Ασκήσεις Kegel για Άντρες

Ασκήσεις Kegel

Το κόλπο για να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι είναι να προσθέσετε αυτές τις ασκήσεις στην γυμναστική σας

askiseis kegel gia antresΕίτε όταν κάνετε σεξ, είτε όταν θέλετε να κάνετε σεξ είτε ακόμα και όταν αναπολείτε το σεξ, το μυαλό σας βυθίζετε στην χώρα της φαντασίας σε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτήν την πιο ευχάριστη φυσική δραστηριότητα. Αλλά πόσοι από εμάς αφιερώνουν χρόνο κι προσπάθεια για να πραγματοποιήσουν αυτές τις φαντασιώσεις; Αν είστε σαν και μένα, μάλλον έχετε ξοδέψει αρκετό χρόνο στην ζωή σας προσπαθώντας να κρατήσετε το σώμα σας σε πολύ καλή φόρμα, είτε πρόκειται για πιο υγιεινή διατροφή, εξάσκηση, είτε το να μένετε μακριά από τις τοξίνες που επηρεάζουν το σώμα σας.

Και ενώ το να μένετε ενεργοί και να έχετε μια καλή δίαιτα συμβάλουν για μια καλή ερωτική ζωή, πόσο εστιάζετε πραγματικά στην σεξουαλική σας υγεία και λειτουργία; Οι περισσότεροι άντρες όχι τόσο πολύ. Πριν γίνω σεξολόγος, σπάνια το σκεφτόμουν. Συχνά παίρνουμε σαν δεδομένη μια πολύτιμη πλευρά του εαυτού μας μέχρι να εξαφανιστεί ή να είναι ανεπαρκής. Στην συνέχεια υπάρχει πανικός, αμφιβολία για τον εαυτό μας, άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και σαν αποτέλεσμα έρχεται το συναίσθημα της κατωτερότητας. Σαν σεξουαλικός διδάκτορας και θεραπευτής, έχω δει αυτήν την κατάσταση να εμφανίζεται σε πολλούς άντρες όταν υπάρχει μια μεταβολή στην σεξουαλική τους υγεία και λειτουργία. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

1. Εισαγωγή

Η αλήθεια είναι ότι, τα ανθρώπινα σώματα αλλάζουν συνεχώς και αυτό περιλαμβάνει και τις σεξουαλικές τους εκφράσεις. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι με την πάροδο του χρόνου απομακρυνόμαστε αργά από την σεξουαλική λειτουργία της ηλικίας των 18 και τα σώματα μας αλλάζουν. Όλοι θα το βιώσουν αυτό – σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και με διαφορετικούς τρόπους – και το ίδιο θα συμβεί και σε εσάς.

Τελικά, η στύση σας υα γίνει λιγότερο συνεπής και ίσως εξαφανιστεί. Η σεξουαλική σας απόδοση θα αλλάξει, χειροτερεύοντας κατά την διάρκεια της ζωής σας. Η εκσπερμάτιση σας, που κάποτε εκτοξευόταν στους τοίχους τώρα φαίνεται σαν σταγόνα. Το σπέρμα σας θα ελαττωθεί με την διάρκεια του χρόνου, αλλάζοντας από κουταλιές της σούπας σε σταγόνες ή ακόμα χωρίς καθόλου υγρό. Η περίοδος επαναφοράς μετά από μια στύση μπορεί να γίνει ημέρες ή εβδομάδες καθώς μεγαλώνετε.

Το σώμα σας θα αλλάξει με πολλούς τρόπους. Ενώ κάποιοι μπορεί να δουν αυτές τις αλλαγές σαν κάτι αρνητικό, η πάροδος των χρόνων θα σας κάνει και καλύτερους. Θα είστε πιο ώριμοι από όταν ήσασταν 18 χρονών. Πιθανώς θα είστε πιο ώριμοι, θα έχετε καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες, μεγαλύτερο συναισθηματικό IQ, θα συμπεριφέρεστε στις γυναίκες με μεγαλύτερη εκτίμηση και σεβασμό και θα έχετε μεγαλύτερη συμπόνια και αποδοχή για τους ανθρώπους. Όσο γρηγορότερα το αποδεχτείτε αυτό και δεν αφήνετε τις αλλαγές να σας επηρεάσουν, τόσο συντομότερα υα εκμεταλλευτείτε πλήρως το ποιος πραγματικά είστε.

