1. Αρχική
  2. Βοτανα για Στύση
  3. Sarsaparilla : Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες

Sarsaparilla : Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες

Περιεχόμενα

Τα 8 οφέλη που θα σας εκπλήξουν

Τα πιο εντυπωσιακά οφέλη της σαρσαπαρίλλας για την υγεία μπορεί να περιλαμβάνουν την αύξηση της λίμπιντο, την επίδραση της ενάντια στον καρκίνο, την ικανότητα να μειώνει τις φλεγμονές, να βοηθά στην απώλεια βάρους, να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, να ανακουφίζει τις δερματικές παθήσεις και να ανακουφίζει από στομαχικά προβλήματα.

Τι είναι το Sarsaparilla

Τα φυτά Sarsaparilla είναι συνήθως ξυλώδη ή αγκαθωτά και απαντώνται συνήθως σε τροπικές, θερμές και εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να γνωρίζετε αυτό το φυτό με διαφορετικό όνομα, ανάλογα με το πού ζείτε, όπως catbrier, carrion flowers ή prickly-ivy.

Τα φυτά αυτά μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλές μορφές, όπως αειθαλείς θάμνοι, φυλλοβόλα δέντρα και κρεμαστά αμπέλια, και συνήθως έχουν συστάδες από κόκκινα ή μοβ μούρα.

Η σαρσαπαρίλλα έχει την επιστημονική ονομασία Smilax regelii και είναι επίσης κοινή ονομασία για πολλά είδη του γένους Smilax. Αν και το όνομα αυτό συχνά θυμίζει στους ανθρώπους ένα ιδιαίτερα ισχυρό ποτό, που συνήθως βλέπουμε σε παλιές ταινίες, η λέξη περιγράφει ένα συγκεκριμένο είδος ανθοφόρου φυτού που ανήκει στο γένος Smilax.

Το Sarsaparilla χρησιμοποιείται συνήθως για το ευεργετικό εκχύλισμά του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φυτό έχει αποκτήσει τέτοια δημοτικότητα, καθώς οι ρίζες περιέχουν υψηλή συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών και οργανικών ενώσεων που μπορούν να προστεθούν σε σούπες, βραστά, συμπληρώματα βοτάνων, ποτά και επιδόρπια. Μια κονιορτοποιημένη μορφή των ριζών χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική. Ας ρίξουμε μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στα πολλά οφέλη αυτού του βοτάνου για την υγεία.

Πώς είναι η γεύση του

Η γεύση της σαρσαπαρίλλας μοιάζει με τις γεύσεις της χειμωνιάτικης πρασινάδας, της βανίλιας και της γλυκόριζας. Η σαρσαπαρίλα σχετίζεται γενικά με τη ρίζα μπύρας και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα για το πώς μπορεί να έχει γεύση.

Οφέλη για την υγεία της Sarsaparilla

Τα οφέλη της σαρσαπαρίλλας για την υγεία είναι πολλά και περιλαμβάνουν:

Μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική ορμή

Μια από τις πιο παραδοσιακές χρήσεις της σαρσαπαρίλλας ήταν η αύξηση της λίμπιντο των ανδρών και των γυναικών για την αύξηση της γονιμότητας. Ορισμένες από τις οργανικές ενώσεις που βρίσκονται σε αυτό το εκχύλισμα ρίζας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη ροή του αίματος και ενισχύουν την κινητικότητα του σπέρματος, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης και βελτιώνοντας τη συνολική σεξουαλική ορμή.

Ισχυρό αντικαρκινικό

Η παρουσία αντιοξειδωτικών στη ρίζα και το εκχύλισμα της σαρσαπαρίλλας ήταν πολύ χρήσιμη για τους ερευνητές του καρκίνου σε όλο τον κόσμο που αναζητούν πιο φυσικές και φυτικές θεραπείες.

Παρόλο που η έρευνα δεν είναι πειστική, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν θετική συσχέτιση μεταξύ της περιεκτικότητας του φυτού σε φλαβονοειδή και στερόλες και της μείωσης της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Anticancer.

Στους πόνους της αρθρίτιδας

Εάν υποφέρετε από οποιοδήποτε είδος φλεγμονώδους προβλήματος, όπως ουρική αρθρίτιδα, αρθρίτιδα ή ακόμη και πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις, τα ενεργά συστατικά της σαρσαπαρίλλας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτών των πόνων.

