Περιεχόμενα

Πώς αποφασίζουμε ποιο είναι το μικρό πέος;

Τι είναι πολύ μικρό; Τι είναι πολύ μεγάλο; Οι έρευνες δείχνουν ότι πολλοί άνδρες επιθυμούν ένα μεγαλύτερο πέος, ανεξάρτητα από το αν θεωρούν ότι το μέγεθος του πέους τους είναι μέσο ή όχι. Και, ορισμένοι άνδρες πιστεύουν ότι έχουν μικρό πέος, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντός του μέσου όρου.

Αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τι λεει η επιστημη πίσω από το μέσο μέγεθος του πέους, τον τρόπο μέτρησης του πέους σας και τις συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν ένα πέος να είναι ή να φαίνεται μικρότερο από το συνηθισμένο.

Ποιος είναι ο μέσος όρος του μεγέθους του πέους;

Το μέσο μήκος ενός πέους είναι περίπου 9,14 εκ χαλαρά και 13,20 εκ σε στύση. Αλλά πώς δημιουργήθηκε αυτός ο αριθμός;

Έρευνα για το μέγεθος του πέους

Έχουν υπάρξει αρκετές μελέτες κατά τη διάρκεια των ετών που προσπάθησαν να δώσουν έναν οριστικό αριθμό για το μέσο μέγεθος του πέους.

Μια μικρότερη μελέτη του 2014 στο Journal of Sexual Medicine εξέτασε το μέσο μέγεθος του πέους σε 1.661 άνδρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μέσο μήκος και η περίμετρος του πέους σε στύση των συμμετεχόντων ήταν 5,6 ίντσες (14,15 εκατοστά) και 4,8 ίντσες (12,23 εκατοστά), αντίστοιχα. αξιόπιστη πηγή

Μια άλλη μεγαλύτερη μελέτη από το 2014 συγκέντρωσε δεδομένα από περισσότερους από 15.000 άνδρες για να προσδιορίσει το μέσο μέγεθος. Σε αυτή τη μελέτη, οι μετρήσεις του μήκους και της περιφέρειας έγιναν τόσο σε χαλαρή όσο και σε όρθια στάση. Τα αποτελέσματα καθόρισαν το μέσο μήκος του πέους να είναι 3,6 in. (9,16 cm) ενώ ήταν χαλαρό και 5,2 in. (13,12 cm) ενώ ήταν σε στύση. Επιπλέον, η μέση περίμετρος του πέους μετρήθηκε ως 3,7 in. (9,31 cm) ενώ ήταν χαλαρό και 4,6 in. (11,66 cm) ενώ ήταν σε στύση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πρώτη μελέτη χρησιμοποίησε μετρήσεις που αναφέρθηκαν από τους ίδιους, ενώ η δεύτερη μελέτη χρησιμοποίησε μετρήσεις που έγιναν από επαγγελματία υγείας. Και οι δύο μελέτες έχουν τους περιορισμούς τους, αλλά οι αριθμοί που αναφέρθηκαν συνάδουν με παρόμοιες μελέτες σχετικά με το μέσο μέγεθος του πέους.

Προοπτική

Λάβετε υπόψη ότι τα μεγέθη “μικρό” και “μεγάλο” είναι συγκριτικά και ότι το μέσο μέγεθος του πέους βασίζεται σε ό,τι είναι γνωστό. Οι γνωστές μετρήσεις, ακόμη και μια σημαντική μελέτη όπου μετρήθηκαν περισσότεροι από 15.000 άνδρες, βασίζονται σε ομάδες. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ο παγκόσμιος ανδρικός πληθυσμός ήταν περίπου 3,8 δισεκατομμύρια το 2017. Αυτό σημαίνει ότι 15.000 άνδρες είναι μόνο περίπου το 0,0004% του παγκόσμιου ανδρικού πληθυσμού.

