καβλεσ

Περιεχόμενα

Τι είναι η σεξουαλική διέγερση

Η σεξουαλική διέγερση (επίσης γνωστή ως καύλες) περιγράφει τις φυσιολογικές και ψυχολογικές αντιδράσεις κατά την προετοιμασία για σεξουαλική επαφή ή όταν εκτίθεται σε σεξουαλικά ερεθίσματα. Μια σειρά από φυσιολογικές αντιδράσεις συμβαίνουν στο σώμα και το μυαλό ως προετοιμασία για τη σεξουαλική επαφή και συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της επαφής.

Η ανδρική καύλα θα οδηγήσει σε στύση, ενώ στη γυναικεία καύλα η απάντηση του σώματος είναι διογκωμένοι σεξουαλικοί ιστοί όπως οι θηλές, το αιδοίο, η κλειτορίδα, τα κολπικά τοιχώματα και η κολπική λίπανση. Τα ψυχικά ερεθίσματα και τα σωματικά ερεθίσματα, όπως το άγγιγμα, και η εσωτερική διακύμανση των ορμονών, μπορούν να επηρεάσουν το σεξουαλικό ερεθισμό.

Ο σεξουαλικός ερεθισμός έχει διάφορα στάδια και μπορεί να μην οδηγήσει σε πραγματική σεξουαλική δραστηριότητα πέρα από μια ψυχική διέγερση και τις φυσιολογικές αλλαγές που τη συνοδεύουν. Δεδομένης της επαρκούς διέγερσης, η ερωτική επιθυμία φτάνει στην κορύφωσή της κατά τη διάρκεια ενός οργασμού.

Τι περιλαμβάνει η σεξουαλική διέγερση

Η σεξουαλική διέγερση περιλαμβάνει τόσο την ψυχολογική διέγερση, η οποία κάνει ένα άτομο να θέλει σεξ, όσο και τη σωματική διέγερση (στύση), η οποία προκαλεί σωματικές αλλαγές (ερεθισμός – κάβλες) που διευκολύνουν το άτομο να κάνει σεξ.

Παρόλο που αυτοί οι δύο παράγοντες συχνά συμβαδίζουν, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν προκλήσεις με μία ή και με τις δύο πτυχές της διέγερσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θέματα στύσης είναι πιθανό να είναι πολυπαραγοντικά. Για παράδειγμα, οποιοσδήποτε από τους ακόλουθους παράγοντες θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ικανότητα ενός ατόμου να ερεθιστεί:

 • καρδιαγγειακές παθήσεις
 • ψυχολογικά θέματα
 • ζητήματα σχέσεων
 • σεξουαλικές πεποιθήσεις

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορεί να δοκιμάσει ένα άτομο για να αυξήσει τα επίπεδα ερωτική επιθυμίας και ερεθισμού. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές και θεραπείες για να αποκτήσετε τα μέγιστα επίπεδα σεξουαλικής διέγερσης.

Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά θέματα μπορεί να έχουν δυσκολίες με τη ερωτική επιθυμία, την απόκτηση ή τη διατήρηση της στύσης ή την εκσπερμάτιση.

vigrax-agora

Vigrax (φυσικό βιάγκρα)
 
Το Vigrax aυξάνει και βελτιώνει θεαματικά την στύση, ενώ παράλληλα προκαλεί αυξημένη διέγερση και ερεθισμό κατά τη συνουσία.
 
58,00€  69€

BigErection
 
Το BigErection είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής το οποίο χάρη στην μοναδική του φυσική φόρμουλα μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ισχυρή στύση, αυξημένη λίμπιντο και μεγαλύτερη ευχαρίστηση στην σεξουαλική επαφή
 
29,90€ 

Σεξουαλική Ανταπόκριση

Ο όρος “σεξουαλική ανταπόκριση”  δεν έχει καμία σχέση με την ερωτική επιθυμία και αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ενεργούμε σε μια σεξουαλική πράξη. Αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε σεξουαλικά ερεθίσματα και τον τρόπο με τον οποίο προχωράμε σε σεξουαλικές ενέργειες. Όλοι μας ακολουθούμε ένα μοντέλο σεξουαλικής ανταπόκρισης, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι.

Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές, το πώς ενεργούμε με τη δική μας σεξουαλικότητα δεν ευθυγραμμίζεται με το μοντέλο σεξουαλικότητας που μας έχουν διδάξει ως “φυσιολογικό”, με αποτέλεσμα να ανησυχούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με εμάς.

Κάποιοι μελετητές έχουν δώσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο 4 φάσεων το οποίο το έχουν ονομάσει κύκλος σεξουαλικής ανταπόκρισης (sexual response) με το οποίο μπορούμε να ερμηνεύσουμε καλύτερα πως εξελίσσονται οι συναισθηματικές αλλαγές και που καταλήγει η σεξουαλική ανταπόκριση.

Διαβάστε Επίσης : Ερωτικό μασάζ

Κύκλος Σεξουαλικής Απόκρισης

Ο κύκλος της σεξουαλικής απόκρισης έχει περιγραφεί με τις συγκεκριμένες τέσσερις φάσεις:

 1. Επιθυμία (λίμπιντο).
 2. Διέγερση (ενθουσιασμός).
 3. Οργασμός.
 4. Ανάλυση (χαλάρωση).

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν αυτές τις φάσεις, αν και ο χρόνος μπορεί να είναι διαφορετικός. Για παράδειγμα, είναι πολύ απίθανο και οι δύο σύντροφοι να φτάσουν σε οργασμό ταυτόχρονα. Επιπλέον, η ένταση της απόκρισης και ο χρόνος που αφιερώνεται σε κάθε φάση διαφέρει από άτομο σε άτομο. Πολλές γυναίκες δεν περνούν τις σεξουαλικές φάσεις με αυτή τη σειρά.

Μερικά από αυτά τα στάδια μπορεί να απουσιάζουν κατά τη διάρκεια ορισμένων σεξουαλικών συναναστροφών ή εκτός αλληλουχίας σε άλλα. Η επιθυμία για οικειότητα μπορεί να είναι κίνητρο για σεξουαλική δραστηριότητα σε ορισμένα άτομα. Η κατανόηση αυτών των διαφορών μπορεί να βοηθήσει τους συντρόφους να κατανοήσουν καλύτερα ο ένας το σώμα και τις αντιδράσεις του άλλου και να ενισχύσει τη σεξουαλική εμπειρία.

Πολλές φυσιολογικές αλλαγές μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια διαφορετικών σταδίων της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα άτομα μπορεί να βιώσουν κάποιες, όλες ή καμία από αυτές τις αλλαγές.

 

Μην μπερδεύουμε την ερωτική επιθυμία με την σεξουαλική διέγερση

Αν και συνδέονται στενά, η σεξουαλική διέγερση και η σεξουαλική επιθυμία είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε επιθυμία για σεξ είτε είστε καυλωμένοι είτε όχι.

Τα προβλήματα ερωτικής επιθυμίας προκαλούν και προκύπτουν από προβλήματα διέγερσης. Τα προβλήματα διέγερσης μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία επειδή τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα με την υποκειμενική διέγερση, τη λίπανση και τη στύση μπορούν να σκοτώσουν την όρεξή σας για σεξ.

Ομοίως, η χαμηλή ερωτική επιθυμία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων διέγερσης, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να διεγερθείτε όταν δεν συμμετέχετε ή δεν ενδιαφέρεστε για την εμπειρία. Μόλις ένα πρόβλημα επιθυμίας και ένα πρόβλημα διέγερσης διαπλέκονται, καθιστά την κατάσταση πιο δύσκολη να διευθετηθεί.

Αν όλα αυτά ακούγονται περίπλοκα, αυτό συμβαίνει επειδή το σεξ (το οποίο συνήθως θεωρείται φυσικό και αυθόρμητο) κάθε άλλο παρά απλό είναι. Η ικανότητά σας να απολαμβάνετε το σεξ και να επιλύετε σεξουαλικά ζητήματα βασίζεται στην καλή κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του σώματός σας.

potencialex

Προβλήματα με τη στύση

Οι άνδρες με πρόβλημα στύσης μπορεί να διαπιστώσουν ότι η πραγματοποίηση απλών αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η πιο ανοιχτή επικοινωνία με τη σύντροφο ή η ανταλλαγή σεξουαλικών επιθυμιών, μπορεί να βοηθήσει να έχουν καλύτερες καύλες.

