1. Αρχική
  2. Σεξουαλική Υγεία
  3. Έρευνα : Οι άνδρες λένε ψέματα για το μέγεθος του πέους τους

Έρευνα : Οι άνδρες λένε ψέματα για το μέγεθος του πέους τους

Ήταν γνωστό από πάντα, αλλά τώρα η επιστήμη μας το επιβεβαίωσε κιόλας. Οι άνδρες λένε ψέματα για το μέγεθος του πέους τους και το ύψος τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Ερευνητές στη Δανία διαπίστωσαν ότι ο μέσος άνδρας υπερβάλλει για το μήκος του πέους του κατά περίπου 20% από την πραγματικότητα.

Προσθέτουν επίσης περίπου 2 εκατοστά στο ύψος τους και αυτό είναι ένα ψέμα που θα πρέπει γνωρίζουν πολλές γυναίκες που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών.

Ενώ το μέσο μήκος πέος είναι μακρύτερο τώρα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί άνδρες λένε ψέματα σε υπερβολικό βαθμό για το μήκος του πέους τους.

Στην έρευνά τους με 224 άνδρες, 26 είπαν ότι το πέος τους ήταν μεγαλύτερο από τους 34 πόντους. Ένας άνδρας είπε μάλιστα ότι το πέος του ήταν περισσότερο από μισό μίλι.

Εκτός από την αύξηση στο μήκος του πέους, οι άνδρες έχουν την τάση να ανεβάζουν και το ύψος τους προσθέτοντας μερικά εκατοστά.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Frontiers in Psychology , συμμετείχαν στη μελέτη με στόχο να αποδείξουν την πανάρχαια υποψία ότι οι άνδρες λένε ψέματα για τις σωματικές τους ικανότητες.

Συνέλεξαν δεδομένα από 224 Δανούς άνδρες μέσω διαδικτυακής έρευνας. Στη συνέχεια συνέκριναν τον μέσο όρο αυτού του πληθυσμού της μελέτης με τις μέσες μετρήσεις στη Δανία.

Εάν κάθε μέλος της μελέτης απαντούσε με ειλικρίνεια, τότε το μέσο ύψος, το βάρος και το μέγεθος του πέους στον πληθυσμό τους θα ήταν το ίδιο με τα εθνικά στοιχεία.

Όμως, όταν οι απαντήσεις υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο, διαπίστωσαν ότι πολλοί άνδρες πρόσθεσαν λίγους επιπλέον πόντους στις απαντήσεις τους.

Περισσότεροι από 24 άνδρες είπαν ότι το πέος τους είχε μήκος περισσότερο από 34 εκατοστά. Σε μια περίπτωση, ένας άνδρας είπε ότι το πέος του ήταν σχεδόν 1 μέτρο.

Αυτοί οι άνδρες έπρεπε να αφαιρεθούν από το δείγμα της μελέτης επειδή τα κραυγαλέα ψεύδη τους θα κατέστρεφαν το σύνολο δεδομένων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες των οποίων το πέος μεγαλώνει περισσότερο από 56 τοις εκατό σε σχέση με τη στύση είναι «πολλοί». Οι ερευνητές αφαίρεσαν επίσης άνδρες που αφιέρωσαν λιγότερα από δέκα λεπτά ή περισσότερες από τέσσερις ώρες για να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ερευνητές λένε ότι ο χρόνος που χρειάστηκαν οι άνδρες για να συνθέσουν την απάντηση προκαλεί αμφιβολίες για την εγκυρότητά τους. Το τελικό σύνολο δεδομένων περιελάβανε 191 άνδρες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο μέσος άνδρας έχει πέος μήκους 18,02 εκατοστών. Αυτό είναι 21 τοις εκατό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Δανίας που είναι στα 14,88 cm.

Οι άνδρες είπαν επίσης ψέματα για το ύψος τους, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό. Ο μέσος Δανός άνδρας είναι 180,4 εκατοστά, ενώ ο μέσος όρος από το σύνολο δεδομένων της μελέτης ήταν 182,4 εκατοστά.

Οι συμμετέχοντες ήταν επίσης πιθανό να υπερεκπροσωπήσουν την αθλητική τους ικανότητα. Όταν απάντησαν πόσο αθλητικοί ήταν σε μια κλίμακα από το ένα έως το δέκα, η πλειοψηφία απάντησε σε βαθμολογία πάνω από πέντε – πάνω από τον μέσο όρο που πολλοί από αυτούς βρίσκονται πραγματικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνδρες είπαν την αλήθεια για το πόσο ζύγιζαν. «Το εύρημα ότι οι συμμετέχοντες δεν φαίνεται να ανέφεραν υπερβολικά το βάρος τους αλλά πιθανότατα υπερέβαλαν ελαφρώς το ύψος τους υπονοεί επίσης ότι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως πιο σωματικά ικανούς», έγραψαν οι ερευνητές.

Σημειώνουν ότι αυτό κάνει τόσο οι ερευνητές όσο και οι γιατροί να μην μπορούν να εμπιστεύονται τους άνδρες να αναφέρουν με ακρίβεια αυτές τις πληροφορίες, και αντίθετα θα πρέπει να μετρηθούν επαγγελματικά.

«Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι τα ιδιωτικά δεδομένα που σχετίζονται με σωματικές ενδείξεις αρρενωπότητας μπορούν να συλλεχθούν αξιόπιστα μόνο στο εργαστήριο, όπου οι συνθήκες μπορούν να ελεγχθούν πλήρως», κατέληξαν οι ερευνητές.

«Δεδομένων των ευρημάτων μας, οι επιστημονικές μελέτες με δεδομένα αυτοαναφοράς σχετικά με το μέγεθος του πέους θα πρέπει να ερμηνεύονται με μεγάλη προσοχή».

Share This

Post Author

Επηρεάζει ο αυνανισμός το μέγεθος του πέους;
Τι λέει το πέος σας για την προσωπικότητά σας, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Μενού