Συλλογικά, οι μέσες μετρήσεις από παρόμοιες μελέτες ορίζουν έναν καλό μέσο όρο και είναι σημαντικό να υπάρχουν, αλλά πάντα υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Πώς να μετρήσετε το πέος σας

Αν είστε περίεργοι για το πώς να μετρήσετε το μέγεθος του πέους σας, εδώ είναι ένας σωστός τρόπος για να πάρετε μια ακριβή μέτρηση:

Θα χρειαστεί να έχετε στη διάθεσή σας είτε μια μεζούρα είτε έναν χάρακα.
Για να μετρήσετε το μήκος, ξεκινήστε τη μέτρηση από τη βάση του πέους, εκεί όπου το πέος συναντά το ηβικό οστό.
Τρέξτε τον χάρακα ή τη μετροταινία κατά μήκος όλου του μήκους του πέους από τη βάση έως την άκρη (βάλανο). Μην μετράτε το υπερβολικό μήκος της ακροποσθίας.
Για να μετρήσετε την περίμετρο, τυλίξτε μια εύκαμπτη μετροταινία γύρω από το στέλεχος του πέους στη βάση ή γύρω από το μέσο μεταξύ της βάσης και της κεφαλής.
Εάν μετράτε το πέος σας χαλαρό, προσέξτε να μην το τραβήξετε ή το τεντώσετε, καθώς αυτό μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει τραυματισμό.

BiggerSize
 
Το BiggerSize είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής που θα σας επιτρέψει να μεγενθύνετε και να παχύνετε το πέος σας, αλλά και να βελτιώσετε συνολικά τη σεξουαλική σας απόδοση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
 
29,90€ 

 

Πότε μεγαλώνουν τα πέη;

Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν διαφορετικές περίοδοι ανάπτυξης του πέους κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν το μέγεθος του πέους σε περισσότερους από 3.000 άνδρες από τη γέννηση έως την ηλικία των 16 ετών.

Διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο, το πέος μεγάλωνε γρήγορα από τη γέννηση μέχρι την ηλικία περίπου του 1 έτους. Από την ηλικία των 1 έως 11 ετών, η ανάπτυξη του πέους επιβραδύνθηκε σε κάποιο βαθμό. Περίπου στην ηλικία των 11 ετών και με την είσοδο στην εφηβεία, οι ερευνητές παρατήρησαν άλλη μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης.

Όταν τα πέη φαίνονται μικρά

Οι περισσότεροι άνδρες εμπίπτουν στο εύρος του μέσου μεγέθους πέους. Ωστόσο, ορισμένα αγόρια και άνδρες μπορεί να έχουν αυτό που είναι γνωστό ως μικροπενία. Επίσης, δεν είναι όλα τα μικρά πέη μικροπένιες.

Μικροπενία

Η μικροπενία είναι μια κατάσταση, που διαγιγνώσκεται συχνότερα στα βρέφη και χαρακτηρίζεται από ένα πέος που πέφτει κάτω από το μέσο εύρος μεγέθους. Τα κριτήρια για μικροπενίτιδα στα βρέφη είναι γενικά ένα μέγεθος πέους μικρότερο από 1,9 cm (0,75 in.), με βάση το τεντωμένο μήκος του πέους.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, μία από τις πιο συχνές επιπλοκές της μικροπενίας είναι η μειωμένη γονιμότητα λόγω μειωμένου αριθμού σπερματοζωαρίων.

Μια ανισορροπία των ορμονών του φύλου που ονομάζεται υπογοναδισμός είναι μια από τις κύριες αιτίες της μικροπενίας.

Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη μικροπενία, η ορμονική θεραπεία μπορεί να είναι το κλειδί για τη θεραπεία των μωρών. Η έγκαιρη χορήγηση τεστοστερόνης μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αύξηση του μεγέθους του πέους κατά 100 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της αρχικής θεραπείας για ένα βρέφος.

