Περιεχόμενα

Τι είναι το Butea Superba

Το Butea superba είναι ένας καρπός που αναπτύσσεται στην Ινδία, την Κίνα, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη. Οι ρίζες (κόνδυλοι) χρησιμοποιούνται ως φάρμακα.

Συνήθως λαμβάνεται  για στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και άλλες καταστάσεις, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη καλά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις χρήσεις.

Πώς λειτουργεί το Butea Superba

Δεν είναι γνωστό πώς μπορεί να λειτουργεί το Butea superba όταν λαμβάνεται ως φάρμακο. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι χημικές ουσίες στο εν λόγω προϊόν  μπορεί να δρουν παρόμοια με τις ορμόνες που ρυθμίζουν τη σεξουαλική λειτουργία.

Χρήσεις & Αποτελεσματικότητα του Butea Superba

Στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ). Οι επιδράσεις του Butea superba σε άνδρες με ΣΔ είναι επιστημονικά ασαφείς. Γνωρίζουμε βέβαια ότι χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια στην Ασία για αύξηση της σεξουαλικής λειτουργίας. Τα αποτελέσματα όμως των επιστημονικών ερευνών είναι ακόμη αντικρουόμενα.

Χρησιμοποιείται επίσης για :

  • Αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας σε υγιή άτομα.
  • Διάρροια.
  • Επώδυνη ή δύσκολη ούρηση.
  • Πυρετός.
  • Άλλες καταστάσεις.

Παρενέργειες του Butea Superba

Όταν λαμβάνεται στην συνιστώμενη δοσολογία από το στόμα, τότε δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Δεν υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες για να γνωρίζουμε αν το Butea superba είναι ασφαλές να χρησιμοποιείται όταν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Καλό θα είναι να αποφύγετε την χρήση ή να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Αλληλεπίδραση με άλλες ουσίες ή φάρμακα

Τα φάρμακα για την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία αλληλεπιδρούν με το BUTEA SUPERBA

Το Butea superba μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Ορισμένα φάρμακα για την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία μπορούν επίσης να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.

Η λήψη του Butea superba μαζί με φάρμακα για την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Ορισμένα φάρμακα για την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία περιλαμβάνουν τη σιλδεναφίλη (Viagra), την ταδαλαφίλη (Cialis) και τη βαρδεναφίλη (Levitra).

Δοσολογία

Η κατάλληλη δόση του Butea superba εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία του χρήστη, η υγεία και διάφορες άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για να καθοριστεί ένα κατάλληλο εύρος δόσεων για το Butea superba.

Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντα απαραίτητα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις σχετικές οδηγίες στις ετικέτες των προϊόντων και συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό ή το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν από τη χρήση αλλά και για τον συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Προϊόντα που έχουν στην σύνθεση τους το Butea Superba

Χρήσιμες Σελίδες

Share This

Post Author

Shivlingi (Bryonia Laciniosa): Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες
Μενού