Μια άλλη επιλογή είναι να ζητήσετε από έναν γιατρό να ελέγξει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να έχουν δυσκολία με τη στύση. Η αντικατάσταση της τεστοστερόνης μπορεί να βοηθήσει.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης κυμαίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο έλεγχος αυτών των επιπέδων μπορεί να μην αποτελεί αξιόπιστο δείκτη.

Εναλλακτικά, οι άνδρες θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αυνανίζονται, να φαντασιώνονται, να επιθυμούν ή να επιδίδονται σε άλλες μορφές διέγερσης πριν από τη συμμετοχή σε συντροφικό σεξ.

Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να αισθανθούν αρκετά καβλωμένοι ώστε να αποκτήσουν στύση. Η έναρξη της διαδικασίας πριν από την εμπλοκή σε σεξ μπορεί να βοηθήσει.

Στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ)

Η Στυτική δυσλειτουργία είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι άνδρες αναζητούν βοήθεια για σεξουαλικά θέματα.

Αρκετές θεραπείες μπορεί να λειτουργήσουν. Για παράδειγμα:

 • Λάβετε υπόψη το ρόλο που διαδραματίζει η ψυχική υγεία στην ΣΔ: Το άγχος και τα θέματα σχέσεων μπορούν μερικές φορές να επηρεάσουν τη διέγερση. Εάν ένας γιατρός έχει επιβεβαιώσει ότι αυτό είναι η αιτία των δυσκολιών ενός ατόμου, μπορεί να επιθυμεί να συμβουλευτεί έναν σεξολόγο, ο οποίος μπορεί να τον βοηθήσει να διερευνήσει τυχόν ψυχικά εμπόδια στη διέγερση πριν αρχίσει να παίρνει φάρμακα για την επίτευξη στύσης.
 • Ρωτήστε έναν γιατρό για φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία: Αυτά μπορεί να βοηθήσουν με ΣΔ άγνωστης προέλευσης ή όταν οι θεραπείες του τρόπου ζωής δεν λειτουργούν.
 • Ζυγίστε τα οφέλη άλλων θεραπειών εάν τα φάρμακα ΣΔ δεν λειτουργούν: Η δοκιμή αντλιών πέους, η υποβολή σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση εμφυτεύματος πέους και η αναζήτηση παρόμοιων διαδικασιών μπορεί να βοηθήσει όταν υπάρχει μια δύσκολη ιατρική κατάσταση που προκαλεί ΣΔ. Ένα άτομο θα πρέπει πάντα να μιλάει με έναν γιατρό πριν δοκιμάσει οποιεσδήποτε σπιτικές θεραπείες.

Θέματα πρόωρης εκσπερμάτισης

Πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εκσπερμάτιση. Αν και η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι το πιο συνηθισμένο ζήτημα, ορισμένοι άνδρες επίσης έχουν δυσκολία να φτάσουν σε οργασμό και να εκσπερματώσουν.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Εάν η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί πρόβλημα, δοκιμάστε τη “μέθοδο συμπίεσης”. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει τη συμπίεση στο σημείο όπου η κεφαλή του πέους συναντά τον άξονα αυτό για να αποτραπεί η εκσπερμάτιση.
 • Πειραματιστείτε με διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις και νέες φαντασιώσεις. Μερικοί άνδρες χρειάζονται απλώς περισσότερη κάβλα για να εκσπερματώσουν.
 • Κάντε μια εξέταση του προστάτη. Μερικές φορές, τα θέματα υγείας του προστάτη μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εκσπερμάτισης, όπως η επώδυνη εκσπερμάτιση.

Συμβουλές και θεραπείες για γυναίκες

Τα γυναικεία προβλήματα διέγερσης συνήθως εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες από τρεις κατηγορίες:

 • δυσκολία να νιώσετε ερεθισμένοι και να έχετε ενδιαφέρον για το σεξ
 • δυσκολία να λιπανθεί το αιδοίο επαρκώς για το σεξ
 • δυσκολία στην επίτευξη οργασμού

Οι θεραπείες που λειτουργούν για ένα πρόβλημα, όπως η χαμηλή διέγερση, συχνά λειτουργούν και για ένα άλλο.

