Βότανα για Γονιμότητα | Βελτίωση Ποιότητας Σπερματοζωαρίων

Τα βότανα για αύξηση της γονιμότητας λειτουργούν ως συμπληρώματα μιας υγιεινής διατροφής για να ενισχύσουν την κανονική λειτουργία του σώματός σας. Μερικά βότανα βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος, άλλα λειτουργούν για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και άλλα άλλα βοηθούν στην τόνωση της γονιμότητας των ανδρών.

Τι εννοούμε όταν λέμε γονιμότητα

votana gia gonimotitaΌταν λέμε γονιμότητα αναφερόμαστε στην ικανότητα των ανθρώπων να αναπαράγονται χωρίς ιατρική βοήθεια.

Η ανδρική υπογονιμότητα είναι όταν ένας άνδρας έχει λίγες πιθανότητες να αφήσει τη σύντροφό του έγκυο. Συνήθως αυτό εξαρτάται από την ποσότητα και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων του.

Μερικές φορές η υπογονιμότητα συνδέεται με τη σεξουαλική λειτουργία και άλλες φορές μπορεί να συνδέεται με την ποιότητα του σπέρματος. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Λίμπιντο . Διαφορετικά γνωστή ως σεξουαλική ορμή, η λίμπιντο περιγράφει την επιθυμία ενός ατόμου να κάνει σεξ. Τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα που ισχυρίζονται ότι αυξάνουν τη λίμπιντο ονομάζονται αφροδισιακά .

Στυτική δυσλειτουργία. Γνωστή και ως ανικανότητα, η στυτική δυσλειτουργία είναι όταν ένας άνδρας αδυνατεί να αναπτύξει ή να διατηρήσει μια στύση.

Αριθμός σπερματοζωαρίων . Μια σημαντική πτυχή της ποιότητας του σπέρματος είναι ο αριθμός ή η συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων σε μια δεδομένη ποσότητα σπέρματος.

Κινητικότητα σπέρματος. Μια βασική λειτουργία των υγιών σπερματοζωαρίων είναι η ικανότητά τους να κολυμπούν. Η κινητικότητα του σπέρματος μετράται ως το ποσοστό των κινούμενων σπερματοζωαρίων σε ένα δείγμα σπέρματος.

Επίπεδα τεστοστερόνης. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, της ανδρικής ορμόνης του φύλου, μπορεί να ευθύνονται για τη στειρότητα σε ορισμένους άνδρες.

Η υπογονιμότητα μπορεί να έχει πολλαπλές αιτίες και μπορεί να εξαρτάται από τη γενετική, τη γενική υγεία, τη φυσική κατάσταση, τις ασθένειες και τις διατροφικές μολύνσεις.

Επιπλέον, ο υγιεινός τρόπος ζωής και η διατροφή είναι σημαντικά. Ορισμένα τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά συνδέονται με μεγαλύτερα οφέλη γονιμότητας από άλλα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο γνωστά βότανα που έχουν θετική δράση στην γονιμότητα του άνδρα.

Χάπια για την αύξηση γονιμότητας : Fertility Support

BOTANA ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ashwagandha (Ασβαγκάντα) – Βελτίωση Ποιότητας Σπερματοζωαρίων

Το φυτό ashwagandha είναι ένας μικρός θάμνος με κίτρινα άνθη που προέρχεται από την Ινδία και τη Βόρεια Αφρική. Εκχυλίσματα ή σκόνη από τη ρίζα ή τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων. Το Ashwagandha βοηθά στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης και ενισχύει σημαντικά την ποιότητα και τη γονιμότητα του σπέρματος στους άνδρες.

Cynomorium Coccineum (Som-El-Ferakh) – Σπερματογένεση & Βελτίωση Σπερματοζωαρίων

είναι ένα μαύρο άφυλλο παρασιτικό φυτό χωρίς χλωροφύλλη το οποίο το συναντάμε στην Μάλτα και την Σαουδική Αραβία. Το υδατικό εκχύλισμα Cynomorium coccineum προκάλεσε σημαντική αύξηση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων, βελτίωσε το ποσοστό των ζωντανών σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά τους και μείωσε τον αριθμό των μη φυσιολογικών σπερματοζωαρίων.

Butea superba (Βουτέα) – Στυτική Δυσλειτουργία & Αύξηση Σπερματοζωαρίων

Το Butea superba είναι ένας εγγενής θάμνος στην Ταϊλάνδη, την Ινδία και το Βιετνάμ που πιστεύεται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ταϊλανδέζικη ιατρική, οι ρίζες του Butea superba περιέχουν ενώσεις που λέγεται ότι βελτιώνουν τη σεξουαλική απόδοση, αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία και ενισχύουν ακόμη και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Shivlingi (Bryonia Laciniosa) – Ενίσχυση Γονιμότητας

Οι σπόροι Shivlingi (επιστημονικά γνωστοί ως Bryonia Laciniosa) είναι μια από τις πιο γνωστές ανακαλύψεις της Αγιουρβέδα, που χρησιμοποιείται ειδικά για τη θεραπεία της στειρότητας.  Όχι μόνο συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, αλλά ενισχύει επίσης το επίπεδο θρέψης του σπερματικού υγρού αυξάνοντας παράλληλα την περιεκτικότητα σε φρουκτόζη στα σπερματοζωάρια. Έτσι ευνοείται η ανδρική λίμπιντο και η γονιμότητα.

