Νόσος του Peyronie

Η Στυτική Δυσλειτουργία και ο Νόσος του Peyronie

nosos peyronie greece-minΕίναι μία κατάσταση στην οποία ο άνδρας έχει δυσκολία να έχει ή να διατηρήσει μία στύση. Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο κρεβάτι Σε άνδρες όλων των ηλικιών. Μία σπάνια μορφή ED που ονομάζεται νόσο του Peyronie, έχει ως αποτέλεσμα μία κάμψη στο πέος που μπορεί να κάνει μία στύση επώδυνη.

Ενώ μία καμπύλη στύση δεν υποδεικνύει πάντα ένα πρόβλημα, οι άνδρες που έχουν νόσο του Peyronie, μπορεί να έχουν προβλήματα στη σεξουαλική επαφή. Αυτό συχνά προκαλεί άγχος και δυσφορία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τη νόσο Peyronie.

Αιτίες της νόσου Peyronie:

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, της νόσου του Peyronie είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη. Ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι η κατάσταση μπορεί να αναπτυχθεί μετά από τραύμα στο πέος όπως αν δεχτεί κάμψη ή χτύπημα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και μετέπειτα συσσώρευσης των ουλής.

Ενώ Σε ορισμένες περιπτώσεις ο τραυματισμός μπορεί να είναι η αιτία της πάθησης η εθνική υπηρεσία ελέγχου νεφρών και ουρολογικών νόσων σημειώνεται ότι συχνά η κατάσταση δημιουργείται χωρίς τραυματικό συμβάν.

Παράγοντες Κινδύνου της Νόσου του Peyronie

Το γενετικό υλικό ( DNA ) και η ηλικία φαίνεται να παίζουν ρόλο στη νόσο Peyronie. Οι αλλαγές στις του οδηγούν σε ευκολότερο τραυματισμό και βραδύτερη επούλωση καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Αυτό τους θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη της κατάστασης.

Άτομα με διαταραχή συνδετικού ιστού που ονομάζεται σύσπαση Dupuytren.  Έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Peyronie. Η σύσπαση του Dupuytren είναι μία πάχυνση στο χέρι που κάνει τα δάχτυλά σας να τραβιούνται προς τα μέσα.

Τα Συμπτώματα της Νόσου του Peyronie

Το κύριο σύμπτωμα της νόσου του Peyronie είναι ο σχηματισμός επιπέδου ιστού ουλής που ονομάζεται πλάκα. Αυτός ο ιστός ουλής μπορεί γενικά να αισθανθεί μέσω του δέρματος. Η πλάκα κανονικά σχηματίζεται στην άνω πλευρά του πέους, αλλά μπορεί επίσης να εμφανίζεται στο κάτω μέρος ή ακόμα και στα πλάγια.

Μερικές φορές η πλάκα πηγαίνει γύρω-γύρω σε όλο το πέος, προκαλώντας παραμόρφωση με συμπτώματα ζαλάδα ή συμφόρηση. Η πλάκα μπορεί να συγκεντρώσει ασβέστιο και να γίνει πολύ σκληρή. Ο ιστός ουλής μπορεί να προκαλέσει οδυνηρές στύσεις, μαλακές στύσεις ή σοβαρή καμπυλότητα.

Ο ιστός ουλής σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του πέους μειώνει την ελαστικότητα του. Η πλάκα στην κορυφή του πέους μπορεί να προκαλέσει την κάμψη προς τα πάνω κατά τη διάρκεια μιας στύσης. Η πλάκα στο πλάι μπορεί να προκαλέσει καμπυλωτά προς αυτή την πλευρά. Περισσότερες από μία πλάκες μπορούν να προκαλέσουν συνθέτες καμπύλες.

Η καμπυλότητα μπορεί να δυσχεραίνει την σεξουαλική διείσδυση. Ο ιστός ουλής μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση η μείωση του πέους. Κάντε κλίκ εδώ να δείτε τις προσφορές τις θεραπείας έλξης πέους.

