Ουρολογία – Ανδρολογία

Τι είναι η Ουρολογία

Η ουρολογία γνωστή και ως ουρογεννητική χειρουργική, είναι ο κλάδος της ιατρικής που επικεντρώνεται στις χειρουργικές και ιατρικές ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος του ανδρικού και του γυναικείου συστήματος και των ανδρικών αναπαραγωγικών οργάνων.

Η ουρολογία είναι ένας από τους πιο ποικίλους κλάδους της χειρουργικής, που περιλαμβάνει ασθένειες των νεφρών, της ουροδόχου κύστης και του προστάτη, όπως η ακράτεια, η ανικανότητα, η στειρότητα, ο καρκίνος και η ανακατασκευή του γεννητικού και του ουροποιητικού συστήματος. Περιλαμβάνει ασθενείς και των δύο φύλων και όλων των ηλικιών, από νεογέννητα βρέφη έως ηλικιωμένους συνταξιούχους.

Όλοι οι ουρολόγοι λαμβάνουν εκπαίδευση σε αυτούς τους τομείς, αλλά δεδομένου του πολύ μεγάλου φάσματος που καλύπτει η ουρολογία, είναι φυσικό να απαιτείται περαιτέρω εξειδίκευση προκειμένου ένας γιατρός να γίνει πραγματικά ειδικός στον τομέα του.

Ως αποτέλεσμα, η ουρολογία έχει έναν αριθμό υποκλάδων όπως:

ογκολογική ουρολογία που επικεντρώνεται κυρίως στη χειρουργική του καρκίνου και πιο συχνά στη χειρουργική του καρκίνου του προστάτη.

παιδοουρολογία με επίκεντρο τα ουρολογικά προβλήματα στα παιδιά.

Ανδρολογία

Ως ανδρολογία ορίζονται οι κλάδοι της επιστήμης και της ιατρικής που ασχολούνται με τις ανδρικές αναπαραγωγικές λειτουργίες κάτω από φυσιολογικές και παθολογικές συνθήκες. Η Ανδρολογία είναι μια υποειδικότητα της ουρολογίας που ασχολείται σε γενικές γραμμές με την υγεία του άνδρα και αντιμετωπίζει κυρίως θέματα ανδρικής γονιμότητας και στυτικής δυσλειτουργίας.

Ανδρολογία επικεντρώνεται στην επανορθωτική χειρουργική των ανδρικών γεννητικών οργάνων, τη σεξουαλική δυσλειτουργία και την υπογονιμότητα.

Συνοπτικά, ενώ όλοι οι ανδρολόγοι είναι χειρουργοί ουρολόγοι , δεν ισχύει το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, οι ανδρολόγοι τείνουν να εξειδικεύονται ακόμη περισσότερο με ορισμένους γιατρούς να επικεντρώνονται μόνο στην υπογονιμότητα και άλλους στη σεξουαλική δυσλειτουργία και στη χειρουργική των γεννητικών οργάνων.

Ωστόσο, όλοι οι ανδρολόγοι θα έχουν εκτενή εκπαίδευση και εμπειρία στη χειρουργική των ανδρικών γεννητικών οργάνων έχοντας άριστη γνώση της ανατομίας του πέους και των όρχεων και των χειρουργικών τεχνικών αιχμής.

Ο όρος ανδρολογία επινοήθηκε από τον Habard Siebke το 1951 και αρχικά ο κλάδος αναπτύχθηκε στη Γερμανία από τη δερματολογία. Ωστόσο, η σύγχρονη ανδρολογία επηρεάζεται περισσότερο από την ουρολογία, τη γυναικολογία και την ενδοκρινολογία  .

Τα ανδρολογικά προβλήματα έχουν γίνει ένα κοινό και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τουλάχιστον το 15% των ζευγαριών παγκοσμίως . Τα κύρια προβλήματα που καλύπτονται από την ανδρολογία περιλαμβάνουν την ανδρική υπογονιμότητα, την ανδρική αντισύλληψη, τον υπογοναδισμό, τη στυτική δυσλειτουργία και τη γήρανση των ανδρών.

Η ανδρολογία επίσης καλύπτει και θέματα όπως ο καρκίνος των όρχεων και οι διαταραχές του προστάτη, για παράδειγμα, καλοήθης υπερπλασία και καρκίνωμα προστάτη, καθυστερημένη εφηβεία, οικογενειακός προγραμματισμός και αντισύλληψη, κρυοσυντήρηση σπέρματος και ιστού των όρχεων, θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, ιατροδικαστικά προβλήματα πατρότητας και η γήρανση στους άνδρες το πεδίο της ανδρολογίας

Πολλοί από τους τομείς που  ασχολείται η ανδρολογία όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία, ο όψιμος υπογοναδισμός, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και η υπογονιμότητα, θεραπεύονται με φυτικές φόρμουλες παρασκευασμένες από παραδοσιάκα βότανα.

Η έλλειψη σωματικής, διανοητικής και σεξουαλικής ζωτικότητας, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους άνδρες, αναγνωρίζεται ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, το οποίο αποτελεί πρόκληση τόσο ιατρικά όσο και υγειονομικής περίθαλψης. Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά φυτικά προϊόντα που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν τη γενική ευεξία των ανδρών και αποκαθιστούν την αναπαραγωγική υγεία.

Η απόδειξη της αποδοχής και της συνάφειας της θεραπείας με βότανα στη διαχείριση της υγείας των ανδρών υπογραμμίζεται από τον τεράστιο αριθμό δημοσιεύσεων καθώς και από κλινικά δεδομένα, τα οποία πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Μερικά από τα φυτικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούν παραδοσιακά βότανα είναι:

 • ✓ Μεγαλύτερες Στύσεις (3-4 εκατοστά)
 • ✓ Ισχυρότερες Στύσεις (πιο σκληρές)
 • ✓ Στύσεις με μεγαλύτερη διάρκεια (2-4 ώρες)

PROBOLAN 50

Άμεση αύξηση της Τεστοστερόνης και της Λίμπιντο σας

 • ✓ Ενισχύει την τεστοστερόνη
 • ✓ Ενισχύει την Σεξουαλική λίμπιντο
 • ✓ Βελτιώνει συνολικά την σεξουαλική απόδοση
 • ✓ Το μόνο χάπι ενίσχυσης στύσης που έχει υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
 • ✓ Κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την ποιότητα της στύσης πάνω από 60%.
 • ✓ Θα έχετε μόνιμα οφέλη αύξησης 2-4 εκατοστών στο μέγεθος της στύσης.
 • ισχυρή και διαρκής στύση
 •  αυξημένη φυσική παραγωγή τεστοστερόνης
 •  αυξημένη όρεξη για σεξ

TESTOLAN

Ενίσχυσε το σώμα σου, απόκτησε δύναμη και αντοχή!

 • ✓ Βοηθάει το σώμα να παράγει περισσότερη τεστοστερόνη.
 • ✓ Αυξάνει την ένταση και την διάρκεια των ασκήσεων.
 • ✓ Υποστηρίζει την καύση ιστών που επεξεργάζεται το λίπος.
 • ✓ Αυξημένη λίμπιντο
 • ✓ Μια μεγάλη αύξηση στον όγκο εκσπερμάτωσης.
 • ✓ Αξιόπιστες μεγάλες και σκληρές στύσεις.