Το πέος αντιπροσωπεύει την σεξουαλική ταυτότητα των περισσότερων αντρών και δείχνει πως βλέπουν τους εαυτούς τους σαν σεξουαλικά όντα. Αν και υπάρχουν περισσότερα όσον αφορά το σεξ από την συνουσία, την στύση και το πέος, το να έχετε μια στύση είναι μια ευχάριστη σωματική και ψυχολογική εμπειρία, και δεν είναι δύσκολο να δείτε γιατί οι άντρες εστιάζουν σε αυτή (και ιδιαίτερα στην απουσία της αν εξαφανιστεί.) Αλλά εκτός από το να προσεύχεστε, να σταυρώνετε τα δάχτυλα σας και να ελπίζετε, τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την σεξουαλική σας λειτουργία και μια καλή σεξουαλική υγεία; Μια από τις απαντήσεις είναι οι ασκήσεις Kegel.

Για πολύ καιρό έχω συνδέσει τις ασκήσεις Kegel αποκλειστικά με γυναίκες, και ιδιαίτερα με τις γυναίκες μετά από μια εγκυμοσύνη – για σφίξιμο του κόλπου ή για να αντιμετωπίσουν την ακράτεια μετά από μια εγκυμοσύνη – αλλά σπάνια βλέπουμε τα οφέλη που υπάρχουν για τους άντρες. Δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει το ότι οι άντρες δεν έχουν ακουστά τις ασκήσεις Kegel και τα οφέλη που έχουν για την σεξουαλική τους υγεία, πόσο μάλλον να τις κάνουν. Δυστυχώς πολλές κουλτούρες αποκλείουν την εκπαίδευση για την σεξουαλική υγεία από τους νέους άντρες.

Συνιστώμενα Προϊόντα

χαπια Vigrax

Maxatin

1. Ανακαλύπτοντας τις ασκήσεις Kegel

Οι ασκήσεις Kegel ανακαλύφτηκαν το 1948 από τον Δρ. Arnold Kegel. Υπάρχουν σχεδόν για 75 χρόνια, και ακόμα δεν τις γνωρίζουμε. Το να κάνετε μια Kegel είναι σχετικά εύκολο – και πιθανώς έχετε κάνει μερικές παρόμοιες μυϊκές συσπάσεις χιλιάδες φορές χωρίς να έχετε δώσει βάση σε αυτές. Κάθε φορά που εκσπερματώνετε, οι συσπάσεις κατά την διάρκεια ενός οργασμού πιέζουν και γυμνάζουν τους μύες στην βάση του πέους σας (PFMs). Κάθε φορά που πιέζετε τις τελευταίες σταγόνες μετά την ούρηση, συσπάτε επίσης την ίδια μυϊκή ομάδα στην οποία επικεντρώνονται οι ασκήσεις Kegel.

Για να κάνετε μια άσκηση Kegel, προσποιηθείτε ότι σταματάτε την ροή των ούρων. Η ίδια πίεση, σύσπαση και απελευθέρωση των μυών που σταματάνε τη ροή των ούρων δυναμώνουν τους μύες σας στην βάση του πέους σας. Κάτι που συζητιέται λιγότερο από τους διδάκτορες και τους γιατρούς είναι η σημασία του να κάνετε και πρωκτικές ασκήσεις Kegel. Επειδή ο σφικτήρας αποτελείται από μύες που συσχετίζονται με τους περιβάλλοντες μύες στην βάση του πέους, ο πρωκτός μπορεί να συσπαστεί έτσι ώστε να δυναμώσει τους περιβάλλοντες μύες του.

2. Μύες στη βάση του πέους (PFMs)

Οι ασκήσεις Kegel γυμνάζουν συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες στην περιοχή της βάσης του πέους έτσι ώστε να δυναμώσουν και να τονώσουν αυτήν την περιοχή για ιατρικούς και σεξουαλικούς σκοπούς. Υπάρχει μεγάλη ποσότητα μυών και ιστών σε αυτήν την περιοχή, καθώς οι μύες στην βάση του πέους δρουν σαν συνδεδεμένος ιστός μέσα στις περιοχές του πέους και υποστηρίζουν τα όργανα του πέους όπως η μήτρα (στις γυναίκες), η ουροδόχος κύστη και τα έντερα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτοί οι μύες μπορεί να τεντωθούν, να γίνουν πιο αδύναμοι και να ατονήσουν – για αυτό και είναι αναγκαίες οι ασκήσεις Kegel.

