Μεγεθος Πεους – Πόσα Εκατοστά Είναι Ενα Φυσιολογικό Πέος;

Περιεχόμενα

megethos peous

Το Μέγεθος Του Πέους

Μεγεθος Πεους ΕικοναΟι άνδρες, όπου κι είναι, ανησυχούν ότι το πέος τους είναι μικρότερο από όσο θα έπρεπε ή ότι δεν θα ικανοποιήσει το/τη σύντροφό τους. Η έρευνα όμως δείχνει ότι οι περισσότεροι άνδρες υποτιμούν το μέγεθος που έχει το καμάρι τους.

Ο άνδρας ανέκαθεν απέδιδε μεγάλη σημασία στο μεγεθος πεους του. Πολλοί πολιτισμοί συνδύαζαν το μεγεθος πεους με την αρρενωπότητα. Κατά τη διάρκεια των αιώνων μάλιστα, έφτασε να συμβολίζει ιδιότητες όπως η αρρενωπότητα, η γονιμότητα, η δύναμη, η ικανότητα και το θάρρος.

Μερικοί άνδρες φτάνουν σε ακρότητες στην προσπάθειά τους να αυξήσουν το μέγεθος του πέους τους. Οι Ινδοί μυστικιστές, οι λεγόμενοι sadhu, ήταν γνωστό ότι τέντωναν το πέος τους από μικρή ηλικία κρεμώντας του βάρη, ενώ οι εκπρόσωποι της φυλής Topinama της Βραζιλίας ενθάρρυναν δηλητηριώδη φίδια να δαγκώνουν το πέος τους για να το μεγεθύνουν.

Το αίσθημα της ανεπάρκειας μπορεί να βλάψει πραγματικά την αυτοπεποίθηση του άνδρα και να επηρεάσει την κοινωνική του ζωή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που κυμαίνονται από την αδυναμία χρήσης των δημόσιων ουρητηρίων ή των κοινόχρηστων τους μέχρι και την αποφυγή στενών διαπροσωπικών σχέσεων.

Μέτρηση του πέους σας

Η άποψη των περισσοτέρων ανδρών σχετικά με το πέος τους διαμορφώνεται κατά την παιδική ηλικία. Μεγαλώνοντας, μπορεί να δουν το πέος ενός μεγαλύτερου αδελφού, ενός φίλου ή του πατέρα τους και να το συγκρίνουν νοητά με το δικό τους.

Φόβοι και άγχος για το μέγεθος του πέους μπορεί επίσης να προκύψουν μετά από χλευασμό άλλων κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή μετά από σχόλια ενός σεξουαλικού συντρόφου.

Σε κάποια φάση τα περισσότερα αγόρια βγάζουν ένα χάρακα ή μια μετροταινία για να δουν πόσο μακρύ είναι το πέος τους. Ο Dr Delvin μας λέει ότι αυτό δεν έχει νόημα όταν το πέος είναι χαλαρό, καθώς το μήκος ενός χαλαρού πέους μπορεί να διαφέρει σημαντικά, για παράδειγμα ανάλογα με το πόσο κρύο είναι το δωμάτιο.

Για να πάρετε μια ακριβή μέτρηση, κάντε το όταν έχετε στύση. Πάρτε τη μέτρηση από τη βάση του πέους, από την πλευρά πλησιέστερα στην κοιλιά, μέχρι το άκρο όπου βρίσκεται η οπή.

Μέγεθος Πέους Μέσος Όρος

Μεγεθος πεους αντραςΔεν υπάρχουν μέσοι όροι μήκους για εφήβους επειδή οι άνθρωποι μεγαλώνουν με διαφορετικούς ρυθμούς.
Για τους ενήλικες, το μέσο μέγεθος του πέους είναι περίπου 13-15 εκ (5,5-6,3 ίντσες) σε στύση. Η μέση περίμετρος για πέος σε στύση είναι 12-13 εκ (4,7-5,1 ίντσες). Δείτε την έρευνα που έγινε για το μέσο όρο μήκους πέους σε 88 χώρες

Ένα πέος θα μπορούσε να θεωρηθεί ασυνήθιστα μικρό μόνο όταν είναι μικρότερο σε μήκος από 4 ίντσες (10,16 εκατοστά) σε στύση.

