Όπως όλα στη φύση, έτσι και το πέος σας περνά από μια σειρά αλλαγών κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Κάθε φάση ελέγχεται κυρίως από τα επίπεδα τεστοστερόνης σας.

Κάπου μεταξύ 9 και 15 ετών, η υπόφυσή σας απελευθερώνει ορμόνες που λένε στο σώμα σας να αρχίσει να παράγει τεστοστερόνη. Η εφηβεία αρχίζει και φέρνει αλλαγές. Οι όρχεις (όρχεις), το όσχεο, το πέος και οι τρίχες της ηβίας αρχίζουν να μεγαλώνουν. Τα επίπεδα τεστοστερόνης κορυφώνονται στα τέλη της εφηβείας σας έως την ηλικία των 20 περίπου.

Η ποσότητα της τεστοστερόνης στο σώμα σας μπορεί να πέσει ελαφρώς στα τέλη της δεκαετίας των 20 έως τα 40 σας, αλλά η αλλαγή είναι ελάχιστη.

Μετά τα 40, τα συνολικά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να πέσουν ακόμα λίγο. Το σώμα σας αρχίζει σιγά-σιγά να παράγει περισσότερη πρωτεΐνη που ονομάζεται σφαιρίνη δέσμευσης ορμονών φύλου (SHBG). Αυτό κολλάει στην τεστοστερόνη στο αίμα σας και μειώνει την ποσότητα που έχει διαθέσιμο το σώμα σας για χρήση.

Καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν, θα παρατηρήσετε διάφορες αλλαγές στα:

Ηβική τρίχα: Όπως και οι τρίχες στο υπόλοιπο σώμα σας, θα αραιώσουν και μπορεί να γκριζάρουν.
Μέγεθος πέους: Μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν φαίνεται τόσο μεγάλο όσο παλιά. Το πραγματικό μέγεθος μάλλον δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αλλά αν έχετε περισσότερο λίπος στο ηβικό οστό ακριβώς πάνω από το πέος σας , αυτή η περιοχή μπορεί να πέσει και να το κάνει να φαίνεται μικρότερο.

Σχήμα πέους: Για έναν μικρό αριθμό ανδρών, μπορεί να καμπυλωθεί με την ηλικία. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το μήκος, την περίμετρο και τη λειτουργία του. Η πάθηση, που ονομάζεται νόσος Peyronie, προκαλείται από κάποιο τραύμα συνήθως επειδή ο άξονας λυγίζει κατά τη διάρκεια του σεξ. Καθώς επουλώνεται, σχηματίζεται ουλώδης ιστός κατά μήκος του tunica albuginea μια σκληρή θήκη γύρω από τον σπογγώδες ιστό που γεμίζει με αίμα για να δημιουργήσει στύση. Το επουλωμένο τμήμα δεν μπορεί να επεκταθεί, προκαλώντας καμπύλη στύση. Η κατάσταση μπορεί συχνά να διορθωθεί χειρουργικά ή να αντιμετωπιστεί με φάρμακα .

Όρχεις: Τα μικρά όργανα μέσα στο όσχεό σας υπάρχουν κυρίως για να παράγουν σπέρμα . Καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης σας πέφτουν, η παραγωγή σπέρματος επιβραδύνεται και συρρικνώνονται.

Εάν κάνετε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, η υπόφυσή σας θα σταματήσει να στέλνει σήματα στους όρχεις σας για παραγωγή τεστοστερόνης και θα συρρικνωθούν περισσότερο.

Κρέμες Πέους - Σύγκριση

Κρέμα Χαρακτηριστικά Αξιολόγηση Aγορά
provirilia greece
  • Απολαύστε καλύτερους οργασμούς
  • Ενισχύστε τη σεξουαλική επιθυμία
  • Βελτίωση της ποιότητας του σέξ
  • Αύξηση της λίμπιντο
  • Επωφεληθείτε έκπτωση 10% λόγω της ιδιαίτερης σχέσης μας με την εταιρία
  • Πληρωμή με Αντικαταβολή
  • Έρχεται με διακριτική αποστολή!
Rhino Gold gel
  • Επιμηκύνει το πέος σας κατά 4 πόντους
  • Διεγείρει την παραγωγή σπέρματος
  • Βελτιώνει το σχήμα του πέους και το κάνει ίσιο
  • Γίνεται Πληρωμή με Αντικαταβολή
titan gel greece
  • Μπορεί να βοηθήσει στη διασκέδαση του σέξ
  • Μπορεί να σας βοηθήσει στην ενίσχυση της σεξουαλικής επιθυμίας
  • Γίνεται Πληρωμή με Αντικαταβολή

Όσχεο: Η δουλειά του είναι να διαχειρίζεται τη θερμοκρασία των όρχεων σας. Είναι επενδεδυμένο με λείους μυς που συστέλλονται και χαλαρώνουν για να τραβήξουν τους όρχεις σας κοντά στο σώμα σας για να τους κρατήσουν ζεστούς. Καθώς μεγαλώνετε, οι μύες δεν λειτουργούν το ίδιο καλά και το όσχεό σας παραμένει σε πιο χαλαρή θέση. Συνδυάστε το με τη φυσική πτώση της ελαστικότητας του δέρματός σας και η χαλάρωση επιδεινώνεται.

Εάν είστε άνω των 40, μια υδροκήλη μπορεί επίσης να κάνει το όσχεό σας να πέσει. Συμβαίνει όταν συσσωρεύεται υγρό γύρω από τον έναν ή και τους δύο όρχεις. Ίσως το σώμα σας παράγει πάρα πολλά υγρά ή ίσως δεν μπορεί να στραγγίσει καλά. Γενικά είναι ανώδυνο. Εάν παρατηρήσετε πρήξιμο ή αισθανθείτε οποιαδήποτε ενόχληση, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Λειτουργία πέους: Τα νεύρα στο πέος σας γίνονται λιγότερο ευαίσθητα όσο μεγαλώνετε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τη διέγερση και τον οργασμό . Καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν, η στυτική δυσλειτουργία γίνεται πιο πιθανή. Μπορεί να χάσετε την ακαμψία, αλλά όχι απαραίτητα την ικανότητά σας να κάνετε σεξ.

Ίσως ο πιο συνηθισμένος ένοχος είναι η αδυναμία του σώματος να συγκρατήσει αίμα στο πέος. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να μπορέσετε να έχετε στύση αλλά να μην τη διατηρήσετε. Το αίμα ρέει, αλλά ο γερασμένος μυς που περιβάλλει τον στυτικό σας ιστό δεν μπορεί να τον κρατήσει εκεί. Το αποτέλεσμα: χαμένη σκληρότητα.

Οι αλλαγές στα γεννητικά σας όργανα και στη σεξουαλικότητα είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία επηρεάζουν τη ζωή και τις σχέσεις σας . Για όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεται, πλέον υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες και φυτικά χάπια που κάνουν θαύματα.

Share This

Post Author

Απώλεια βάρους και Στυτική Δυσλειτουργία
Ποια συστατικά να προσέχετε σε ένα τζελ ή κρέμα μεγέθυνσης πέους
Μενού