1. Αρχική
 2. Σεξουαλική Υγεία
 3. Ποια συστατικά να προσέχετε σε ένα τζελ ή κρέμα μεγέθυνσης πέους

Ποια συστατικά να προσέχετε σε ένα τζελ ή κρέμα μεγέθυνσης πέους

Περιεχόμενα

Υπάρχουν διάφορα τζέλ, κρέμες και βότανα στην αγορά που υπόσχονται να κάνουν το πέος σας μεγαλύτερο. Ωστόσο, η επιμήκυνση του πέους είναι δυνατή μέσω και διάφορων άλλων μέτρων .

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε πως καμία επιστημονική έρευνα δεν υποστηρίζει την ιδέα πως τα συμπληρώματα και οι κρέμες θα μεγεθύνουν το πέος σας. Αυτό βέβαια συμβαίνει επειδή τα αποτελέσματα σε κάθε άνδρα μπορεί να είναι διαφορετικά, οπότε δεν μπορεί να στηριχθεί επιστημονικά ένα συμπλήρωμα ή κάποιο τζέλ.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια τζέλ ή κρέμες πρέπει να αποφεύγετε, ποια τζέλ θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας λειτουργία με άλλους τρόπους και πολλά άλλα.

Ποια συστατικά πρέπει να προσέχω;

Τα συμπληρώματα διατροφής και τα φυτικά συμπληρώματα δεν ελέγχονται από τον Εθνικό Οργανισμό και Φαρμάκων (ΕΟΦ). Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές είναι σε μεγάλο βαθμό ελεύθεροι να πουν ό,τι θέλουν για τα συστατικά τους και τα οφέλη τους.

Είναι σίγουρο πως ορισμένα από αυτά τα προϊόντα θα είναι αναποτελεσματικά. Κάποια από τα συστατικά που βρίσκονται στα συμπληρώματα «για μεγέθυνση πέους» χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες και να οδηγήσουν σε πιθανές επιπλοκές.

Προσοχή χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν:

 • Δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA). Η DHEA είναι ένα στεροειδές που εμφανίζεται φυσικά στο σώμα σας. Αλλά η χρήση συμπληρωμάτων DHEA μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, να μειώσει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης και να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία.
 • Πρεγνανολόνη. Αυτή είναι μια άλλη φυσική ένωση. Αλλά δεν υπάρχει έρευνα που να υποστηρίζει την πρεγνανολόνη για χρήση στη μεγέθυνση του πέους. Μια μελέτη έδειξε ότι μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική σας υγεία.
 • Εκχύλισμα φλοιού Catuaba. Σε μια μελέτη του 2005 με ζώα , αυτό το συστατικό έδειξε κάποια υπόσχεση ως αντικαταθλιπτικό, αλλά καμία έρευνα δεν δείχνει ότι έχει κάποια επίδραση στο πέος σας.
 • μούρο κράταιγος. Σύμφωνα με μια Επιθεώρηση έρευνας του 2010, αυτό το συστατικό έχει κάποια χρήση ως θεραπεία για καρδιακές παθήσεις, αλλά δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μεγέθυνση του πέους. Η ανασκόπηση της έρευνας έδειξε επίσης ότι η υπερβολική λήψη μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ναυτία και επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις με καρδιαγγειακά φάρμακα.

Ορισμένα συστατικά μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας υγεία και ίσως να δώσουν κάποιους πόντους στο πέος σας.

Εάν είστε ανοιχτοί σε άλλα οφέλη, αναζητήστε μια κρέμα – Gel ή ένα συμπλήρωμα που περιέχει:

 • L-αργινίνη. Mia παλιά μελέτη του 1997 έδειξε ότι η L-αργινίνη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) και να κάνει τις στύσεις πιο σταθερές, αλλά η κριτική επιτροπή δεν γνωρίζει πόσο αποτελεσματική είναι πραγματικά.
 • Panax ginsengΜια Έρευνα του 2013 έδειξε ότι αυτό το βότανο μπορεί να βελτιώσει τη στυτική απόκριση σε άτομα με ΣΔ χαλαρώνοντας ορισμένους μύες γύρω από τους ιστούς του πέους. Επιπλέον, μια μικρή μελέτη του 2002 επικύρωσε το ginseng ως μια ασφαλή, αποτελεσματική μέθοδο για τη βελτίωση της σκληρότητας της στύσης.
 • Κιτρουλίνη. Έρευνα από μια μικρή μελέτη του 2011 με άνδρες έδειξε ότι αυτή η οργανική ένωση μπορεί να είναι μια αξιόπιστη θεραπεία για ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις ΣΔ, κάνοντας τις στύσεις πιο σταθερές.
 • L-καρνιτίνη. Αποτελέσματα από μια Μελέτη του 2012 έδειξε ότι η L-καρνιτίνη μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων σας, καθώς και στην κίνηση του σπέρματος. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητές σας να μείνει έγκυος η σύντροφός σας.
 • Gingko biloba. Μια μικρή μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι το gingko biloba μπορεί να βοηθήσει στη σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες διεγείροντας τη ροή του αίματος και βελτιώνοντας τη σεξουαλική λειτουργία. Αυτό το αποτέλεσμα εμφανίστηκε κυρίως όταν οι συμμετέχοντες συνδύασαν τη λήψη συμπληρωμάτων με σεξουαλική θεραπεία.