Οι μετρήσεις βασίζονται σε μια αξιολόγηση 50 μελετών σχετικά με το μέγεθος του πέους που διεξήχθησαν από το 1942 και οι οποίες μεταξύ τους έχουν μετρήσει 11.531 πέη. (Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από τον Professor Kevan Wylie, σύμβουλο σεξουαλικής ιατρικής στο University of Sheffield.)

Μικροπενία

Ένα ενήλικο πέος με μήκος στύσης μικρότερο από 7 εκ ή 2,76 ίντσες, αλλά σχηματισμένο φυσιολογικά κατά τα άλλα, αναφέρεται ιατρικά ως κατάσταση μικροπενίας (μικρό πέος). Η κατάσταση αυτή επηρεάζει το 0,6% των ανδρών.

Μερικές από τις αναγνωρίσιμες αιτίες είναι η ανεπάρκεια της αυξητικής ορμόνης της υπόφυσης και/ή γοναδοτροπίνες, ήπιου βαθμού αναισθησία ανδρογόνων, μια ποικιλία γενετικών συνδρόμων καθώς και παραλλαγές σε ορισμένα γονίδια ομοιοακολουθίας.

Ορισμένοι τύποι μικροπενίας μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυξητική ορμόνη ή θεραπεία με τεστοστερόνη κατά την πρώιμη παιδική ηλικία. Χειρουργικές επεμβάσεις είναι επίσης διαθέσιμες για την αύξηση του μεγέθους του πέους σε περιπτώσεις μικροπενίας ενηλίκων.

Υπάρχει μεγάλη διακύμανση στη γωνία ενός πέους σε στύση. Μερικά πέη σε στύση σημαδεύουν ευθεία επάνω, ενώ άλλα ευθεία κάτω. Κάποια έχουν μια μικρή κλίση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Δεν υπάρχει σωστό σχήμα. Εάν το πέος σας έχει μια πιο έντονη κλίση που σας προκαλεί πόνο ή δυσκολία στο σεξ, δείτε τον γιατρό σας. Μερικές φορές μπορεί αυτό να είναι σύμπτωμα της νόσου του Peyronie.

Κάθε πέος είναι μοναδικό και τα αγόρια αναπτύσσονται σε διαφορετικές ηλικίες και με διαφορετικό ρυθμό. Κατά την εφηβεία, συνήθως μεταξύ των ηλικιών 11 και 18, το πέος και οι όρχεις αναπτύσσονται ταχύτερα, αν και το πέος δεν σταματά να μεγαλώνει μέχρι την ηλικία των 21.

Ανικανοποίητοι άνδρες

Ανεξάρτητα από το πραγματικό μέγεθος, πολλοί άνδρες εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένοι με το μέγεθος του ανδρισμού τους.

Η έκθεση του Professor Wylie εξέτασε τα αποτελέσματα μιας διαδικτυακής έρευνας περισσότερων από 50.000 ανδρών και γυναικών, η οποία αποκάλυψε ότι το 45% των ανδρών θα ήθελε μεγαλύτερο πέος. Η έκθεσή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική ανησυχία για το μέγεθος του πέους ήταν υψηλότερη μεταξύ των ανδρών με μέσο όρο μεγέθους πέους από ότι μεταξύ των ανδρών με μικρά πέη.

Υπάρχουν τουλάχιστον 10 τύποι πέους και είναι όλοι φυσιολογικοί

Τα πέη είναι τόσο μοναδικά όσο και οι άνδρες από τους οποίους κρέμονται. Δεν υπάρχει κακό σχήμα ή μέγεθος στα πέη, αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι μόνο κακή πληροφόρηση για το πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Ποιο είναι το τυπικό σχήμα σε ένα πέος

Αν υπάρχει κάτι τυπικό σχετικά με το σχήμα του πέους, είναι ότι τα περισσότερα τείνουν να είναι κυλινδρικού σχήματος, συχνά με ένα ευρύτερο ή τουλάχιστον πιο έντονο κεφάλι.

Καμπυλωμένο προς τα πάνω

Όπως μια μπανάνα, αυτό το πέος καμπυλώνει ελαφρώς προς τα πάνω, τουλάχιστον όταν είναι σε στύση. Η καμπύλη προς τα πάνω σημαίνει πλεονέκτημα όταν πρόκειται να διεγείρει όλα τα σωστά σημεία για οργασμούς σε όλο το σώμα: το σημείο G, το σημείο Α και τον προστάτη.

