Αιμορροΐδες Βότανα

Αιμορροΐδες Βότανα

Οι αιμορροΐδες, οι διογκωμένες αιμορραγικές φλέβες στον πρωκτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τα αρχαία χρόνια υπάρχουν ιατρικά κείμενα που προτείνουν θεραπείες για αυτή την πάθηση. Ορισμένες απο αυτές είναι εντελώς ξεπερασμένες, κάποιες άλλες πολύ επίπονες, ωστόσο, πολλές από τις ιστορικές προσεγγίσεις βοτάνων και διατροφής παραμένουν χρήσιμες.

Η χρήση βοτάνων είναι μια διαχρονική προσέγγιση για την ενίσχυση του σώματος και τη θεραπεία ασθενειών. Τα βότανα, ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες και μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με άλλα βότανα, συμπληρώματα ή φάρμακα. Για αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να λαμβάνετε βότανα μόνο εφόσον το έχετε συζητήσει και σας το εχει επιτρέψει ο γιατρός σας.

HemaPro

Hemapro Cream
 
Είναι μια από τις καλύτερες αλοιφές στον κόσμο για άμεση ανακούφιση από τον πόνο των αιμορροΐδων.
 
29,95€  35€

Εκχυλίσματα και Βότανα για θεραπεία αιμορροΐδων

Εκχύλισμα σπόρων αγριοκάστανου (Aesculus hippocastanum): Το χρησιμοποιείτε εσωτερικά ή εξωτερικά, συσφίγγει βαθιά και γρήγορα και τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία ενώ βελτιώνει και την κυκλοφορία. Χρησιμοποιήστε μόνο το τυποποιημένο εκχύλισμα σπόρων εσωτερικά. Τα ακατέργαστα φυτικά παρασκευάσματα περιέχουν τοξίνες και μπορούν να προκαλέσουν ναυτία και άλλες παρενέργειες. Αποφύγετε το εάν έχετε αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς

Αμαμήλις : η αμαμελίδα, το θαυματουργό αυτό φυτό είναι μια δοκιμασμένη στο χρόνο φυσική θεραπεία για τη θεραπεία πολλών δερματικών παθήσεων και προβλημάτων υγείας. Η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση είναι ευεργετική για τη μείωση του πόνου και του κνησμού που σχετίζονται με τις αιμορροΐδες, καθώς και για τη μείωση του οιδήματος. Το υγρό αμαμελίδας μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στις αιμορροΐδες για άμεση ανακούφιση.

Άνθη χαμομηλιού : Τα άνθη του χαμομηλιού έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό στην ανακούφιση της φλεγμονής.Μαζέψτε μια χούφτα άνθη χαμομηλιού και ρίξτε τα μέσα σε μια κανάτα με ζεστό νερό. Αφήστε τα στο νερό για 10 λεπτά και στην συνέχεια με το εκχύλισμα που θα έχει δημιουργηθεί μπορείτε να φτιάξετε με μαλακές γάζες ή βαμβάκι κομπρέσες που θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο.

Αλόη (aloe vera) : Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση των πληγών. Μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό, το κάψιμο, τον κνησμό και το πρήξιμο. Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στον πρωκτό. Η αλόη βέρα μπορεί να καταψυχθεί και να εφαρμοστεί κρύα για περισσότερη ανακούφιση. Τα πρόσθετα και τα συντηρητικά σε ορισμένα τζελ αλόης βέρα που αγοράζονται από το κατάστημα μπορεί να μην έχουν τα ίδια αποτελέσματα, επομένως η καθαρότητα της αλόης βέρα είναι σημαντική.

Τσάι : Οι εξωτερικές αιμορροΐδες μπορούν να ανακουφιστούν εφαρμόζοντας ένα ζεστό, υγρό φακελάκι τσαγιού. Το ταννικό οξύ στο τσάι θα βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος, στην ανακούφιση του πόνου και στην προώθηση της πήξης του αίματος για να σταματήσει η αιμορραγία.