Μέσα στους μύες στην βάση του πέους, υπάρχουν ο αριστερός και ο δεξής ανελκτήρας του απευθυσμένου, οι οποίοι αποτελούν τον κύριο όγκο των μυών που βρίσκονται στην βάση του πέους,  ο ηβοκοκκυγικός μυς, ο ηβοορθικός μυς, και ο λαγονοκοκκυγικός μυς. Όταν ακούτε τους διδάκτορες του σεξ να συζητούν ότι οι ηβοκοκκυγικοί μύες “PC” ενδυναμώνονται με τις ασκήσεις Kegel, αναφέρονται στον κύριο ανελκτήρα του απευθυσμένου, τον ηβοκοκκυγικό (PC). Ο ηβοκοκκυγικός μυς εκτείνεται από το πίσω μέρος της περιοχής ου πέους και μέσα από τα εσωτερικά γεννητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του προστάτη, του πρωκτού και της ουρήθρας και τελειώνει στην κοκκυγική περιοχή κοντά στην περιοχή του κόκκαλου της ουράς. Όλοι αυτοί οι μύες σχηματίζουν ένα αλληλοσυνδεδεμένο δίκτυο γνωστό σαν μύες της βάσης του πέους, που λειτουργούν μέσα στο πέος σας, και πρέπει να τους διατηρείτε δυνατούς και τονωμένους έτσι ώστε να διατηρήσετε την σεξουαλική σας λειτουργικότητα καθώς μεγαλώνετε.

3. Πέος

Πως συμπεριλαμβάνεται το πέος στις ασκήσεις Kegel και του δυνατότερους μύες στην βάση του πέους; Θυμάστε αυτούς τους αλληλοσυνδεδεμένους μύες στην βάση του πέους; Μερικοί από αυτούς βασικά συνδέονται με την βάση και την ρίζα του πέους. Αυτό έχει λογική. Το πέος σας χρειάζεται να είναι προσκολλημένο σε κάτι – επομένως γιατί όχι σε μερικούς μύες και συνδέσμους; Ο βολβός του πέους (κοντά στην βάση) έχει μύες που αποκαλούνται βολβοσηραγγώδεις και ισχιοσηραγγώδεις και χρησιμεύουν σαν μια γέφυρα από μύες οι οποίοι είναι προσκολλημένοι στο πέος και στους μύες στην βάση του πέους. Όταν κάνει ασκήσεις Kegel ένας άντρας, θα νοιώσει το πέος του να “πηδάει” και να σηκώνετε ελαφρά. Είναι πιο ορατό σε ένα πέος σε στύση από ότι σε ένα άτονο, και θα δείτε και/ή νοιώσετε μια ελαφριά κίνηση προς τα πάνω.

Το εσωτερικό μέρος του πέους έχει τρεις κύριους κυλινδρικούς θαλάμους, το σπογγώδες σώμα (corpus spongiosum) και 2 μεγαλύτερους θαλάμους που ονομάζονται σηραγγώδες σώμα (corpus cavernosum). Αυτοί οι θάλαμοι έχουν μύες, ιστό και αιμοφόρα αγγεία. Όταν προκαλείται στύση, αυτοί οι θάλαμοι (κυρίως τα δυο σηραγγώδη σώματα) γεμίζουν με αίμα έτσι ώστε να παράγουν διόγκωση, μια άλλη ονομασία για την στύση ή τη διόγκωση του πέους με αίμα. Όπως θα δείτε, οι ασκήσεις Kegel και η ροή του αίματος στην στύση σας πάνε χέρι χέρι.

2. Ιατρικό αντίκτυπο των ασκήσεων Kegel

1. Ακράτεια ούρων

Υπάρχει ένας αριθμός ιατρικών προβλημάτων που ωφελούνται από τις ασκήσεις Kegel. Η ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που βιώνουν ο άνθρωποι όταν σφικτήρες μύες που σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη και την ουροποιητική περιοχή αδυνατίζουν, επιτρέποντας την αποβολή ούρων. Η ακράτεια παρατηρείται συνήθως όταν οι άνθρωποι σηκώνονται από καθιστική στάση, γελούν, βήχουν ή γυμνάζονται. Μερικές φορές διαρροή συμβαίνει μετά την ούρηση, κάτι το οποίο ονομάζεται στάξιμο. Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των μυών στην βάση του πέους, κάτι που μπορεί να τονώσει και να δυναμώσει αυτούς του μύες έτσι ώστε να αποτρέψουν την ακούσια διαρροή ούρων.

2. Πρωκτική ακράτεια

Ότι είναι καλό για την μπροστινή μεριά είναι επίσης καλό για την πίσω. Οι ασκήσεις  Kegel μπορούν να ωφελήσουν επίσης στα έντερα, στην ακράτεια, και στην διαρροή από τον πρωκτό και τον ορθό. Οι μύες στην βάση του πέους που περιβάλλουν την πίσω περιοχή σας μπορούν να ενδυναμώσουν έτσι ώστε να τονώσουν και να δυναμώσουν τον  πρωκτικό σφικτήρα και τους περιβάλλοντες μύες έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαχείριση της ακράτειας. Επιπλέον, οι πρωκτικές ασκήσεις Kegel μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα ους ανθρώπους οι οποίοι είναι δεκτικοί στο πρωκτικό σεξ ή στο παιχνίδι με τον πρωκτό έτσι ώστε να  δημιουργήσουν δυνατότερους σφικτήρες με καλύτερη τόνωση.

