της περιμέτρου (ορατή τόσο σε χαλαρή όσο και σε στύση κατά 3,9 cm

Ενώ η ίδια η χειρουργική επέμβαση δεν οδηγεί σε ορατή αύξηση του μήκους του πέους σε στύση, εμείς συνιστούμε τη χρήση μιας συσκευής διάτασης πέους μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της επαναπροσκόλλησης των ανασταλτικών συνδέσμων, αλλά υπάρχουν επίσης στοιχεία, τα οποία υποδηλώνουν ότι η εκτεταμένη χρήση μιας συσκευής διάτασης μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να βελτιώσει περαιτέρω τα κέρδη στο χαλαρό μήκος, ακόμη και να οδηγήσει σε κάποια μέτρια αύξηση του μήκους του πέους. Μπορείτε να δείτε παρακάτω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα των τύπων κέρδους που μπορούν να επιτευχθούν:

Μετά την επέμβαση

Η θεραπεία σας μαζί μας δεν αφορά μόνο τη χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιεί ο γιατρός, αλλά και τη μετά τη μετεγχειρητική φροντίδα που λαμβάνετε. Μετά τη θεραπεία σας έχετε απεριόριστη πρόσβαση στο γιατρό σας και τακτικές επισκέψεις με τη μετεγχειρητική νοσοκόμα σας για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλατε. Παρακάτω θα βρείτε μια περίληψη του τι πρέπει να περιμένετε μετά την επέμβαση.

Αμέσως μετά το χειρουργείο σας θα περάσετε 2-3 ώρες ανάρρωσης στην κλινική μας

Eάν ζείτε στην Αθήνα ή σε κοντινή απόσταση, τότε μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα, αν μένετε μακριά, τότε θα θα χρειαστεί να μείνετε για ένα βράδυ σε ένα κοντινό κατάλυμα.

Το πέος σας θα είναι τυλιγμένο σε επίδεσμο για 24 ώρες.

Την επομένη της χειρουργικής επέμβασης θα έχετε μια επακόλουθη διαβούλευση με το γιατρό σας για να αφαιρέσετε το επίδεσμο και για να σας δώσει όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες.

Ελαφρύ πρίξιμο και μώλωπες

Σε αυτό το στάδιο το πέος σας θα είναι λίγο πρησμένο και θα έχετε απορροφήσιμα ράμματα στο σημεία της τομής και της συλλογής λίπους. Θα έχετε επίσης κάποιους μώλωπες που θα υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.

Ολιγοήμερη άδεια

Εάν η εργασία σας είναι καθιστική σε γραφείο και δεν περιλαμβάνει αυστηρή σωματική δραστηριότητα, τότε χρειάζεστε μόνο να πάρετε 2-3 ημέρες άδεια από την εργασία σας. Εάν είναι σωματικά αυστηρή, τότε θα πρέπει να πάρετε 1 εβδομάδα άδεια, οπότε να απορροφηθούν τα ράμματα και να υποχωρήσει το πρήξιμο και οι μώλωπες.

Άσκηση, Σεξ και Αυνανισμός

Σας συνιστούμε να αποφύγετε οποιαδήποτε αυστηρή άσκηση για 4-6 εβδομάδες. Επίσης, πρέπει να αποφύγετε από τον αυνανισμό ή το σεξ για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση.

Ασκήσεις, ξεκούραση, καλός ύπνος και μασάζ

Το τι θα κάνετε τις επόμενες 4-6 εβδομάδες είναι πολύ σημαντικό για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε που θέλετε. Θα πρέπει να κάνετε καθημερινά ασκήσεις διάτασης και μασάζ στο πέος, ώστε να βεβαιωθείτε ότι αποκτήσετε το μέγιστο μήκος και περίμετρο. Θα σας δείξουμε πώς να τα κάνετε αυτά μετά τη χειρουργική σας επέμβαση
και οι νοσηλευτές μας θα σας ελέγχουν τακτικά για να εξετάζουν την πρόοδό σας. Πρέπει επίσης να φροντίζετε την υγεία σας: να τρώτε καλά, να κοιμάστε καλά, να ξεκουράζεστε καλά και να αποφεύγετε το κάπνισμα.