Καστορέλαιο : Το καστορέλαιο έχει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες όπως αντιμυκητιακές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις. Αυτό το φυσικό λάδι έχει την εκπληκτική δυνατότητα να μειώσει το μέγεθος των αιμορροίδων και να απαλύνει τον πόνο. Μπορείτε να το εφαρμόζετε τοπικά στην πληγείσα περιοχή για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.

Κουρκουμάς : Ο κουρκουμάς καθαρίζει το αίμα και τον λεμφικό ιστό. Διώχνει τη στασιμότητα του αίματος αραιώνοντας το αίμα και προάγοντας την κυκλοφορία. Επιπλέον, η ρίζα βοηθά στην πρόληψη και τη διάλυση των θρόμβων αίματος, είναι ένα ισχυρό αναλγητικό, θεραπεύει τον βλεννογόνο του εντέρου και βελτιώνει την εντερική χλωρίδα.

Άλλα βότανα που προτείνονται συχνά για τις αιμορροΐδες περιλαμβάνουν:

  • Goldenrod ( Solidago virgaurea ) , χρησιμοποιείται τοπικά στην παραδοσιακή βοτανοθεραπεία για τη μείωση της φλεγμονής των αιμορροΐδων.
  • Gotu kola ( Centella asiatica ) , που χρησιμοποιείται για φλεβική ανεπάρκεια ή κιρσούς. Το Gotu kola μπορεί να αλληλεπιδράσει με ηρεμιστικά φάρμακα. Άτομα με ιστορικό ηπατικής νόσου θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Gotu kola με προσοχή.
  • Yarrow ( Achillea millefolium ) , δημοφιλές στην ευρωπαϊκή λαϊκή ιατρική, αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη θεραπεία πληγών και αιμορραγικών αιμορροΐδων. Το Yarrow μπορεί να αλληλεπιδράσει με λίθιο και φάρμακα για την αραίωση του αίματος. Άτομα με αλλεργίες στην αμβροσία θα πρέπει να χρησιμοποιούν το αμβροσία με προσοχή.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση αυτών των βοτάνων, αλλά οι επαγγελματίες βοτανολόγοι μπορούν να τα συνταγογραφήσουν σε κατάλληλες περιπτώσεις.

Ομοιοπαθητική για αιμορροΐδες

Αν και λίγες μελέτες έχουν εξετάσει την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων ομοιοπαθητικών θεραπειών, οι επαγγελματίες ομοιοπαθητικοί μπορούν να εξετάσουν τις ακόλουθες θεραπείες για τη θεραπεία των αιμορροΐδων με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Πριν συνταγογραφήσουν ένα φάρμακο, οι ομοιοπαθητικοί λαμβάνουν υπόψη τον δομικό τύπο ενός ατόμου, που περιλαμβάνει τη σωματική, συναισθηματική και ψυχολογική του σύνθεση. Ένας έμπειρος ομοιοπαθητικός αξιολογεί όλους αυτούς τους παράγοντες όταν προσδιορίζει την καταλληλότερη θεραπεία για κάθε άτομο. Ένας ομοιοπαθητικός μπορεί να επιλέξει τις ακόλουθες θεραπείες για να θεραπεύσει κάποιον με αιμορροΐδες.

  • Ασκυλος . Για κάψιμο αιμορροΐδων με αίσθηση όγκου στον πρωκτό που αισθάνεται χειρότερο όταν περπατάτε.
  • Αλόη . Για αίσθηση παλμών στο ορθό με μεγάλες εξωτερικές αιμορροΐδες.
  • Collinsonia . Για χρόνιες, φαγούρα αιμορροΐδες με δυσκοιλιότητα
  • Χαμαμέλης . Για μεγάλες αιμορραγικές αιμορροΐδες με ακατέργαστη αίσθηση

Συνοψίζοντας

Συνήθως οι απλές μορφές των αιμορροΐδων θεραπεύονται εύκολα και οι περισσότερες περιπτώσεις υποχωρούν από μόνες τους, ωστόσο, πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές. Εάν οι θεραπείες που εφαρμόζεται μόνοι σας στο σπίτι δεν είναι αποτελεσματικές μετά από μια εβδομάδα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει την καλύτερη αλοιφή για αιμορροΐδες ή κάποια άλλη θεραπεία.

Μενού