Σχήμα Γ

Αυτός ο τύπος πέους έχει μια αξιοσημείωτη καμπύλη προς τα δεξιά. Αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε ένα τέτοιου τύπου πέος, η προθυμία να πειραματιστείτε με διαφορετικές γωνίες είναι απαραίτητη. Οι στάσεις που σας επιτρέπουν να δουλέψετε την καμπύλη προς το μπροστινό τοίχωμα του κόλπου ή του ορθού σας δίνουν το ίδιο πλεονέκτημα στα καυτά σημεία με εκείνους που έχουν σχήμα μπανάνας.

Ίσιο

Το ίσιο πέος διατηρεί λίγο πολύ το ίδιο σχήμα από το στέλεχος μέχρι το κεφάλι. Χωρίς να χρειάζεται να προσαρμόσετε γωνίες, μπορείτε να περάσετε με τον τρόπο σας από κάθε σεξουαλική στάση στην οποία συμφωνείτε και οι δύο, χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως αλλαγή.

Χοντρή βάση με στενό κεφάλι

Αυτό το πέος είναι χοντρό στη βάση και στενεύει όσο πλησιάζετε προς το κεφάλι, δίνοντάς του ένα σχήμα που θυμίζει κώνο. Όπως και τα άλλα σχήματα, αυτό έχει κάποια σταθερά προνόμια. Το στενότερο κεφάλι διευκολύνει την είσοδο και η ευρύτερη βάση παρέχει περισσότερη διέγερση όσο πιο βαθιά πηγαίνετε.  Αν είστε και οι δύο ανοιχτοί στο πρωκτικό, ο κώνος είναι βασικά φτιαγμένος για παιχνίδι με τον πισινό, επειδή η σταδιακή αύξηση της περιμέτρου είναι ιδανική για το τέντωμα του πρωκτού.

Λεπτή βάση με πιο χοντρό κεφάλι

Το πέος σφυρί, το οποίο είναι μακρύ και λεπτό με πολύ μεγαλύτερη κεφαλή, έχει όλα τα φόντα για ένα καλό σεξ. Η επιπλέον περίμετρος στην άκρη διεγείρει τα κολπικά ή πρωκτικά τοιχώματα, κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε όμορφα και οι δύο.

εικονες μεγαλων πεωνΔιαφορετικοί τύποι πέους σε μήκος και πάχος

Τα πέη δεν έχουν μόνο διαφορετικά σχήματα, αλλά και διαφορετικά μήκη και πάχη. Ανεξάρτητα από τον συνδυασμό τον οποίο έχετε, οι σωστές κινήσεις είναι αυτές που έχουν σημασία και αυτές που μπορούν να εκτοξεύσουν την ηδονή.

Πέος με μικρό μήκος και πάχος από το μέσο όρο

Αυτό το πέος ανήκει στη μικρότερη και στενότερη πλευρά του μέσου όρου, αλλά μην αφήσετε το μικρότερο ανάστημά του να σας ξεγελάσει. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο για νακάνει σωστά την δουλειά του. Αν θέλετε να πάτε βαθιά, μερικές στάσεις μπορούν να σας ευνοήσουν σε σχέση με κάποιες άλλες. Το doggy style είναι μία από τις καλύτερες για κάθε είδους σεξ με ένα πέος μικρότερο του μέσου όρου.

Μικρό μήκος αλλά με χοντρή περίμετρο

Το πέος αυτό είναι κοντύτερο, παχύ και ικανό να διεγείρει τα κολπικά ή πρωκτικά τοιχώματα όπως κανένας άλλος τύπος. Υπάρχουν άπειρες ευαίσθητες νευρικές απολήξεις μέσα και γύρω από τα δύο σημεία εισόδου, οπότε το μικρότερο μήκος με πάχος κάνει τη διείσδυση να είναι αρκετά ανατριχιαστική και για τα δύο μέρη.

Μεσαίο μήκος και πάχος

Συγχαρητήρια, το πέος σας δεν είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό, αλλά ακριβώς κατάλληλο για οποιαδήποτε στάση θέλετε να δοκιμάσετε. Πειραματιστείτε για να βρείτε τις πιο εντυπωσιακές στάσεις στο σεξ. Δοκιμάστε παραλλαγές όλων των κλασικών και βάλτε στο μείγμα και μερικές στάσεις στα όρθια.