3. Μια υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι χρειάζεστε να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα άμεσα ή συχνά; Μια υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη σχετίζεται με μια άμεση και/ή συχνή επιθυμία για ούρηση. Ενεργοποιείται συχνά από μια βαθιά ριζωμένη αντίδραση σε ενέργειες όπως , όπως η είσοδος στο μπάνιο ή το άκουσμα τρεχούμενο νερού. Πιο συγκεκριμένα, οι μύες γύρω από την ουροδόχο κύστη συσπώνται, προκαλώντας μια πίεση η οποία δημιουργεί την επιθυμία για ούρηση. Επειδή οι μύες στην βάση του πέους μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε καλύτερο μυϊκό έλεγχο, οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να  παρεμποδίσει τια ακούσεις συσπάσεις και να διαχειριστεί τα συμπτώματα μιας υπερδραστήριας ουροδόχου κύστεως.

4. Ένας υγιής προστάτης

Οι ισχυροί μύες στην βάση του πέους έχουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία του πέους και του ουροποιητικού συστήματος. Πιστεύεται ότι ο προστάτης μπορεί επίσης να ωφεληθεί από τις ασκήσεις Kegel καθώς τα κυκλοφορικά οφέλη μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα σε συμπτώματα μεγέθυνσης του προστάτη και γενικά την υγεία του προστάτη.

3. Σεξουαλικά θέματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι γυμνάζονται για ένα συγκεκριμένο σκοπό, να είναι σε φόρμα, να δείχνουν καλά, να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, για λόγους υγείας. Η δική σας σεξουαλική υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση, και μπορεί να περιλαμβάνει την πνευματική, συναισθηματική και σωματική σας υγεία – όπως επίσης και την στάση σας όσον αφορά την σεξουαλικότητα.

Όλα αυτά επηρεάζουν την σεξουαλική σας υγεία. Όσον αφορά την σεξουαλική, σωματική σας υγεία, δεν είναι μυστικό ότι η καρδιακή και μυϊκή εξάσκηση είναι χρήσιμη για την κυκλοφορία του αίματος και την αντοχή. Επομένως ασκήσεις όπως το τρέξιμο, η πεζοπορία, τα βάρη και το κολύμπι μπορούν να αποτελέσουν ένα από τους πολλούς τρόπους για να μείνετε σε καλή σεξουαλική φόρμα. Επιπλέον, οι ασκήσεις Kegel είναι φανταστικές στο να συμπεριλαμβάνουν εξάσκηση αγγειακής ενδυνάμωσης στην περιοχή του πέους, οι οποίες συνήθως παραμελούνται.

Πολλοί από εμάς βιώνουμε σεξουαλικά θέματα. Είναι ένα συνηθισμένο μέρος της σεξουαλικής μας εμπειρίας. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή βιώνουν αλλαγές στην λίμπιντο, την στύση, τις ερωτογενείς ζώνες, την δυνατότητα οργασμού, την εμπειρία εκσπερμάτωσης, τα επίπεδα ευαισθησίας και την επιθυμία τους. Αλλά αν και οι ασκήσεις Kegel μπορεί να μην είναι η απάντηση σε όλες τις προκλήσεις σας στην κρεβατοκάμαρα μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε να έχετε καλύτερη σωματική σεξουαλική υγεία και να βελτιώσετε, διαχειριστείτε ή να καθυστερήσετε τα σεξουαλικά σας θέματα.

1. Άγχος απόδοσης

Οι περισσότεροι σεξολόγοι θα συμφωνήσουν ότι η πλειοψηφία των σεξουαλικών ανησυχιών των ανθρώπων εμπεριέχουν έναν ψυχολογικό παράγοντα. Το πως νοιώθετε, οι ενοχλήσεις σας και η κρίση του εαυτού σας μπορούν να επηρεάσουν βαθύτατα τα συναισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς όσον αφορά το να γίνετε ερωτικοί και να έχετε ερωτικές επαφές.

Πολλοί άνθρωποι έχουν φοβίες, ανασφάλειες, αγωνίζονται για την εικόνα του σώματος τους, έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, προβλήματα πνευματικής υγείας, και πολλά άλλα συναισθήματα και σκέψεις που μπορεί να είναι παρόντα όταν γίνονται ερωτικοί. Το άγχος της απόδοσης είναι η αποκορύφωση της βιοψυχοκοινωνικής σεξουαλικής δυστυχίας. Βιολογικά το στρες και το άγχος δημιουργούν κορτιζόλη και αδρεναλίνη, καμία από τις οποίες δεν είναι καλή για την κυκλοφορία του αίματος στο πέος. Ψυχολογικά, μπορεί να βιώσετε άγχος και ανησυχία που σχετίζονται με μη πραγματικές ή αυστηρές προσδοκίες, όπως και ο φόβος επανάληψης αρνητικών εμπειριών οι οποίες ήταν επώδυνες ή αποκαρδιωτικές.