Μικρή δυσφορία και παυσίπονα

Συνολικά θα είστε κινητικοί με λίγο πόνο ή δυσφορία, αλλά θα σας χορηγηθούν παυσίπονα για να αμβλύνετε τον πόνο και αντιβιοτικά για να προλάβετε τυχόν λοιμώξεις, οι οποίες, αν και πολύ σπάνιες, μπορεί να συμβούν με κάθε χειρουργική επέμβαση.

Οδηγίες για μετά από 4-6 εβδομάδες από την επέμβαση

Μετά τις αρχικές 4-6 εβδομάδες θα πρέπει να έρθετε για μια περαιτέρω διαβούλευση με τον γιατρό για να να επανεξετάσει το αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης και τη μετεγχειρητική σας επούλωση και να σας δώσει το πράσινο φως για να να συνεχίσετε τις κανονικές σεξουαλικές σας δραστηριότητες. Σε αυτό το σημείο, σας συνιστούμε επίσης να ξεκινήσετε τις ασκήσεις διάτασης του πέους για να μεγιστοποιήσετε την αύξηση του μήκους σας και επίσης να αποκτήσετε μεγαλύτερο μήκος όταν το πέος είναι σε στύση. Σας συνιστούμε να εκτελείτε 1-2 ώρες καθημερινών διατάσεων για τουλάχιστον 3 μήνες, αλλά αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε το τα αποτελέσματα, τότε όσο περισσότερο το κάνετε τόσο το καλύτερο.

Πιθανές παρενέργειες

Η χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους είναι μια ημερήσια, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία με πολύ χαμηλά ποσοστά επιπλοκών όταν εκτελείται από έμπειρους χειρουργούς. Ωστόσο, όπως κάθε ιατρική θεραπεία υπάρχουν πιθανές επιπλοκές που θα πρέπει να γνωρίζετε. Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας απέναντί σας, στην απίθανη περίπτωση οποιασδήποτε μετεγχειρητικής επιπλοκής υπάρχουν, δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρέωση για τη φροντίδα σας.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι η κλινική που συνεργαζόμαστε είναι η μόνη ιατρική κλινική όπου ελέγχουν και δημοσιεύουν τακτικά τα ποσοστά επιπλοκών με τη διεύρυνση του πέους με βάση την εμπειρία μας από πάνω από 800 χειρουργικές επεμβάσεις. Οι πιο συχνές παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν και η πιθανότητα εμφάνισής τους με βάση τη δική μας
εμπειρία μας μέχρι σήμερα, συνοψίζονται παρακάτω:

1. Μετεγχειρητικό πρήξιμο, μώλωπες και πόνος – αυτό είναι πολύ συνηθισμένο και θα πρέπει να περιμένετε κάποιο οίδημα, μώλωπες και πόνο για τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση, τα οποία σταδιακά θα υποχωρούν.

2. Ουλές – στο σημείο της χειρουργικής τομής και της συλλογής λίπους θα πρέπει να περιμένετε ότι μετά την επούλωση της τομής θα υπάρχουν κάποιες ουλές. Η μετεγχειρητική φροντίδα του τραύματος μπορεί ελαχιστοποιήσει το επίπεδο των ουλών.

3. Μόλυνση του ρυθμιστικού διαλύματος πυριτίου – λιγότερο από 2% – πρόκειται για μια σπάνια επιπλοκή όπου το πυρίτιο που εισάγουμε για να αποτρέψουμε την επανασύνδεση των συνδέσμων μολύνεται. Για να αποφευχθεί αυτό σας παρέχουμε αντιβιοτικά. Στην απίθανη περίπτωση που το ρυθμιστικό διάλυμα πυριτίου μολυνθεί τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά και να αντικατασταθεί.

