1. Αρχική
 2. Σεξουαλική Υγεία
 3. Πώς θα αποκτήσετε καλύτερη στύση : 12 τρόποι για να τα καταφέρετε

Πώς θα αποκτήσετε καλύτερη στύση : 12 τρόποι για να τα καταφέρετε

Σκληρή Στύση

Περιεχόμενα

Εάν ένα άτομο θέλει να αποκτήσει πιο σκληρές στύσεις, η αλλαγή του τρόπου ζωής και της διατροφής, η λήψη συμπληρωμάτων και η δοκιμή φαρμάκων μπορεί να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό, για οποιαδήποτε ηλικία και αν μιλάμε. Η επικοινωνία με τον σεξουαλικό σύντροφο και η αντιμετώπιση τυχόν ψυχολογικών και συναισθηματικών παραγόντων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην σεξουαλική επαφή και να καταπολεμήσει το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα επίμονα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας υποκείμενης συναισθηματικής ή ιατρικής κατάστασης.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα εξετάσουμε 12 τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε πιο σκληρή στύση και σε ποια περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό

vigrax-agora

Vigrax (φυσικό βιάγκρα)
 
Το Vigrax aυξάνει και βελτιώνει θεαματικά την στύση, ενώ παράλληλα προκαλεί αυξημένη διέγερση και ερεθισμό κατά τη συνουσία.
 
58,00€  69€

1. Υγιεινή διατροφή

Η διατροφή που υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς μπορεί επίσης να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας του πέους. Σύμφωνα με μελέτη στο Central European Journal of Urology, η τήρηση της μεσογειακής διατροφής θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση της στύσης.

Οι ίδιοι παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως η παχυσαρκία και η υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορούν επίσης να αυξήσουν την πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας. Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των παραγόντων κινδύνου, που συσχετίζονται και με τα αιμοφόρα αγγεία.

2. Ασκηθείτε τακτικά

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τις σεξουαλικές αντιδράσεις και την σεξουαλική επιθυμία, ενώ η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη στυτική λειτουργία και την στύση.

Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος στο πέος, καθώς και στο υπόλοιπο σώμα. Οι άνθρωποι θα πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα.

3. Καλύτερη επικοινωνία με τον σεξουαλικό σας σύντροφο

Συναισθηματικοί και ψυχολογικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική απόδοση, φέρνοντας τα προβλήματα στύσης. Εάν δεν υπάρχει υποκείμενη κατάσταση υγείας που να επηρεάζει τη στυτική λειτουργία, οι ψυχικοί και συναισθηματικοί παράγοντες μπορεί να είναι η αιτία.

Αυτοί θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν θέματα όπως:

 • Δυσάρεστες ή τραυματικές προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες.
 • Έλλειψη έλξης για έναν σύντροφο.
 • Άγχος ή πίεση για καλή σεξουαλική απόδοση.

Το άγχος για τη σεξουαλική απόδοση είναι μια κοινή αιτία σεξουαλικών προβλημάτων. Αν και δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες για κάποια πιθανή θεραπεία, η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία, η ενσυνειδητότητα και ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσουν σε αυτό το πρόβλημα.

Η συζήτηση με έναν σεξουαλικό σύντροφο για τυχόν προβλήματα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής στυτικής λειτουργίας και στην ανακούφιση από την πίεση που μπορεί να αισθάνεται ένα άτομο. Η επίσκεψη σε σεξουαλικό θεραπευτή, με ή χωρίς σύντροφο, μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα να επιλύσουν το πρόβλημα.

4. Εξερευνήστε νέα πράγματα στην σεξουαλική ζωή σας

Ανεπίσημες πηγές υποδεικνύουν ότι η εξερεύνηση νέων προσεγγίσεων στο σεξ μπορεί να έχει θετική επίδραση στη στύση. Για παράδειγμα, τα ακόλουθα πράγματα μπορεί να βοηθήσουν ένα άτομο να αποκτήσει και να διατηρήσει σκληρή στύση:

 • Χρήση δακτυλίου πέους
 • Εστίαση λιγότερο στη σεξουαλική απόδοση και περισσότερο στις ευχάριστες αισθήσεις
 • Δοκιμή παιχνιδιών ρόλων ή προκαταρκτικών παιχνιδιών για την αύξηση της διέγερσης

5. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ μειώνει τη σεξουαλική ευαισθησία και δυσκολεύει την απόκτηση και επιφέρει πρόβλημα στύσης. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική ανταπόκριση. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σοβαρό πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο περιορισμός ή η αποφυγή του αλκοόλ μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της στυτικής λειτουργίας. Κάποιος μπορεί να προγραμματίσει μια ρομαντική συνεύρεση χωρίς αλκοόλ ή να αυξήσει το χρονικό διάστημα που περνά χωρίς αλκοόλ.