Κοινωνικά, μπορεί να παλεύετε με ανησυχίες όσον αφορά τις αντιδράσεις ή τις κρίσεις της συντρόφου σας, οι οποίες μπορεί να είναι ντροπιαστικές και αμήχανες. Επιπλέον, το άγχος για την απόδοση σας μπορεί να σχετίζεται με εξωτερικούς παράγοντες, από επαγγελματικό άγχος και οικογενειακά προβλήματα, μέχρι προβλήματα με την σύντροφο και την σχέση σας.

Πως βοηθούν οι ασκήσεις Kegel με το άγχος απόδοσης; Σαν σεξουαλικός θεραπευτής, έχω δει πολλού πελάτες να αλλάζουν σταδιακά νοοτροπία όταν θέλουν να αλλάξουν. Κάνοντας αυτές τις ασκήσεις θα νοιώσετε σαν να αλλάζετε και οι ασκήσεις που έχουν αποδειχτεί ότι βοηθούν στην σεξουαλική υγεία συχνά εμπνέουν, ενισχύουν και εμφυσούν τους σπόρους της αυτοπεποίθησης που χρειάζεστε.

Πάρτε, για παράδειγμα, ένα άτομο που προσπαθεί να χάσει βάρος, για ιατρικούς λόγους, κάνοντας έναν καθημερινό περίπατο. Αυτός ο περίπατος, μόνος του, μπορεί να μην γιατρέψει ή να βελτιώσει την ασθένεια, αλλά μπορεί να κάνει το άτομο να νοιώσει καλύτερα με τον εαυτό του, να δώσει κίνητρο, να δημιουργήσει μια θετική νοοτροπία και να αποτελέσει ένα βήμα προ; Την σωστή κατεύθυνση. Οι ασκήσεις Kegel μόνες τους δεν μπορούν να γιατρέψουν βαθιά ριζωμένες ανησυχίες ή σχετικά θέματα, αλλά το να κάνετε τις ασκήσεις Kegel μπορεί να σας βοηθήσει να νοιώσετε ότι δουλεύετε με στόχο θετικές αλλαγές και βελτιώσεις, μπορεί να δώσουν πνευματική δύναμη και μπορεί να σας κάνουν να νοιώσετε σαν να προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τα σεξουαλικά σας θέματα με μια πολύπλευρη προσέγγιση.

2. Στυτικές δυσκολίες

Ένα από τα πιο δύσκολα σεξουαλικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες είναι οι αλλαγές στην στυτική τους λειτουργία. Το DSM-5 ορίζει τις στυτικές δυσκολίες σαν μια συνεχή ή επαναλαμβανόμενη ανικανότητα απόκτησης ή διατήρησης μιας στύσης συνοδευόμενη με άγχος και διαπροσωπικές δυσκολίες. Ενώ οι περισσότεροι άντρες διαγιγνώσκουν μόνοι τους στυτικές δυσκολίες, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές με το σώμα μας και την φύση.

Πολλοί άντρες δημιουργούν ένα βαρόμετρο αρρενωπότητας όταν είναι έφηβοι ή νέοι, το οποίο λειτουργεί σαν όριο σύγκρισης των στυτικών προσδοκιών τους σε όλη την διάρκεια της ζωής τους. Είστε πραγματικά άδικοι αν περιμένετε το πέος σας να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφερόταν όταν ήσασταν 18. Ενώ ένας άντρας 18 χρονών μπορεί να σηκώσει μια μπάρα 50 κιλών άνετα, μετά από 20 χρόνια θα είναι πολύ τυχερός αν μπορέσει ίσα ίσα να την μετακινήσει από το έδαφος. Παρόλα αυτά οι άντρες δεν νοιώθουν το ίδιο άγχος, στεναχώρια ή συναισθήματα πένθους όταν χάνουν την λειτουργικότητα των  δικέφαλων μυών τους.

Είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν με την ηλικία. Αλλά με τη στύση, οι άντρες κρατούν το πέος τους σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, δυστυχώς. Η αλήθεια είναι ότι η στύση γίνεται συνήθως λιγότερο αξιόπιστη και συνεπής με την πάροδο των χρόνων και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Αν και κάθε άτομο είναι διαφορετικό, σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης για την αντρική γήρανση (The Massachusetts MaleAging Study), περίπου το 40% των αντρών ανάμεσα στην ηλικία των 40 και 50 βιώνουν δυσκολίες στην στύση, και αυτό το ποσοστό αυξάνει κατά 10% περίπου για κάθε επακόλουθη δεκαετία.

Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για την στύση σας. Με την πάροδο του χρόνου, η σκληρότητα σας αδυνατίζει. Η ταχύτητα με την οποία αποκτάτε στύση μειώνεται. Ο χρόνος κατά τον οποίο παραμένετε σκληροί είναι πιθανόν να αλλάξει, και μερικές φορές το πέος σας αποφασίζει αν θα είναι πεισματάρικο και δεν θα γίνει σκληρό, και μερικές άλλες φορές  η στύση σας θα σας κοροϊδεύει κάνοντας την εμφάνιση της αλλά στην συνέχεια μπορεί να εξαφανίζεται σαν ένα κουνέλι στο καπέλο ενός μάγου. Έτσι είναι η φύση και αυτό είναι μέρος της ζωής.

Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε αυτές τις αλλαγές είναι να μάθετε να μην βασίζεστε αποκλειστικά σε μια στύση, και να αποδεχτείτε και να ενσωματώσετε τα προκαταρκτικά, το μασάζ, τα χέρια σας, παιχνίδια για το σεξ, το στόμα σας, κάποια φετίχ, και άλλες αισθησιακές και σεξουαλικές εμπειρίες στο ερωτικό σας ρεπερτόριο. Επιπλέον, μπορείτε να τρώτε υγιεινά και θρεπτικά, να γυμνάζεστε τακτικά, να προσπαθείτε να ομαλοποιήσετε την πνευματική και συναισθηματική σας υγεία και φυσικά να ενσωματώσετε τις ασκήσεις Kegel.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς προσθέτουμε δυσκολίες στην στύση μας με τον τρόπο ζωής μας. Πόσα από τα επόμενα κάνετε τώρα ή κάνατε στο παρελθόν;

  • 1) Κάπνισμα,
  • 2) Κακή ποιότητα ύπνου,
  • 3) Υψηλά επίπεδα άγχους ή στρες,
  • 4) Κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών,
  • 5) Αποφυγή τακτικής εκγύμνασης,
  • 6) Μεγάλα χρονικά διαστήματα καθιστικής ζωής κάθε ημέρα, και
  • 7) Κακή διατροφή;

Αυτές οι ρουτίνες και ο τρόπος ζωής μπορούν να επηρεάσουν την στύση σας και πιθανώς να οδηγήσουν σε ιατρικές παθήσεις – όπως υψηλή πίεση, κακή κυκλοφορία του αίματος, βλάβη στα νεύρα, υπέρταση, παχυσαρκία και διαβήτης – τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ανάγκη για φαρμακευτικές αγωγές οι οποίες μπορούν να παρεμποδίσουν ακόμα περισσότερο την στυτική λειτουργικότητα.

Μερικές φορές, τα ιατρικά προβλήματα μπορούν να προκύψουν ακόμα και με μικρή συνεισφορά του τρόπου ζωής, όπως νευρολογικά προβλήματα, ορμονικές ή ενδοκρινολογικές αλλαγές, η νόσος του Περονί, ή σωματικοί τραυματισμοί στον εγκέφαλο, στην λεκάνη, στο πέος ή στην σπονδυλική στήλη. Επίσης, είναι δυνατόν η πνευματική σας υγεία να επηρεαστεί από τις ίδιες επιλογές τρόπου ζωής και ιατρικά προβλήματα – πράγματα όπως το άγχος, αλλαγές στην διάθεση και κατάθλιψη για παράδειγμα.

Επίσης, ψυχοτρόπες θεραπευτικές αγωγές μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική σας λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένης της στύσης. Όσο πολύτιμες και αν είναι οι ασκήσεις Kegel, είναι εξαιρετικά απίθανο αυτές οι ασκήσεις να θεραπεύσουν τα ιατρικά προβλήματα που περιγράφηκαν. Παρόλα αυτά, η αλλαγή του τρόπου ζωής σας και οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βελτιώσουν και να διατηρήσουν την σωματική σεξουαλική σας υγεία και την δυνατότητα στύσης. Γιατί;

Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βελτιώσουν την λειτουργικότητα του κυκλοφορικού σας στις περιοχές της λεκάνης και του πέους για καλύτερη κυκλοφορία, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Η ροή του αίματος είναι πολύ σημαντική για την απόκτηση στύσης όπως και η οξυγόνωση των ιστών και των μυών, η οποία βοηθάει στην διατήρηση των περιβαλλόντων μυών και ιστών σε άριστη κατάσταση και βοηθάει στην ακαμψίας του πέους.