Σε περιπτώσεις όπου η ορμονική θεραπεία δεν αποδίδει, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια επιλογή, ενώ η συζήτηση με επαγγελματία ψυχικής υγείας μπορεί να προσφέρει πιο μακροπρόθεσμα οφέλη.

Μη εμφανές πέος

Το δυσδιάκριτο πέος είναι ένας όρος ομπρέλα για οποιονδήποτε αριθμό καταστάσεων που προκαλούν την εμφάνιση του πέους μικρότερου από το κανονικό.

Οι ακόλουθες καταστάσεις συνδέονται όλες με μικρότερο μέγεθος πέους από το συνηθισμένο.

  • Θαμμένο πέος. Το θαμμένο πέος προκαλείται κυρίως από υπερβολική συσσώρευση δέρματος γύρω από το πέος. Το πέος μπορεί να είναι θαμμένο ή κρυμμένο κάτω από την κοιλιά, το όσχεο ή ακόμη και τον μηρό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πέος έχει φυσιολογικό μήκος και λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στη σεξουαλική διέγερση και λειτουργία καθώς και στην ούρηση.
  • Πέος με ιστούς. Το δικτυωτό πέος εμφανίζεται όταν το δέρμα του όσχεου προσκολλάται πολύ ψηλά στο πέος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γωνία υπό την οποία στηρίζεται το πέος, με αποτέλεσμα να φαίνεται “δικτυωτό” και κοντύτερο από το κανονικό. Η αισθητική χειρουργική είναι μια συνηθισμένη θεραπευτική προσέγγιση για την κατάσταση αυτή.
  • Παγιδευμένο πέος. Το παγιδευμένο πέος μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα μιας περιτομής που δεν επουλώνεται σωστά. Με ένα παγιδευμένο πέος, ο ουλώδης ιστός από την περιτομή προκαλεί την παγίδευση του πέους κάτω από το επουλωμένο δέρμα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας της ούρησης, οπότε είναι απαραίτητη η θεραπεία με στεροειδή ή η χειρουργική επέμβαση.

Πολλές από αυτές τις καταστάσεις είναι ασυνήθιστες, επηρεάζοντας ένα μικρό μέρος του πληθυσμού. Σε όλες τις περιπτώσεις, ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το μέγεθος του πέους δεν καθορίζει απαραίτητα τη σεξουαλική ελκυστικότητα.

Το μέγεθος του πέους είναι μόνο ένα μικρό στοιχείο σε έναν κατάλογο στοιχείων που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά – με τη συναισθηματική ελκυστικότητα να βρίσκεται κοντά στην κορυφή. Άλλωστε, μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε ότι σχεδόν το 85 τοις εκατό των γυναικών είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους. έμπιστη πηγή έμπιστη πηγή

Συνοψίζοντας

Αν και πολλοί άνδρες ανησυχούν ότι το πέος τους είναι πολύ μικρό, έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν πέος μέσου μεγέθους. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι τα πέη, όπως και οι κόλποι, υπάρχουν σε όλα τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Δεν υπάρχει ένα τέλειο πέος και το μέγεθος του πέους δεν καθορίζει τη σεξουαλική σας ελκυστικότητα ή την αυτοεκτίμησή σας.

Για όσους δεν ανήκουν για οποιονδήποτε λόγο στο τυπικό εύρος μεγέθους πέους, υπάρχουν παρεμβάσεις και συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν εν μέρει στην αύξηση του μεγέθους για να μπορείτε να έχετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για το μέγεθος του πέους σας ή αισθάνεστε ότι επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν σεξολόγο.

Αντλία Μεγέθυνσης Πέους 
 
Απελευθερωθείτε απο το άγχος του μεγέθους και χαρείτε τον έρωτα διατηρώντας την στύση σας σκληρή και μεγάλη για ολο το βράδυ…
 
29,90€ 

Share This

Post Author

Τι λέει το πέος σας για την προσωπικότητά σας, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Πόνος στο πέος : Αιτίες συμπτώματα και θεραπεία
Μενού