Έτσι, μια γυναίκα μπορεί να επιθυμεί να εξετάσει τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Επικεντρωθείτε στη διέγερση της κλειτορίδας: Οι στερεοτυπικές παρουσιάσεις του σεξ συχνά επικεντρώνονται στην ανδρική ευχαρίστηση και στη συνουσία πέους στον κόλπο. Ωστόσο, πολλές γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για τον οργασμό. Όταν μια γυναίκα συνήθως δεν έχει κλειτοριδική διέγερση ή οργασμό, μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον της για το σεξ.
 • Χρησιμοποιήστε ένα σεξουαλικό λιπαντικό: Κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν κολπική ξηρότητα, ακόμη και όταν αισθάνονται ερεθισμένες. Άλλες νιώθουν λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ επειδή φοβούνται ότι η ξηρότητα θα προκαλέσει πόνο. Αν και αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι πιο συχνή μετά την εμμηνόπαυση.
 • Προσθέστε περισσότερα προκαταρκτικά: Καθώς οι γυναίκες τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άνδρες για να έρθουν σε οργασμό, οι γυναίκες που κάνουν σεξ με άνδρες μπορεί να χρειάζονται περισσότερα προκαταρκτικά για να νιώσουν καβλώσουν.
 • Να απολαμβάνουν να γνωρίζουν το σώμα τους: Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να αυξήσει τις καύλες και τον ερεθισμό. Δοκιμάστε να εξερευνήσετε τα σεξουαλικά σας ενδιαφέροντα και φροντίστε να το επικοινωνήσετε αυτό σε έναν σεξουαλικό σύντροφο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη συναινούν πλήρως κάθε φορά που δοκιμάζετε νέα πράγματα.
 • Ρωτήστε έναν γιατρό σχετικά με τα φάρμακα: Οι γυναίκες με πολύ χαμηλή σεξουαλική επιθυμία μπορεί να διαπιστώσουν ότι η λήψη ενός φαρμάκου ειδικά εγκεκριμένου για την αύξηση της κάβλας βοηθά. Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα παραμένουν αμφιλεγόμενα, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι αυξάνουν μόνο σε μέτριο βαθμό τη σεξουαλική επιθυμία. Παρεμβάσεις όπως περισσότερα προκαταρκτικά μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα.
 • Ρωτήστε έναν γιατρό για την ορμονοθεραπεία: Οι γυναίκες που εμφανίζουν κολπική ξηρότητα ή χαμηλή λίμπιντο μπορεί να βρουν ανακούφιση από την ορμονοθεραπεία. Μετά την εμμηνόπαυση, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης με οιστρογόνα μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει τη διέγερση.

Θεραπείες στο σπίτι και αλλαγές στον τρόπο ζωής

Αν και υπάρχουν φυσιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών που μπορεί να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο διεγείρονται και τους τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται η κάβλα, η διέγερση αρχίζει στον εγκέφαλο για όλα τα φύλα και τα φύλα.

Ορισμένες στρατηγικές που μπορεί να βοηθήσουν τους περισσότερους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερο ερεθισμένοι (καβλωμένοι) περιλαμβάνουν:

