Περιεχόμενα

Οι σπόροι Shivlingi (επιστημονικά γνωστοί ως Bryonia Laciniosa) είναι μια από τις πιο γνωστές ανακαλύψεις της Αγιουρβέδα, που χρησιμοποιείται ειδικά για τη θεραπεία της στειρότητας. Οι σπόροι αυτοί είναι γνωστοί για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αναλγητικές, αντιμυκητιασικές, αντιυπερλιπιδαιμικές, σπερματογενετικές και αντιπυρετικές τους ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν ένα αποτελεσματικό τονωτικό που μπορεί να θεραπεύσει την γονιμότητα των ανδρών.

Οι σπόροι Shivlingi είναι γνωστό ότι έχουν πικρή και πικάντικη γεύση. Είναι ασφαλής για τα περισσότερα άτομα όταν καταναλώνεται σε κατάλληλες δόσεις και παρέχει μια σειρά από οφέλη όπως:

Οι χρήσεις του Shivlingi

Ενισχύει την ανδρική λίμπιντο και τη σεξουαλική υγεία

Οι σπόροι Shivlingi συνιστώνται από τους επαγγελματίες της Αγιουρβέδα ως ισχυρό αφροδισιακό λόγω της θετικής τους επίδρασης στην ανδρική σεξουαλική υγεία. Η κατάλληλη δοσολογία αυτών των σπόρων έχει βρεθεί ότι αυξάνει το βάρος σημαντικών ανδρικών σεξουαλικών οργάνων όπως η επιδιδυμίδα, οι όρχεις και ο προστάτης. Όχι μόνο συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, αλλά ενισχύει επίσης το επίπεδο θρέψης του σπερματικού υγρού αυξάνοντας παράλληλα την περιεκτικότητα σε φρουκτόζη στα σπερματοζωάρια. Έτσι ευνοείται η ανδρική λίμπιντος και η γονιμότητα.

Μειώνει τον πυρετό

Οι σπόροι Shivlingi χρησιμοποιούνται ευρέως στην Αγιουρβέδα για τις αντιπυρετικές, αντιπυρετικές και αναισθητικές τους επιδράσεις. Η αντιπυρετική δράση των φύλλων shivlingi είναι παρόμοια με αυτή της παρακεταμόλης.

Θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα

Το Shivlingi περιέχει μια φυσική διαιτητική ίνα που ονομάζεται γλυκομαννάνη, η οποία είναι μια υδατοδιαλυτή ίνα. Στην ουσία σχηματίζει μια ογκώδη μάζα στο έντερο, απορροφώντας νερό και βοηθά στην κίνηση του εντέρου, δρώντας έτσι ως αποτελεσματική θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα, ειδικά στα παιδιά.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Οι σπόροι Shivlingi εκτελούν δράση κατά της παχυσαρκίας κατά την κατανάλωση. Όταν λαμβάνονται τακτικά και στη σωστή δοσολογία, οι σπόροι αυτοί μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και του σωματικού βάρους. Αυτή η δράση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα της γλυκομαννάνης που βοηθά στην υγιή κίνηση του εντέρου.

Πώς να καταναλώσετε τους σπόρους Shivlingi

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, η Αγιουρβέδα συνιστά την κατάποση σπόρων shivlingi με σκόνη σπόρων putrajeevak, η οποία είναι ευεργετική για την ενίσχυση των μυών τους πέους.

  • Πάρτε τους σπόρους putrajeevak και τους σπόρους shivlingi και διαλύστε τους σε λεπτή σκόνη.
  • Ανακατέψτε μια κουταλιά αυτής της σκόνης με αγελαδινό γάλα και καταναλώστε το μία ώρα πριν από το πρωινό.
  • Πάρτε άλλη μια κουταλιά μία ώρα πριν από το δείπνο.

Σημείωση: Συνιστάται να είστε προσεκτικοί κατά την κατάποση οποιουδήποτε φαρμάκου. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας και έναν πιστοποιημένο βοτανολόγο/θεραπευτή Ayurveda πριν προχωρήσετε στην κατανάλωση του.

Η κατάποση σπόρων Shivlingi δεν εγγυάται το φύλο του παιδιού

Το φύλο του παιδιού εξαρτάται αποκλειστικά από το χρωμόσωμα του πατέρα (Χ για το θηλυκό και Υ για το αρσενικό), ποτέ από το τι τρώνε οι γονείς. Αν και οι σπόροι shivlingi μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης, δεν παίζουν κανένα ρόλο στον καθορισμό του φύλου του παιδιού.

ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ SHIVLINGI

Share This

Post Author

Butea Superba : Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες
Putrajeevak
Μενού