Μεγάλο μήκος και πάχος κανονικό

Είναι ο τύπος του πέους που είναι πιο πιθανό να δείτε στις ταινίες πορνό. Ενώ μπορεί να αφήσει κάποιες – ους να χοροπηδάνε από την χαρά τους, μπορεί επίσης να είναι λίγο αποθαρρυντικό για κάποιους άλλους λόγω ότι φοβούνται την πλήρη διείσδυση. Το κλειδί για να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο είναι το πολύ λιπαντικό και οι στάσεις που αφήνουν τον δέκτη να έχει περισσότερο έλεγχο.

Μεγάλο μήκος και λεπτό

Για να είμαστε σαφείς, ο τύπος αυτού του πέους είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα μακρύτερος αλλά και λεπτός σαν μολύβι. Για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο ένα λεπτό πέος, παραμείνετε σε στάσεις με σφιχτά πόδια. Ο στενότερος χώρος είναι ευχάριστος και για τους δύο και εξακολουθεί να επιτρέπει στον αποδέκτη να ελέγχει πόσο από το μήκος θέλει να έχει μέσα του.

 

Ο τόνος του δέρματος και το χρώμα

Ανεξάρτητα από τη φυλή, ένα πέος μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τα χρώματα του άνδρα που το έχει. Το ίδιο ισχύει και για τα αιδοία και τις θηλές. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ορμόνες του φύλου μας ρυθμίζουν τα κύτταρα των μελανοκυττάρων. Πρόκειται για κύτταρα του δέρματος που απελευθερώνουν μελανίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τον χρωματισμό του δέρματος.

Η αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής οδηγεί σε πιο σκούρο δέρμα εκεί κάτω. Το χρώμα μπορεί να φαίνεται καφέ ή γκριζωπό και κατά τη διάρκεια της στύσης, η ροή του αίματος μπορεί να το κάνει κοκκινωπό ή ακόμα και μωβ. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση την λειτουργία.

 

Ποια πέη προτιμούν οι γυναίκες

Οι προτιμήσεις των γυναικών για το μέγεθος του πέους ποικίλουν και η έρευνα αυτή δεν αντιπροσωπεύει την γνώμη όλων των γυναικών. Έγινε μια έρευνα σε 250 γυναίκες ηλικίας 18 έως 42 ετών, όπου τις έβαλαν να βαθμολογήσουν φωτογραφίες ανδρικών μορίων. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών έδειξε μια προτίμηση σε μεγάλα ανδρικά μόρια με μήκος από 17 cm έως 20 cm και πάχος από 12,7 cm έως 14 cm.

 

Συμπέρασμα σχετικά με τους τύπους του πέους

Κανένας τύπος δεν είναι καλύτερος από τον άλλο, οπότε προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει ένα πέος αντί να εστιάζετε στην εμφάνισή του. Μια και αναφέρουμε όλα αυτά σχετικά με το πέος, είναι σημαντικό να έχετε το νου σας για τυχόν νέες ή ασυνήθιστες αλλαγές στην εμφάνιση. Επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν εσείς ή οι σύντροφοί σας παρατηρήσετε νέα εξογκώματα ή περιοχές με αποχρωματισμό. Αυτά θα μπορούσαν να είναι σημάδι ενός τραυματισμού ή άλλης υποκείμενης πάθησης.

Μεταξύ των ομοφυλόφιλων ανδρών

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Utrecht University διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων ανδρών στη μελέτη θεωρούσε ως ιδανικό ένα μεγάλο πέος και το να έχουν ένα ήταν συνδεδεμένο με την αυτοεκτίμηση.

Μία μελέτη που ανέλυσε το αυτο-αναφερόμενο σύνολο δεδομένων Kinsey διαπίστωσε ότι ο μέσος όρος πέους ενός ομοφυλόφιλου άνδρα ήταν μεγαλύτερο από το μέσο όρο πέους των ετεροφυλόφιλων ομολόγων τους (6,32 ίντσες [16,05 εκ] σε μήκος μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών έναντι 5,99 ίντσες [15,21 εκ] σε ετεροφυλόφιλους και 4,95 ίντσες [12,57 εκ] περιφέρεια μεταξύ των ομοφυλόφιλων ανδρών έναντι 4,80 ίντσες [12,19 εκ] σε ετεροφυλόφιλους άνδρες).