6. Κοιμηθείτε καλά

Το Research υποστηρίζει ότι ο διαταραγμένος ύπνος, η έλλειψη ύπνου και οι διαταραχές ύπνου μπορούν να επηρεάσουν στο σεξ. Ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει τη στυτική λειτουργία και υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ της στυτικής δυσλειτουργίας και των διαταραχών του ύπνου.

Μια μικρής κλίμακας μελέτη από το 2011 εξέτασε τη σχέση μεταξύ των επιπέδων τεστοστερόνης και του ύπνου. Η μελέτη έδειξε ότι ο περιορισμός του ύπνου μείωσε τα επίπεδα στην τεστοστερόνη, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική συμπεριφορά, τη στύση και τη λίμπιντο.

Η εξασφάλιση καλής ποιότητας ύπνου μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της πιθανότητας στυτικής δυσλειτουργίας και στη βελτιστοποίηση της σεξουαλικής λειτουργίας, καταπολεμώντας έτσι τα προβλήματα στύσης του πέους.

7. Μείωση του στρες

Το άγχος προκαλεί την απελευθέρωση κορτιζόλης, μιας ορμόνης που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του κυκλοφορικού συστήματος. Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε:

 • Αλλαγές στην παραγωγή τεστοστερόνης, προκαλώντας μείωση της σεξουαλικής ορμής και χαλαρή στύση.
 • Στυτική δυσλειτουργία
 • Ανικανότητα
 • Πρόβλημα στα αιμοφόρα αγγεία

Η διαχείριση και η μείωση του στρες μπορεί να συμβάλει ενάντια στο πρόβλημα στύσης. Ένα άτομο μπορεί να διαπιστώσει ότι τα ακόλουθα μπορούν να βοηθήσουν:

 • Τακτική σωματική δραστηριότητα
 • Η ύπαρξη ενός κοινωνικού δικτύου υποστήριξης
 • Καλής ποιότητας ύπνος κάθε βράδυ
 • Να δοκιμάζει τεχνικές χαλάρωσης και ενσυνειδητότητας

8. Περιορίστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στο πέος και να αυξήσει την στυτική δυσλειτουργία. Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και έχει σχέση με την καρδιακή νόσο και τη νόσο των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μπορεί επίσης να επηρεάσει τη στυτική λειτουργία.

Η μείωση ή η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να συμβάλλει και να βελτιστοποίηση τη στύση και να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων σχετικά με τους άνδρες και το σεξ.

9. Πάρτε Φυτικά Συμπληρώματα

Η λήψη ορισμένων βοτάνων για την στύση ή συμπληρωμάτων συμβάλλει στη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2020, τα ακόλουθα μπορούν να βοηθήσουν στην σεξουαλικής λειτουργία:

 • Συμπληρώματα για να μειωθεί το άγχος (εάν αυτό επηρεάζει τη στύση)
 • l-κιτρουλίνη, l-αργινίνη και Panax ginseng, για την ενίσχυση του νιτρικού οξειδίου και τη δυνητική αύξηση του μεγέθους της στύσης και της λίπανσης
 • yohimbe και Citrus aurantium, για να βοηθήσουν στη σεξουαλική διέγερση και στην σκληρή στύση.

Δοκιμάστε να παρατείνεται την διάρκεια στη στύση παίρνοντας κάποιο από τα γνωστά φυτικά βιάγκρα όπως είναι το vigrax και το potencialex.

10. Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν και να διατηρήσουν στύση αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο πέος. Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν:

Ορισμένα φάρμακα, όπως οι ναρκωτικές ουσίες, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στη στυτική λειτουργία. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί επίσης να αποτελεί παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων, όπως:

 • Αντικαταθλιπτικά
 • Φάρμακα για την αρτηριακή πίεση
 • Ηρεμιστικά ή ηρεμιστικά
 • Κατασταλτικά της όρεξης
 • Φάρμακα για το έλκος

11. Διατήρηση κανονικού βάρους

Η διατήρηση ενός μέτριου βάρους με τακτική άσκηση και υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της υγιούς στυτικής λειτουργίας και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με την ανικανότητα.

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για διαβήτη και τα ανεξέλεγκτα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από τον διαβήτη μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία. Η βλάβη των νεύρων και η κακή κυκλοφορία μπορεί να μειώσουν τη ροή του αίματος στο πέος, καθιστώντας πιο δύσκολη την επίτευξη σκληρής ή μακροχρόνιας στύσης.

Τα άτομα με διαβήτη μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της στυτικής λειτουργίας με τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της αρτηριακής τους πίεσης.

Η απώλεια βάρους μπορεί να συμβάλλει για την πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας από:

 • Μείωση της φλεγμονής
 • Αυξάνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης
 • Αυξάνοντας την αυτοεκτίμηση (αν αυτό είναι ένα θέμα)

12. Ελέγξτε τα επίπεδα τεστοστερόνης

Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στη στυτική δυσλειτουργία και την ορμή. Εάν ένα άτομο έχει ανεπάρκεια τεστοστερόνης, μπορεί να έχει τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • χαμηλή σεξουαλική ορμή
 • μειωμένη στυτική λειτουργία
 • κόπωση
 • χαλαρή στύση
 • ευερεθιστότητα
 • κατάθλιψη

Εάν ένα άτομο έχει χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, μπορεί να συζητήσει τις θεραπείες και τις πιθανές παρενέργειες με έναν γιατρό.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εγκρίνει τα φάρμακα τεστοστερόνης μόνο για άτομα με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και μια σχετική ιατρική πάθηση, με έντονα συμπτώματα.

Επισκεφθείτε έναν γιατρό

Εάν οι παραπάνω προτάσεις δεν είναι αποτελεσματικές και ένα άτομο δεν είναι σε θέση να αποκτήσει ή να διατηρήσει ικανοποιητική στύση, μπορεί να απευθυνθεί σε γιατρό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι σύμπτωμα υποκείμενης κατάστασης υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης ή θέματα με τον προστάτη.

Η αναζήτηση θεραπείας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη πιθανών επιπλοκών στη στυτική δυσλειτουργία, όπως:

 • Μια ανικανοποίητη σεξουαλικά ζωή
 • Απώλεια οικειότητας σε μια σχέση
 • Κατάθλιψη
 • Άγχος
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
 • Αδυναμία σύλληψης

Συνοψίζοντας..

Ένα άτομο μπορεί να είναι σε θέση να αποκτήσει σκληρότερη στύση κάνοντας ορισμένες αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής, καθώς και κάνοντας ανοιχτές συζητήσεις με τον σεξουαλικό του σύντροφο. Η λήψη ορισμένων φαρμάκων ή φυτικών συμπληρωμάτων μπορεί επίσης να βοηθήσει κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής .

Εάν ένα άτομο αντιμετωπίζει επίμονα προβλήματα στύσης, μπορεί να μιλήσει σε έναν γιατρό για να προσδιορίσει τα αίτια και τα προβλήματα, που υπάρχουν κατά την διάρκεια της επαφής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα προβλήματα στύσης μπορεί να υποδηλώνουν μια υποκείμενη πάθηση. Η θεραπεία ή η διαχείριση αυτής της πάθησης μπορεί συχνά να βοηθήσει ενάντια στην στυτική δυσλειτουργία που αντιμετωπίζει ο άντρας.

Τα σεξουαλικά προβλήματα έχουν αίτια, αλλά και λύσεις, για αυτό ο κάθε άντρας από την πλευρά του θα πρέπει να αλλάξει αρκετές συνήθειες που παίζουν αρνητικό ρόλο στη στύση.

Share This

Post Author

Φυτικό βιάγκρα :Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω αντι για βιαγκρα
Πως μπορείτε να βελτιώσετε την σεξουαλική σας απόδοση
Μενού