1. Αρχική
 2. Βοτανα για Στύση
 3. Damiana Leaf : Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες

Damiana Leaf : Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες

Damiana Leaf

Περιεχόμενα

Η Δαμιανά είναι ένας άγριος θάμνος που φυτρώνει στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τις Δυτικές Ινδίες. Τα φύλλα και ο μίσχος χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη damiana για μια ελαφριά χαλάρωση, ως αφροδισιακό, για τη θεραπεία στομαχικών ενοχλήσεων και για άλλες παθήσεις, αλλά ωστόσο δεν υπάρχουν καλά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση της.

Η δαμιανά περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να επηρεάσουν τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Χρήσεις & Αποτελεσματικότητα της Damiana Leaf

 • Παχυσαρκία.
 • Σεξουαλικά προβλήματα που εμποδίζουν την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.
 • Ως αφροδισιακό.
 • Αθλητική απόδοση.
 • Άσθμα.
 • Διαβήτης.
 • Πονοκέφαλος.
 • Υγράδαση κρεβατιού.
 • Κατάθλιψη.
 • Νευρική αναστάτωση στο στομάχι.
 • Δυσκοιλιότητα.
 • Ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής αντοχής.
 • Συμπτώματα εμμηνόπαυσης.
 • Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS).
 • Για “χαλάρωση”, όταν εισπνέεται.

Παρενέργειες Damiana Leaf

Όταν λαμβάνεται από το στόμα: Η Δαμιανά είναι ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ όταν λαμβάνεται από το στόμα σε ποσότητες που βρίσκονται συνήθως στα τρόφιμα. Η Δαμιανά επίσης μπορεί να είναι ασφαλής όταν λαμβάνεται από το στόμα σε φαρμακευτικές ποσότητες.

Αλλά έχουν υπάρξει σοβαρές παρενέργειες όταν λαμβάνεται σε πολύ υψηλές δόσεις. Έχουν αναφερθεί σπασμοί και άλλα συμπτώματα παρόμοια με τη λύσσα ή τη δηλητηρίαση από στρυχνίνη μετά τη λήψη 200 γραμμαρίων εκχυλίσματος damiana.

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Δεν υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες για να γνωρίζουμε αν η damiana είναι ασφαλής για χρήση κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό. Σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να μην την καταναλώσετε.

Διαβήτης: Η damiana μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Προσέξτε για σημάδια χαμηλού σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία) και παρακολουθείτε προσεκτικά το σάκχαρο στο αίμα σας εάν έχετε διαβήτη και χρησιμοποιείτε damiana.

Χειρουργική επέμβαση: Δεδομένου ότι η damiana φαίνεται να επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, υπάρχει η ανησυχία ότι μπορεί να επηρεάσει τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια και μετά από χειρουργική επέμβαση. Θα πρέπει σταματήσετε να χρησιμοποιείτε damiana τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Πιθανές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Τα φάρμακα για το διαβήτη (φάρμακα κατά του διαβήτη) αλληλεπιδρούν με το DAMIANA

Η Damiana μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα μας αισθητά. Τα φάρμακα για το διαβήτη χρησιμοποιούνται επίσης για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Η λήψη damiana μαζί με φάρμακα για το διαβήτη μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλό σάκχαρο στο αίμα σας. Παρακολουθήστε στενά το σάκχαρο στο αίμα σας. Η δόση των φαρμάκων για το διαβήτη σας μπορεί να χρειαστεί αλλαγή.

Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον διαβήτη περιλαμβάνουν γλιμεπιρίδη (Amaryl), γλυμπουρίδη (Diabeta, Glynase PresTabs, Micronase), ινσουλίνη, μετφορμίνη (Glucophage), πιογλιταζόνη (Actos), ροσιγλιταζόνη (Avandia) και άλλα.

Δοσολογία Damiana Leaf

Μια κατάλληλη δόση damiana εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία του χρήστη, η υγεία και διάφορες άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για να καθοριστεί ένα κατάλληλο εύρος δόσεων για την damiana. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντα απαραίτητα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις σχετικές οδηγίες στις ετικέτες των προϊόντων και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ DAMIANA LEAF

RHINO GOLD

ΤΖΕΛ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ ΠΕΟΥΣ

Share This

Post Author

Yohimbine: Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες
Horny Goat Weed (Epimedium): Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες
Μενού