Τι σκέφτονται οι γυναίκες;

%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82Η έκθεση του Professor Wylie διαπίστωσε επίσης διαφορές ανάμεσα στο τι σκέφτονται οι γυναίκες και τι οι άνδρες. Ένα υψηλότερο ποσοστό γυναικών (65%) ήταν ικανοποιημένες με το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους από ότι το ποσοστό των ανδρών (55%) που ήταν ικανοποιημένοι με το μέγεθος του δικού τους πέους.

Σύμφωνα με τον Professor Wylie, το θέμα της ελκυστικότητας στις γυναίκες είναι περίπλοκο. Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι το μέγεθος του πέους είναι ελαφρώς χαμηλότερο στη λίστα των προτεραιοτήτων για τις γυναίκες από ότι θέματα όπως η προσωπικότητα και ο καλλωπισμός ενός άνδρα.

Λέει ότι η έρευνα δείχνει πως όταν πρόκειται για σεξ, οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για το αν κάποιος είναι ρομαντικός, τρυφερός και ευαίσθητος στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, με το μέγεθος του πέους να έρχεται δεύτερο.

Μέσο μέγεθος πέους ανά χώρα: σύγκριση παγκοσμίως

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ ποια χώρα έχει το μεγαλύτερο μέσο μέγεθος πέους , μην ψάξετε περαιτέρω, καθώς μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε 88 χώρες τα κατέταξε όλα από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.

Σε όλες τις χώρες το μέσο μέγεθος ενός πέους είναι περίπου 13,58 cm . Το μακρύτερο μέσο όρο πέους έχει μήκος 17,61 cm και το έχουν άνδρες στον Ισημερινό . Ενώ το μικρότερο μέσο μήκος πέους το έχουν οι άνδρες στην Καμπότζη και είναι μόνο 10,04 cm. Στην Ελλάδα το μέσο μήκος πέους σύμφωνα πάντα με την έρευνα είναι τα 13,30 εκατοστά και βρισκόμαστε στην 64η θέση στην κατάταξη των 88 χωρών.