Η εξάσκηση των μυών στην βάση του πέους μπορεί να βοηθήσει στην παγίδευση αίματος μέσα στο πέος, βοηθώντας σας συνεπώς να διατηρήσετε την στύση σας. Οι ασκήσεις Kegel μπορούν επίσης να δυναμώσουν τους μύες και τους συνδέσμους στα γεννητικά σας όργανα και στην βάση του πέους έτσι ώστε να βελτιωθεί η στυτική σας γωνία. Οπότε ναι, δυνατότερες στύσεις μπορούν να επιτευχθούν με την συνεχή πραγματοποίηση των ασκήσεων Kegel.

3. Πρόωρη Εκσπερμάτιση (ΠE)

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι η συνεχής ή επαναλαμβανόμενη εκσπερμάτωση πριν το θελήσει κάποιος, όπου υπάρχει ελάχιστη σεξουαλική διέγερση και οδηγεί σε άγχος ή διαπροσωπικές δυσκολίες. Οι άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν πρόωρη εκσπερμάτωση την βιώνουν νωρίς και συνεχίζεται σε όλη τους την ζωή. Οι περισσότερες μελέτες βρίσκουν ότι περίπου το 30% με 33% των αντρών αντιμετωπίζουν αυτήν την δυσκολία, και τα ποσοστά παραμένουν σε αυτό το εύρος με την πάροδο των χρόνων.

Αν αναρωτιέστε πόσα λεπτά ή δευτερόλεπτα σεξ μετράνε σαν πρόωρη εκσπερμάτωση, το να εστιάζετε στο χρονόμετρο δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο αναγνωρίζεται η Πρόωρη Εκσπερμάτωση. Δεν υπάρχει “σωστή” χρονική διάρκεια πριν από μια εκσπερμάτωση – είναι περισσότερο μια υποκειμενική απόφαση η οποία περιλαμβάνει την εμπειρία του κάθε ατόμου και της συντρόφου του. Πολλοί άντρες θέλουν να αντέξουν περισσότερο για να συναγωνιστούν τις σεξουαλικές πράξης μεγάλης διάρκειας που βλέπουν σε πορνό ταινίες ή πιστεύουν ότι αυτό θέλουν οι σύντροφοι τους. Ο μόνος τρόπος για να κατανοήσετε πλήρως την κατάσταση θα ήταν μια ειλικρινής συζήτηση με την σύντροφο σας.

Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να βοηθήσουν στην αποτροπή της πρόωρης εκσπερμάτωσης όταν συμπεριλαμβάνονται με τις μεθόδους πίεσης σταμάτα/ξεκίνα, όπως επίσης με ασκήσεις αύξησης της διάρκειας εκσπερμάτωσης. Χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνικές, κάποιος μπορεί να συσπάσει τους μύες στην βάση του πέους όταν πλησιάζει στην κορύφωση και πριν η εκσπερμάτωση είναι αναπόφευκτη.

Κάνοντας μια μεγάλη άσκηση Kegel σε αυτό το σημείο που δεν υπάρχει γυρισμός βοηθάει στην παρεμπόδιση της εκσπερμάτωσης. Τα οφέλη από τις μεθόδους πίεσης σταμάτα/ξεκίνα είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να έχει γνώση της αίσθησης  του πέους του, του οργασμού και της εκσπερμάτωσης του, να βοηθήσει να μάθει να πετυχαίνει υψηλότερες καταστάσεις στύσης και αίσθησης και να επιμηκύνει το στάδιο ανάμεσα στην επιθυμία, την στύση και τον οργασμό.

4. Εκσπερμάτωση & Οργασμός

Το να έχετε πιο αδύναμους μύες στην βάση του πέους μπορεί να ισούται με λιγότερο ισχυρούς οργασμούς και εκσπερμάτωση. Πολλοί άντρες υα παρατηρήσουν αργότερα ότι οι εκσπερματώσεις τους έγιναν από πύραυλος μια σταγόνα. Επίσης, οι άντρες μπορεί να αναπολούν τις μέρες όπου οι ρυθμικές συσπάσεις του οργασμού ήταν σαν σεισμός. Μεγάλο μέρος από αυτό μπορεί να οφείλεται στην γήρανση και στην αδυναμία και την ατονία των μυών στην βάση του πέους. Οι ασκήσεις Kegel συνδέονται με πιο έντονους οργασμούς και δύναμη εκσπερμάτωσης επειδή οι δυνατότεροι μύες παράγουν περισσότερη δύναμη κατά την διάρκεια της απέκκρισης και αποβολής σπέρματος. Με απλά λόγια, αν δυναμώσετε τους μύες στην βάση του πέους σας, η τροχιά εκσπερμάτωσης σας είναι πιθανόν να βελτιωθεί και οι συσπάσεις που θα νοιώθετε θα είναι πιο δυνατοί.

