Περιεχόμενα

Τι είναι το Τριβόλι

Το Tribulus (Tribulus terrestris) είναι ένα φυτό που παράγει καρπούς καλυμμένους με αγκάθια. Είναι παραδοσιακά γνωστό ως αφροδισιακό σε διάφορους πολιτισμούς.

Το Tribulus έχει χημικές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα ορισμένων ορμονών. Αλλά δεν φαίνεται να αυξάνει τις ανδρικές ορμόνες (τεστοστερόνη) στους ανθρώπους. Το Tribulus είναι επίσης γνωστό φυτό για διάτρηση, επειδή τα αιχμηρά αγκάθια του μπορούν να ισοπεδώσουν τα ελαστικά των ποδηλάτων.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το tribulus για σεξουαλικές διαταραχές, στειρότητα, πόνο στο στήθος, διευρυμένο προστάτη και πολλές άλλες καταστάσεις, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις περισσότερες από αυτές τις χρήσεις.

Που χρησιμοποιείται το Τριβόλι

Από έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί πως είναι αποτελεσματικό για Σεξουαλικά προβλήματα που εμποδίζουν την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Η λήψη tribulus από το στόμα μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική εμπειρία σε γυναίκες που έχουν σεξουαλική δυσλειτουργία ή χαμηλή σεξουαλική επιθυμία. Η λήψη tribulus από το στόμα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σεξουαλική ικανοποίηση σε άνδρες με χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.

Το Τριβόλι δεν ενδείκνυται για :

Αύξηση της αθλητικής απόδοσης. Η λήψη tribulus από το στόμα, μόνη της ή με άλλα βότανα και συμπληρώματα, δεν φαίνεται να ενισχύει τη σύνθεση του σώματος ή την απόδοση κατά την άσκηση σε αθλητές.
Υπάρχει ενδιαφέρον για τη χρήση του tribulus για διάφορους άλλους σκοπούς, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες για να πούμε αν μπορεί να είναι χρήσιμο.

Τριβόλι Παρενέργειες

Όταν λαμβάνεται από το στόμα σε δόσεις 750-1500 mg ημερησίως για έως και 90 ημέρες. Οι παρενέργειες είναι συνήθως ήπιες και σπάνιες, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, κράμπες και διάρροια. Δεν υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες για να γνωρίζουμε αν το tribulus είναι ασφαλές να χρησιμοποιείται για περισσότερο από 90 ημέρες ή ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες.

Η κατανάλωση των καρπών του tribulus που βρίσκονται πάνω στην ράχη του φυτού είναι πιθανώς μη ασφαλής. Έχουν αναφερθεί σοβαρά πνευμονικά προβλήματα που οφείλονται στην κατανάλωση του καρπού.

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Εγκυμοσύνη: Η λήψη tribulus κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανώς επικίνδυνη. Η έρευνα σε ζώα δείχνει ότι το tribulus μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Θηλασμός. Δεν υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες για να γνωρίζουμε αν το tribulus είναι ασφαλές να χρησιμοποιείται κατά το θηλασμό. Καλύτερα θα είναι να αποφύγετε τη χρήση για καλό και για κακό.

Χειρουργική επέμβαση: Tribulus μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την αρτηριακή πίεση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια και μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Σταματήστε τη χρήση του tribulus περίπου 2 εβδομάδες πριν από μια χειρουργική επέμβαση που έχετε προγραμματίσει.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή παρασκευάσματα

Το λίθιο αλληλεπιδρά με το TRIBULUS

Το Tribulus μπορεί να έχει μια επίδραση σαν “χάπι νερού” ή διουρητικό. Η λήψη tribulus μπορεί να μειώσει το πόσο καλά το σώμα αποβάλλει το λίθιο. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την ποσότητα λιθίου στο σώμα και να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν εάν λαμβάνετε λίθιο. Η δόση του λιθίου σας μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει.

Τα φάρμακα για το διαβήτη αλληλεπιδρούν με το TRIBULUS

Το Tribulus μπορεί να συμβάλλει στην μειώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η λήψη του Tribulus μαζί με φάρμακα για το διαβήτη μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλή πτώση του σακχάρου στο αίμα. Παρακολουθήστε στενά το σάκχαρο στο αίμα σας κατά την διάρκεια που λαμβάνετε το τριβόλι.

Τα φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση αλληλεπιδρούν με το TRIBULUS

Το Tribulus μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Η λήψη του Tribulus μαζί με φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση. Παρακολουθήστε στενά την αρτηριακή σας πίεση κατά την διάρκεια που λαμβάνετε το τριβόλι..

Τριβόλι Δοσολογία

Το Tribulus έχει χρησιμοποιηθεί πιο συχνά από ενήλικες σε δόσεις 750-1200 mg από το στόμα καθημερινά για 12 εβδομάδες. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να μάθετε ποια δόση μπορεί να είναι η καλύτερη για μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Φυτικά συμπληρώματα που περιέχουν στην σύνθεση τους το Τριβόλι (Tribulus terrestris)

Vigrax

  • ✓ Μεγαλύτερες Στύσεις (3-4 εκατοστά)
  • ✓ Ισχυρότερες Στύσεις (πιο σκληρές)
  • ✓ Στύσεις με μεγαλύτερη διάρκεια (2-4 ώρες)

 

(2-4 ώρες)

PROBOLAN 50

  • Ενισχύει την τεστοστερόνη
  • Ενισχύει την Σεξουαλική λίμπιντο
  • Βελτιώνει συνολικά την σεξουαλική απόδοση

Share This

Post Author

Αργινίνη (l-arginine) : Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες
Μενού