Α/Α Χώρα Μέγεθος Πέους Μέσο Yψος
1. Εκουαδόρ 17,61 εκ 1,67 μ
2. Καμερούν 16,67 εκ 1,71 μ
3. Βολιβία 16,51 εκ 1,68 μ
4. Σουδάν 16,47 εκ 1,71 μ
5. Αΐτη 16,01 εκ 1,72 μ
6. Σενεγάλη 15,89 εκ 1,75 μ
7. Γκάμπια 15,88 εκ 1,68 μ
8. Ολλανδία 15,87 εκ 1,84 μ
9. Κούβα 15,87 εκ 1,73 μ
10. Ζάμπια 15,78 εκ 1,67 μ
11. Γαλλία 15,74 εκ 1,78 μ
12. Αγκόλα 15,73 εκ 1,68 μ
13. Καναδάς 15,71 εκ 1,78 μ
14. Αίγυπτος 15,69 εκ 1,73 μ
15. Ζιμπάμπουε 15,68 εκ 1,70 μ
16. Γεωργία 15,61 εκ 1,75 μ
17. Παραγουάη 15,53 εκ 1,73 μ
18. Τσαντ 15,39 εκ 1,71 μ
19. Ιταλία 15,35 εκ 1,74 μ
20. Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής 15,33 εκ 1,68 μ
21. Κολομβία 15,26 εκ 1,71 μ
22. Ακτή Ελεφαντοστού 15,22 εκ 1,68 μ
23. Βραζιλία 15,22 εκ 1,75 μ
24. Σουηδία 15,08 εκ 1,80 μ
25. Βουλγαρία 15,02 εκ 1,73 μ
26. Κόστα Ρίκα 15,01 εκ 1,74 μ
27. Ονδούρα 15,00 εκ 1,69 μ
28. Ουγγαρία 14,99 εκ 1,76 μ
29. Μεξικό 14,92 εκ 1,70 μ
30. Δανία 14,88 εκ 1,82 μ
31. Αργεντίνη 14,88 εκ 1,74 μ
32. Ελ Σαλβαδόρ 14,88 εκ 1,70 μ
33. Σερβία 14,87 εκ 1,80 μ
34. Βέλγιο 14,77 εκ 1,79 μ
35. την Κροατία 14,77 εκ 1,81 μ
36. Λετονία 14,69 εκ 1,80 μ
37. Λευκορωσία 14,63 εκ 1,78 μ
38. χιλή 14,59 εκ 1,73 μ
39. Αυστρία 14,53 εκ 1,78 μ
40. Γερμανία 14,52 εκ 1,80 μ
41. Αλγερία 14,49 εκ 1,74 μ
42.  Κονγκό 14,48 εκ 1,68 μ
43. Αυστραλία 14,46 εκ 1,79 μ
44. Νιγηρία 14,38 εκ 1,70 μ
45. Ελβετία 14,35 εκ 1,79 μ
46. Νορβηγία 14,34 εκ 1,80 μ
47. Πολωνία 14,29 εκ 1,80 μ
48. Αλβανία 14,19 εκ 1,74 μ
49. Πράσινο Ακρωτήριο 14,05 εκ 1,75 μ
50. Νέα Ζηλανδία 13,99 εκ 1,78 μ
51. Βόρεια Μακεδονία 13,98 εκ 1,76 μ
52. Ουκρανία 13,97 εκ 1,80 μ
53. Ισπανία 13,85 εκ 1,76 μ
54. Φινλανδία 13,77 εκ 1,80 μ
55. Λιβύη 13,74 εκ 1,75 μ
56. Αζερμπαϊτζάν 13,72 εκ 1,73 μ
57. Ινδία 13,71 εκ 1,66 μ
58. Αφγανιστάν 13,69 εκ 1,68 μ
59. Ισραήλ 13,60 εκ 1,76 μ
60. Ηνωμένες Πολιτείες 13,58 εκ 1,77 μ
61. Ιαπωνία 13,56 εκ 1,72 μ
62. Τουρκμενιστάν 13,48 εκ 1,73 μ
63. Βενεζουέλα 13,33 εκ 1,73 μ
64. Ελλάδα 13,30 εκ 1,75 μ
65. Ρωσία 13,21 εκ 1,76 μ
66. Νότια Κορέα 13,16 εκ 1,75 μ
67. Αρμενία 13,14 εκ 1,73 μ
68. Ηνωμένο Βασίλειο 13,13 εκ 1,78 μ
69. Κίνα 13,07 εκ 1,75 μ
70. Τουρκία 12,99 εκ 1,76 μ
71. Ιρλανδία 12,78 εκ 1,79 μ
72. Μογγολία 12,77 εκ 1,70 μ
73. Ρουμανία 12,73 εκ 1,77 μ
74. Γέμενη 12,72 εκ 1,63 μ
75. Ταϊβάν 12,60 εκ 1,73 μ
76. Πακιστάν 12,20 εκ 1,67 μ
77. Ιράν 11,95 εκ 1,75 μ
78. Ινδονησία 11,67 εκ 1,66 μ
79. Σιγκαπούρη 11,53 εκ 1,73 μ
80. Μαλαισία 11,49 εκ 1,68 μ
81. Βιετνάμ 11,47 εκ 1,68 μ
82. Ταϊλάνδη 11,45 εκ 1,71 μ
83. Μπαγκλαντές 11,20 εκ 1,65 μ
84. Χονγκ Κονγκ 11,19 εκ 1,74 μ
85. Σρι Λάνκα 10,89 εκ 1,67 μ
86. Φιλιππίνες 10,85 εκ 1,65 μ
87. Βιρμανία 10,70 εκ 1,66 μ
88. Καμπότζη 10,04 εκ 1,65 μ

Εάν ανησυχείτε ακόμα

Η συμβουλευτική έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετική για τους άνδρες με άγχος για το πέος τους. Η ψυχοθεραπεία βοηθά τους ασθενείς εντοπίσουν και να διορθώσουν τυχόν διαστρεβλωμένες απόψεις σχετικά με το πέος τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τους φόβους τους σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις.

Ο Professor Wylie λέει: «Η ψυχοθεραπεία επιτρέπει σε αυτούς τους άνδρες να ξεπεράσουν το άγχος τους για συνάντηση με έναν πιθανό σύντροφο, εκεί που προηγουμένως δεν θα τολμούσαν να εμπλακούν λόγω του φόβου τους.»

Πολλές σωματικές θεραπείες ισχυρίζονται ότι αυξάνουν το μέγεθος του πέους, ωστόσο υπάρχουν κάποιες που το κάνουν και πολλές που δεν το κάνουν. Μάθετε περισσότερα για τις θεραπείες μεγέθυνσης πέους:

Μενού