Κρέμες Πέους - Σύγκριση

Κρέμα Χαρακτηριστικά Αξιολόγηση Aγορά
provirilia greece
 • Απολαύστε καλύτερους οργασμούς
 • Ενισχύστε τη σεξουαλική επιθυμία
 • Βελτίωση της ποιότητας του σέξ
 • Αύξηση της λίμπιντο
 • Επωφεληθείτε έκπτωση 10% λόγω της ιδιαίτερης σχέσης μας με την εταιρία
 • Πληρωμή με Αντικαταβολή
 • Έρχεται με διακριτική αποστολή!
Rhino Gold gel
 • Επιμηκύνει το πέος σας κατά 4 πόντους
 • Διεγείρει την παραγωγή σπέρματος
 • Βελτιώνει το σχήμα του πέους και το κάνει ίσιο
 • Γίνεται Πληρωμή με Αντικαταβολή
titan gel greece
 • Μπορεί να βοηθήσει στη διασκέδαση του σέξ
 • Μπορεί να σας βοηθήσει στην ενίσχυση της σεξουαλικής επιθυμίας
 • Γίνεται Πληρωμή με Αντικαταβολή

Τι πρέπει να κάνω εάν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω κρέμα ή Gel

Πάντα να ελέγχεται τα συστατικά πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κρέμα – gel ή άλλα συμπληρώματα. Τα συστατικά του gel μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλο φάρμακα και να έχουν δυσάρεστες παρενέργειες.

Μόλις βεβαιωθείτε πως δεν έχετε κάποια αλλεργία στα συστατικά της κρέμας μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο πέος σας, κάντε όμως πρώτα ένα τεστ. Για να γίνει αυτο:

 • Τρίψτε μια μικρή της κρέμας στο πέος σας.
 • Καλύψτε την περιοχή με έναν επίδεσμο.
 • Περιμένετε 24 ώρες και ελέγξτε για ερεθισμό. Εάν δεν αντιμετωπίζετε ερυθρότητα ή αποχρωματισμό, πρήξιμο ή άλλο ερεθισμό, αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές και μπορείτε να το εφαρμόσετε στο πέος σας.

Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες εφαρμογής του Τζελ. Εφαρμόστε μόνο όσο υποδεικνύεται στην ετικέτα και κρατήστε την ουσία μακριά από το άνοιγμα της ουρήθρας. Μην εφαρμόζετε περισσότερα από όσα υποδεικνύει η ετικέτα.

Χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης και πάχυνσης πέους

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, πρώην πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Αναλαμβάνει επεμβάσεις για επιμήκυνση πέους καθώς και επεμβάσεις για πάχυνση πέους (Penis Filler).

Συνιστώμενες εναλλακτικές λύσεις για τη μεγέθυνση του πέους

Ορισμένα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι μεγεθυντές μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα στης επιμήκυνση πέους

Φάρμακα για στυτική δυσλειτουργία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όταν προσπαθείτε να μεγεθύνετε το μέγεθος του πέους.

Συνοψίζοντας

Μιλήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κρέμας, τζελ, βοτάνου ή άλλων συμπληρωμάτων. Ο γιατρός σας γνωρίζει το ιατρικό σας ιστορικό και μπορεί να σας ενημερώσει αν διατρέχεται κάποιο κίνδυνο παρενεργειών και αλληλεπιδράσεων, καθώς και να σας προσφέρει συμβουλές για άλλες μεθόδους μέγεθυνσης.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα, είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα test πρώτα. Ρωτήστε τον σύντροφό σας εάν είναι εντάξει με τη χρήση του gel και συζητήστε μαζί του.

Share This

Post Author

Πώς αλλάζει το πέος σας καθώς μεγαλώνετε;
Η κάνναβη επηρεάζει αρνητικά ή θετικά την στυτική λειτουργία;
Μενού