4. Εκτεταμένη επαναρρόφηση λίπους – λιγότερο από 20% – αναμένουμε ότι περίπου το 30-50% του λίπους που θα προσθέσουμε δεν θα επιβιώσει και θα επαναπορροφηθεί κατά τους επόμενους μήνες. Για το λόγο αυτό εγχύουμε περισσότερο λίπος έτσι ώστε μετά από αυτή την επαναπορρόφηση να εξακολουθείτε να έχετε κερδίσει 2-5 εκατοστά στην περιφέρεια πέους. Εάν ακολουθήσετε τις μετεγχειρητικές οδηγίες μας, αυτό είναι απίθανο να συμβεί, αλλά μερικές φορές το μεγαλύτερο μέρος του λίπους απορροφάται εκ νέου, πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση του όγκου σας θα είναι μικρότερη από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα σας παρέχουμε μια δωρεάν συμπληρωματική χειρουργική επέμβαση.

5. Ανομοιόμορφη κατανομή του λίπους και σχηματισμός λιπώδους μάζας – λιγότερο από 2% – με την κατάλληλη μετεγχειρητική μάλαξη αυτή η επιπλοκή θα διορθωθεί, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις η κατανομή του λίπους είναι ανομοιόμορφη ή μπορεί να υπάρξει σχηματισμός ψηλαφητών ογκιδίων λίπους. Σε αυτή την περίπτωση, ο χειρουργός σας μπορεί να διαλύσει τα ογκίδια χωρίς να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, αλλά σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί επαναληπτική χειρουργική επέμβαση για την έγχυση περαιτέρω λίπους και την αφαίρεση των ογκιδίων.

6. Μετανάστευση του ενέσιμου λίπους στο όσχεο – λιγότερο από 2% – σε σπάνιες περιπτώσεις κάποιο από το ενέσιμο λίπος μπορεί να μεταναστεύσει στο όσχεο, το οποίο μπορεί να συγχέεται με ογκίδιο όρχεως. Αυτό είναι ακίνδυνο και συνήθως δεν απαιτεί καμία θεραπεία, αλλά εάν προκαλεί δυσφορία ή ανησυχία τότε θα πρέπει να θα πρέπει να το αφαιρέσουμε χειρουργικά.

7. Φλεγμονή και σφίξιμο της ακροποσθίας – λιγότερο από 2% – αν δεν έχετε κάνει περιτομή τότε μπορεί να εμφανίσετε οίδημα και κάποιο σφίξιμο στην ακροποσθία μετά την επέμβαση. Αυτό είναι μέρος της της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης και θα υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις το λίπος μπορεί να
μεταναστεύσει στην ακροποσθία και μπορεί να υπάρχει χρόνια φλεγμονή με αποτέλεσμα να σφίγγει η ακροποσθία και να πόνο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί περιτομή.

8. Αλλαγές στη γωνία στύσης – μια αλλαγή στη γωνία στύσης μπορεί θεωρητικά να συμβεί αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε ποτέ ασθενή που να διαμαρτύρεται για αυτό το πιθανό ζήτημα.

Άλλες ασυνήθιστες παρενέργειες που μπορούν θεωρητικά να εμφανιστούν είναι οι ακόλουθες:

 • Μείωση του πέους που προκύπτει από την επανασύνδεση του ελεύθερα κρεμασμένου πέους με το ηβικό οστό ψηλότερα.
 • Απώλεια της αίσθησης, κλίση του πέους προς τα κάτω (λόγω έλλειψης στήριξης) και υπερτροφική ουλοποίηση των τραυμάτων,
 • Μούδιασμα του πέους λόγω τραυματισμού των αισθητικών νεύρων
 • Νέκρωση της βάλανος σε περίπτωση αρτηριακής βλάβης
 • Πνευμονική εμβολή λίπους λόγω μετανάστευσης λίπους στους πνεύμονες
 • Νοσοκομειακή λοίμωξη.

 

Share This

Post Author

Hλικία και Ανδρική Γονιμότητα
Επέμβαση Πάχυνσης Πέους
Μενού