Μπορεί να περιέχει διάφορες ενώσεις, όπως σαπωνίνες, παριλίνη και άλλα φλαβονοειδή που μπορούν να καταπραΰνουν αυτές τις εξάρσεις μέσα στο σώμα και να ανακουφίζουν τον πόνο και την ταλαιπωρία.

Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες των μούρων του σαρσαπαρίλλα και οι ενώσεις στις ρίζες μπορεί να κάνουν αυτό το φυτικό συμπλήρωμα έναν θαυμάσιο τρόπο για να αυξήσετε την ισχύ του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη λοιμώξεων στο δέρμα και γενικά να βελτιώσουν το χρόνο αντίδρασής σας στο κρυολόγημα και σε άλλες κοινές ασθένειες.

Στην απώλεια βάρους

Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η ακριβής χημική οδός για αυτό το όφελος για την υγεία, φαίνεται ότι η σαρσαπαρίλλα μπορεί να καταστείλει την όρεξη. Αυτό σημαίνει ότι για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, η προσθήκη αυτού του συμπληρώματος μπορεί να περιορίσει τις λιγούρες σας και να σας αποτρέψει από το να εξαπατήσετε τη δίαιτά σας.

Στη φροντίδα του δέρματος

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της σαρσαπαρίλλας είναι ένας λόγος για τον οποίο η τοπική εφαρμογή αυτού του εκχυλίσματος (σε αλοιφές και κρέμες) είναι τόσο δημοφιλής. Η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά μπορεί επίσης να βελτιώσει την εμφάνιση και την υγεία του δέρματος.

Εξαλείφοντας τις ρυτίδες και μειώνοντας την εμφάνιση των κηλίδων γήρανσης, όταν εφαρμόζεται ή καταναλώνεται, μπορεί να σας κρατήσει να δείχνετε αρκετά νεότεροι.

Μπορεί να αποτοξινώσει το σώμα

Η σαρσαπαρίλλα χρησιμοποιείται από καιρό ως διουρητικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διεγείρει την ούρηση σε όσους την καταναλώνουν. Για τους ανθρώπους που θέλουν να καθαρίσουν το σώμα τους ή να αποτοξινωθούν με κάποιο τρόπο, ένα διουρητικό μπορεί να αποβάλει τα περιττά λίπη, άλατα, τοξίνες και νερό από το σώμα. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι καθαρίζει το αίμα, αυξάνοντας έτσι τη συνολική υγεία και μειώνοντας την επιβάρυνση του ήπατος και των νεφρών.

Παρενέργειες του Sarsaparilla

Παρόλο που η πρόσληψη της σαρσαπαρίλλας προσφέρει πολλά οφέλη, η υπερβολική λήψη του μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες όπως προβλήματα στο στομάχι και αλλεργίες:

  • Στομαχικές παθήσεις: Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σαπωνινών, οι οποίες βρίσκονται στη σαρσαπαρίλλα, μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, διάρροια και δυσπεψία σε μερικούς ανθρώπους.
  • Αλλεργικές αντιδράσεις: Η κονιοποιημένη μορφή του βοτάνου ή “σκόνη σαρσαπαρίλλας” μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να μοιάζουν με συμπτώματα άσθματος σε ορισμένους ασθενείς.

*Αποφύγετε τη λήψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ιατρό προτού προβείτε στην χρήση του.

Πού να αγοράσετε Sarsaparilla;

Αν ψάχνετε να αγοράσετε sarsaparilla, είναι εύκολα διαθέσιμο σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής στην τοπική αγορά, ενώ επίσης μπορείτε να το αγοράσετε online. Συνήθως θα την βρείτε σε πολλά συμπληρώματα διατροφής, αλλά και σε διάφορες μορφές όπως :

  1. Τσάι σαρασπαρίλλας
  2. Κάψουλες Sarasparilla
  3. Σκόνη ρίζας Sarasparilla
  4. Εκχυλίσματα Sarasparilla

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ SARSAPARILLA

Climax Control

ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ

30 λεπτά περισσότερο σεξ

✓ Tα πρώτα αποτελέσματα ορατά μετά από 4 ημέρες χρήσης

✓ Πλήρη στύση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

✓ Πλήρης έλεγχος της εκσπερμάτισής σας

Share This

Post Author

Muira Puama : Αύξηση Σεξουαλικής Επιθυμίας
Panax Ginseng : Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες
Μενού