Συσκευές Μεγέθυνσης Πέους - Σύγκριση

Μεγεθυντής Χαρακτηριστικά Αξιολόγηση Επίσημη Ιστοσελίδα
gnetics extender greece Επιμήκυνση του πέους σε στύση μεταξύ 3 και 7 εκ
Επιμήκυνση του πέους σε χαλάρωση μεταξύ 3 και 7 εκ
Αύξηση του φάρδους του πέους σε στύση μεταξύ 1 και 1.5 εκ της περιμέτρου της βάσης του
Αύξηση του φάρδους του πέους σε χαλάρωση μεταξύ 1 και 1,5 εκ της περιμέτρου της βάσης του
Η επιμήκυνση και το φάρδος διατηρούνται μόνιμα
Μείωση της καμπυλότητας του πέους μέχρι 70%
Δεν έχει παρενέργειες
Επωφεληθείτε έκπτωση 20% λόγω της ιδιαίτερης σχέσης μας με την εταιρία
Πληρωμή με Αντικαταβολή
Έρχεται με διακριτική αποστολή!
sizegenetics greece Μπορεί να βοηθήσει να επεκτείνει το πέος σας εύκολα κατά κάποια εκατοστά
Χρησιμοποιήστε την ίδια συσκευή που συνιστάται από τους χειρουργούς μεγέθυνσης πέους
Δωρεάν ασκήσεις για να σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τις στύσεις σας
Τεχνικές για να σας βοηθήσουν να ελένξετε το πότε εκσπερματώνετε
Δε Γίνετε Πληρωμή με Αντικαταβολή

Δοκιμές και Διάγνωση

Αν νομίζετε ότι έχετε τη νόσο Peyronie, το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Μία φυσική εξέταση βοηθάει το γιατρό σας να προσδιορίσει εάν έχετε τη νόσο. Αυτή η εξέταση μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη αρχικής μέτρησης του πέους.

Μετρώντας το πέος ο γιατρός σας μπορεί να εντοπίσει τη θέση και την ποσότητα ιστού ουλής. Αυτό βοηθάει επίσης να προσδιορίσετε εάν το πέος έχει μειωθεί. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να προτείνει υπερηχογράφημα ή ακτίνες Χ για να αποκαλύψει την παρουσία ουλώδους ιστού και μπορεί να σας παραπέμψει σε ουρολόγο.

Θεραπεία για τη Νόσο Peyronie

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο αυτή, αλλά είναι αντιμετωπίσιμη και υπάρχει πιθανότητα να εξαφανιστεί μόνη της. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ζητήσετε αμέσως φάρμακο, πολλοί γιατροί προτείνουν την προσέγγιση ‘‘προσεκτική αναμονή’’ εάν τα συμπτώματά σας δεν είναι σοβαρά.

Φαρμακευτική Αγωγή

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει φάρμακα, τα οποία εγχέονται στο πέος ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και αντιμετωπίζεται περισσότερους πόνους ή καμπυλότητα του πέους με την πάροδο του χρόνου. Μόνο ένα φάρμακο το clostridium histolyticum (Xiaflex), εγκρίνεται από την υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων για τη θεραπεία της κατάστασης.

Έχει εγκριθεί για άντρες που το πέος καμπυλώνει περισσότερο από 30% ( μοίρες ) κατά τη διάρκεια της στύσης. Η θεραπεία περιλαμβάνει μία σειρά ενώσεων για το πέος, οι οποίες διασπούν τη συσσώρευση κολλαγόνου με αποτέλεσμα να σταματήσει η καμπυλότητα σε αυτό το βαθμό που είναι και σιγά-σιγά να υποχωρήσει.

Δύο άλλοι τύποι φαρμάκων που μπορούν να συνταγογραφηθούν είναι:

  • Δια στόματος βεραπαμιλη ( verapamil ) η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης
  • Ενέσεις ιντερφερόνης ( interferon ) οι οποίες βοηθούν στη διάσπαση ινώδους ιστού.

Χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης και πάχυνσης πέους

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, πρώην πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Αναλαμβάνει επεμβάσεις για επιμήκυνση πέους καθώς και επεμβάσεις για πάχυνση πέους (Penis Filler).

Μη Χειρουργικές Επιλογές

Η ιοντοφόρηση, μία τεχνική που χρησιμοποιεί ένα αδύναμο ηλεκτρικό ρεύμα για την παροχή φαρμάκων μέσω του δέρματος, είναι μία άλλη επιλογή θεραπείας για τη νόσο Peyronie.

Εξετάζονται θεραπείες χωρίς φαρμακευτικές ουσίες όπως:

  • Θεραπεία κρουστικών κυμάτων για τη διάσπαση ιστού ουλής
  • Θεραπεία έλξης πέους (κάντε κλίκ εδώ)
  • Συσκευές κενού

Οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με Xiaflex μπορούν να επωφεληθούν από τις ήπιες ασκήσεις πέους. Για έξι εβδομάδες μετά τη θεραπεία θα πρέπει να κάνετε δύο ασκήσεις:

  1. Τεντώστε το πέρασες όταν δεν είναι όρθιο, τρεις φορές την ημέρα για 3 δευτερόλεπτα ανα τέντωμα.
  2. Ισιώστε το πέος σας όταν βιώνετε μία αυθόρμητη στύση που δεν σχετίζεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και για 30 δευτερόλεπτα, μία φορά την ημέρα.

Αλλαγές στον Τρόπο Ζωής:

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου που σχετίζεται με τη νόσο του Peyronie. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • το σταμάτημα του καπνίσματος
  • τη μείωση κατανάλωσης αλκοόλ
  • τη διακοπή χρήσης παράνομων ναρκωτικών
  • τακτική άσκηση

Χειρουργική Επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση είναι ο τελευταίος τρόπος αντιμετώπισης σε περίπτωση βαριάς παραμορφώσεις πέους. Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ελέγχου νεφρών και ουρολογικών ασθενειών θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον ένα χρόνο πριν κάνετε χειρουργική επέμβαση για τη νόσο Peyronie. Οι χειρουργικές λύσεις περιλαμβάνουν:

  • τη μείωση της ανεπηρέαστης πλευράς του πέους
  • την επιμήκυνση της πλευράς των ιστών ουλής
  • εμφυτεύματα πέους

Η επιμήκυνση με χειρουργείο διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο δυσλειτουργίας στύσης από ότι η επιμήκυνση με το προϊόν Vigrax. Η μείωση της ανεπηρέαστες πλευράς χρησιμοποιείται όταν η καμπυλότητα είναι λιγότερο σοβαρή. Ένας τύπος συρρίκνωσης του πέους είναι μία διαδικασία που λέγεται έγχυση Nesbit. Σε αυτή τη διαδικασία, οι γιατροί αφαιρούν ή λιγοστεύουν τον περρίσιο ιστό στη μακρύτερη πλευρά. Αυτό δημιουργεί ένα ίσιο αλλά μικρότερο πέος.

Οι περισσότερες φυσικές θεραπείες για τη νόσο του Peyronie δεν είναι καλά μελετημένες και βασίζονται σε ανέκδοτα στοιχεία.

Μία μελέτη του 2001 που δημοσιεύτηκε στο BJU international, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ακετύλο – 1 – καρνιτίνη (acetyl – 1 – carnitine) είναι σημαντικά πιο αποτελεσματική και ασφαλής από την ταμοξιφαίνη (tamoxifen) για τη θεραπεία της οξείας και πρώιμης χρόνιας ασθένειας του Peyronie.

Τα αποτελέσματα μιας Μελέτης του 2010 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό National Journal of Impotence Research έδειξαν ότι τα συμπληρώματα συνενζύμου Q10 βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία. Τέλος μείωσαν την καμπυλότητα του πέους σε ασθενείς με πρώιμη χρόνια ασθένεια του Peyronie. Απαιτείται περισσότερη μελέτη.

Μενού