 • Παρακολούθηση πορνογραφίας, είτε μόνη της είτε με σύντροφο: Αν και η έρευνα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της χρήσης πορνογραφίας παράγει ασαφή και αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, η βραχυπρόθεσμη χρήση πορνό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν καλύτερες κάβλες. Μια μελέτη του 2016 που βασίζεται σε συνεντεύξεις ζευγαριών διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν πορνό ένιωθαν πιο άνετα να μιλούν για το σεξ.
 • Περνώντας χρόνο σκεπτόμενοι το σεξ: Αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να εντοπίσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες και προτιμήσεις.
 • Εξετάζοντας το ρόλο της ψυχικής υγείας: Το άγχος, η κατάθλιψη, το τραύμα και ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο αισθάνεται για τη σχέση του μπορούν να επηρεάσουν τη διέγερση. Η δοκιμή ασκήσεων χαλάρωσης, η αυτοφροντίδα, οι αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή και η θεραπεία μπορεί να βοηθήσουν.
 • Αυνανισμός: Ο αυνανισμός πριν από το σεξ με έναν σύντροφο μπορεί να διευκολύνει την επίτευξη και τη διατήρηση της διέγερσης. Ο αυνανισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει ένα άτομο να εντοπίσει τα σεξουαλικά του ενδιαφέροντα και μπορεί να αυξήσει την καύλα. Μια μελέτη του 2015 σε γυναίκες μέσης ηλικίας διαπίστωσε ότι ο αυνανισμός αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Τεστοστερόνη μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση λίμπιντο, αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες.
 • Εξάσκηση της ανοιχτής επικοινωνίας για τις επιθυμίες και τις ανάγκες με τον σεξουαλικό σύντροφο: Η συζήτηση για το σεξ εκτός κρεβατοκάμαρας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ενδιαφέροντος για το σεξ. Μπορεί επίσης να κάνει το σεξ πιο ευχάριστο και διεγερτικό για κάθε σύντροφο. Τα ζευγάρια που θεωρούν πρόκληση να συζητήσουν για το σεξ μπορεί να διαπιστώσουν ότι η σεξουαλική θεραπεία βοηθάει.
 • Συζητώντας με έναν γιατρό: Ένα ευρύ φάσμα ιατρικών παθήσεων, ιδίως εκείνων που επηρεάζουν το ενδοκρινικό σύστημα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα διέγερσης. Η εμμηνόπαυση, οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία και ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Ένας γιατρός μπορεί να είναι σε θέση να συστήσει θεραπεία, να αλλάξει τα φάρμακα ενός ατόμου ή να διαγνώσει ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας.
 • Άσκηση, θρεπτική διατροφή και διατήρηση ενός μέτριου βάρους: Η καρδιαγγειακή νόσος και ο διαβήτης μπορούν και οι δύο να προκαλέσουν σεξουαλική δυσλειτουργία. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
 • Εξετάζοντας το ενδεχόμενο αλλαγής των μεθόδων αντισύλληψης: Για ορισμένους ανθρώπους, τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία. Για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι προφυλακτικών μπορεί να μειώσουν την αίσθηση, ενώ οι ορμονικές μέθοδοι αντισύλληψης μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο.
 • Χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών: Οι δονητές και άλλα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν να προσφέρουν πρόσθετο ερεθισμό και να βελτιώσουν την κάβλα και για τους δύο συντρόφους.

Πότε να μιλήσετε με γιατρό

Μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν:

 • Έχετε μια ξαφνική αλλαγή στη σεξουαλική σας εμπειρία, τη λίμπιντο ή το μοτίβο του οργασμού σας
 • Έχετε δοκιμάσει σπιτικές θεραπείες ή αλλαγές στον τρόπο ζωής, αλλά δεν έχουν αποδώσει
 • Αντιμετωπίζετε παρενέργειες μετά τη χρήση ενός νέου φαρμάκου
 • Έχετε μια χρόνια ασθένεια και αρχίζετε να βιώνετε σεξουαλικές παρενέργειες
 • Έχετε άλλα συμπτώματα, όπως επώδυνη ούρηση ή εκσπερμάτιση
 • Έχετε σημαντική συναισθηματική δυσφορία που επηρεάζει τη λειτουργικότητά σας

Σύνοψη

Πολλοί διαφορετικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική διέγερση. Για πολλούς ανθρώπους, το ζήτημα είναι πολύπλευρο, με ψυχολογικούς, τρόπους ζωής και φυσικούς παράγοντες να παίζουν ρόλο. Η ευαίσθητη προσέγγιση και η αναζήτηση ιατρικής παρέμβασης για χρόνιες ανησυχίες υγείας μπορούν και οι δύο να βοηθήσουν.

Θέματα σεξουαλικής υγείας. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής επιθυμίας θα πρέπει να μιλήσουν με έναν γιατρό και να ζητήσουν βοήθεια μέχρι να βελτιωθούν τα θέματα σεξουαλικής υγείας τους.

Είναι επίσης σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό για θέματα διέγερσης, καθώς μερικές φορές μπορεί να σηματοδοτούν ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει ένα άτομο να μιλήσει με έναν ψυχολόγο, καθώς τα ζητήματα συναισθηματικής και ψυχικής υγείας μπορεί συχνά να συμβάλλουν.

Potencialex

Αποκτήστε ισχυρή και μεγαλύτερης διάρκειας στύση!

Share This

Post Author

Οι 11 πιο απολαυστικές στάσεις του σεξ και για τους δύο συντρόφους
Διεγερτικά άμεσης δράσης : Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε
Μενού