Tongkat Ali (Ευρυκόμη η μακρόφυλλος) – Αύξηση Σπερματοζωαρίων & Κινητικότητας

Το Tongkat Ali ( Eurycoma longifolia) είναι ένας θάμνος δέντρου που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία και χρησιμοποιείται συνήθως ως παραδοσιακό φυτικό φάρμακο για μια ποικιλία παθήσεων. Υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, της κινητικότητας και άλλων μετρήσεων της ανδρικής γονιμότητας. Μια μελέτη 75 ανδρών με χαμηλή συγκέντρωση σπέρματος, μειωμένη κινητικότητα και μη φυσιολογική μορφολογία σπέρματος που παρακολουθούσαν κλινική γονιμότητας στη Μαλαισία διαπίστωσε ότι η λήψη 200 mg Tongkat Ali την ημέρα βελτιώνει την κινητικότητα και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Shilajit – Αύξηση Σπερματοζωαρίων & Κινητικότητας

Το Shilajit είναι μια φυσική ουσία που μοιάζει με πίσσα και βρίσκεται κυρίως στα βράχια των Ιμαλαΐων.  Αναπτύσσεται με την πάροδο των αιώνων από την αργή αποσύνθεση των φυτών και χρησιμοποιείται στην ιατρική της Αγιουρβέδα για χιλιάδες χρόνια. Το Shilajit είναι ένα  συμπλήρωμα για την ανδρική υπογονιμότητα. Σε διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, οι άνδρες που έπαιρναν το βότανο αυτό για 90 ημέρες, παρουσίασαν αύξηση στον συνολικό αριθμό σπερματοζωαρίων . Περισσότεροι από το 12 τοις εκατό είχαν αύξηση και στην κινητικότητα του σπέρματος.

Putrajeevak – Αναπαραγωγή & Γονιμότητα

Το Putrajeevak είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που βοηθάει στη διαδικασία της αναπαραγωγής παίζοντας σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της στειρότητας, της υπογονιμότητας και των επαναλαμβανόμενων αποβολών. Είναι ευεργετικό για την αναπαραγωγική υγεία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

 

Χρήσιμες συμβουλές για την ανδρική γονιμότητα

Κοιμηθείτε νωρίς 

Όλοι φαίνεται να γνωρίζουν τη σημασία ενός καλού ύπνου, αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε ότι το σπέρμα σας εξαρτάται αρκετά από αυτόν. Αρκετές σχετικά μεγάλες μελέτες έχουν βρει ότι η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου συσχετίζονται με την κινητικότητα, τη συγκέντρωση, τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τη μορφολογία.

Αποφύγετε τις τοξίνες 

Οι άντρες σήμερα είναι πολύ πιο πιθανό να εκτεθούν σε περιβαλλοντικές τοξίνες παρά σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τοξική έκθεση είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία του σπέρματος.

Οι τοξίνες βρίσκονται στα τρόφιμα, τα μαγειρικά σκεύη, τα μπουκάλια και τα καθαριστικά που συναντάμε καθημερινά. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση προϊόντων που είναι γνωστό ότι περιέχουν τοξίνες και να προσέχετε τα τρόφιμα που καταναλώνετε και τον τρόπο παρασκευής τους.

Κόψτε το κάπνισμα 

Το κάπνισμα φαίνεται να είναι κακό για σχεδόν κάθε πτυχή της ανθρώπινης υγείας, επομένως είναι πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι είναι απολύτως επιζήμιο για την υγεία του σπέρματος. Πολλές μελέτες έχουν δείξει αυτό το γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, οπότε αν εξακολουθείτε να καπνίζετε, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να σταματήσετε και να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειάζεται.

Περιορίστε το αλκοόλ 

Παρόμοια με το κάπνισμα, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται επίσης με την κακή κινητικότητα του σπέρματος, τον αριθμό και πολλά άλλα. Εάν σας αρέσει το ποτό και το αλκοόλ, σας προτείνουμε να σταματήσετε η να το μειώσετε. Εάν δεν το κάνετε, πραγματικά δεν υπάρχουν ποσότητες βοτάνων που μπορούν να βοηθήσουν το σπέρμα σας.

Βγείτε έξω στον ήλιο 

Περίπου το 40% των ενήλικων ανδρών στην Ευρώπη πάσχουν από ανεπάρκεια βιταμίνης D. Αν και στην Ελλάδα έχουμε μπόλικο ήλιο, φαίνεται ότι η έλλειψη βιταμίνης D πλέον έχει ακουμπήσει και τους Έλληνες. Παρόμοια με άλλες ανεπάρκειες βιταμινών, η βιταμίνη D είναι σημαντική για τη γονιμότητα και τα επίπεδα έχουν συνδεθεί με την κινητικότητα του σπέρματος, τον αριθμό και πολλά άλλα.

Πάρτε μερικά αντιοξειδωτικά

Τα φρούτα έχουν μια σειρά από αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα, αλλά είναι επίσης φορτωμένα με ζάχαρη που έχει κάποιες αρνητικές συνέπειες στο σπέρμα.Για αυτόν τον λόγο, ίσως είναι καλύτερο να λαμβάνετε τα αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το σπέρμα σας σε μορφή συμπληρώματος. Το volume500 είναι ένα προϊόν το οποίο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά και βότανα για να αυξήσει την κινητικότητα του σπέρματος, τον αριθμό και τη συνολική υγεία.

Μενού