Σεξουαλική Υγεία Ανδρών

Περιεχόμενα

σεξουαλικη υγεια ανδρώνΤο σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής όλων μας. Για πολλούς άνδρες, η σκέψη για το σεξ ξεκινά νωρίς, συχνά πριν από την εφηβεία, και διαρκεί μέχρι τις τελευταίες τους μέρες στη γη.

Σε ένα επίπεδο, το σεξ είναι απλώς μια άλλη σωματική λειτουργία που καθοδηγείται από ορμόνες και έχει σχεδιαστεί για να διαιωνίζει το είδος. Από την άλλη, είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα. Είναι επίσης μια δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει στη στερέωση των δεσμών μεταξύ δύο ανθρώπων.

Η σεξουαλική υγεία αναφέρεται σε μια κατάσταση ευεξίας που επιτρέπει στον άνδρα να συμμετέχει πλήρως και να απολαμβάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μια σειρά φυσικών, ψυχολογικών, διαπροσωπικών και κοινωνικών παραγόντων επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία ενός άνδρα.

Η βέλτιστη ανδρική σεξουαλική υγεία περιλαμβάνει τη σεξουαλική επιθυμία (λίμπιντο) και την ικανότητα να αποκτήσει και να διατηρήσει μια στύση (στυτική λειτουργία). Αν και η φυσιολογία μπορεί να επηρεάσει τόσο την επιθυμία για σεξ όσο και την ικανότητα για σεξ, η ψυχική υγεία και οι συναισθηματικοί παράγοντες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

Η σεξουαλική υγεία των ανδρών δεν είναι απλώς η απουσία ασθένειας. Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι η αδυναμία να επιτύχετε στύση ή να τη διατηρήσετε αρκετό καιρό για να ικανοποιήσετε τη σεξουαλική δραστηριότητα. Πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν ΣΔ, συμπεριλαμβανομένου του στρες, της κατάθλιψης, των προβλημάτων σχέσεων, της ασυνήθιστα χαμηλής τεστοστερόνης, της βλάβης από ουρολογική χειρουργική επέμβαση, ακόμη και των φραγμένων από τη χοληστερόλη αρτηρίες.

Στην πραγματικότητα, είναι συχνά ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για καρδιακές παθήσεις. Η ΣΔ μπορεί να αντιμετωπιστεί με χάπια, ενέσεις στο πέος ή συσκευές. Οι άνδρες μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που σχετίζονται με την εκσπερμάτιση, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης εκσπερμάτωσης, της καθυστερημένης εκσπερμάτισης ή της αδυναμίας να βιώσουν οργασμό κατά την εκσπερμάτιση (ανοργασμία).

Μια από τις αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι και διάφορες παθήσεις του Προστάτη όπως είναι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ή οι παρενέργειες λόγω χειρουργικής επέμβασης του καρκίνου του προστάτη. Ευτυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα προβλήματα μπορούν συχνά να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Η σεξουαλική υγεία των ανδρών καλύπτει επίσης την πρόληψη και τη θεραπεία των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και την αξιολόγηση και τη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας.

Άρθρα σχετικά με την σεξουαλική υγεία των ανδρών

Μενού