5. Πολλαπλοί Αντρικοί Οργασμοί

Οι δυνατοί μύες στην βάση του πέους μέσω των ασκήσεων Kegel μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σαν μέρος προπόνησης για τον διαχωρισμό οργασμού και εκσπερμάτωσης, επιτρέποντας πολλούς αντρικούς οργασμούς. Το σώμα σας μπορεί να μάθει να βιώνει τις ρυθμικές μυϊκές συσπάσεις ενός οργασμού χωρίς αποβολής σπέρματος μέσω μιας εκσπερμάτωσης. Οι ασκήσεις Kegel χρησιμοποιούνται για να συσπάσουν τους μύες στην βάση του πέους όταν πλησιάζει η εκσπερμάτωση, έτσι ώστε να επιτραπεί να βιώσετε τον οργασμό αλλά χωρίς την εκσπερμάτωση. Τα οφέλη από τους πολλαπλούς αντρικούς οργασμούς είναι ότι δεν θα βιώσετε τα αποτελέσματα που βιώνετε μετά από μια εκσπερμάτωση, όπως η απώλεια στύσης και η περίοδος αποκατάστασης. Η εκμάθηση αυτής της τεχνικής μπορεί να χρειαστεί εξάσκηση και χρόνο, αλλά είναι πολύ ωφέλιμη αν επιθυμείτε σεξουαλικές επαφές μεγαλύτερης διάρκειας.

4. Προγράμματα ασκήσεων

Ασκήσεις NaturPenisΤώρα που ανακαλύψατε τα οφέλη και μάθατε πώς να κάνετε μια άσκηση Kegel, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα ασκήσεων και να το κάνετε συνεχώς. Εδώ είναι ένα παράδειγμα και μια αποτελεσματική έκδοση την οποία μπορείτε να διαμορφώσετε ανάλογα.

Οι μύες στην βάση του πέους ωφελούνται από την ξεκούραση μετά την άσκηση όπως όλοι οι άλλοι μύες. Επειδή το νούμερο ένα θέμα με τις ασκήσεις Kegel είναι το να θυμάστε να τις κάνετε τακτικά, δοκιμάστε αυτό το εύκολο πρόγραμμα. Κάντε τις ασκήσεις Kegel το καλοκαίρι και τον χειμώνα (ξεκουραστείτε την άνοιξη και το φθινόπωρο). Κάντε τις Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (τρεις φορές την εβδομάδα). Κάθε μέρα, γυμνάστε τους μύες στην βάση του πέους σας το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ (τρεις φορές την ημέρα).

Σε κάθε εξάσκηση κάθε ημέρα, κάντε τρία σετ των 20 επαναλήψεων, για ένα σύνολο 60 επαναλήψεων. Για τις επαναλήψεις των 20, δοκιμάστε να κάνετε τις στάνταρ πιέσεις Kegel και κρατήστε/πιέστε για τρία δευτερόλεπτα στην 5η, 10η, 15η και 20η επανάληψη. Κατά την διάρκεια των βραδινών σετ, εστιάστε στις πρωκτικές ασκήσεις Kegels με επαναλήψεις. Ουσιαστικά, θα κάνετε 60 επαναλήψεις το πρωί, 60 το απόγευμα και 60 το βράδυ, για τρεις ημέρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες. Στην συνέχεια ξεκουραστείτε για 12 εβδομάδες.

Όταν γίνετε εξπέρ στις στάνταρ ασκήσεις Kegel σας, μπορείτε να προσθέσετε αντίσταση (σκεφτείτε προπόνηση με βάρη για αυξημένη δύναμη και τόνωση), όπως μια μικρή πετσέτα χεριού η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην βάση του σηκωμένου πέους σας και να κινηθεί προς την άκρη όταν απαιτείται μεγαλύτερο βάρος. Για πιο προχωρημένη εξάσκηση, χρησιμοποιείστε μια μεγαλύτερη και βαρύτερη πετσέτα.

Αν είστε επαναστάτης και θέλετε να κάνετε το δικό σας πρόγραμμα, τότε κάντε το. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το δικό τους πρόγραμμα με ασκήσεις Kegel, με τους ήχους της αγαπημένης τους μουσικής, μετά την χρήση της τουαλέτας ή κατά την διάρκεια των διαφημίσεων στην τηλεόραση. Υπάρχουν επίσης προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε για να σας βοηθήσουν στην γυμναστική σας.

Δεν υπάρχει λόγος να μην ενσωματώσετε τις ασκήσεις Kegel στην ζωή σας. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε και πολλά να κερδίσετε. Είναι εύκολες, μπορούν να γίνουν παντού και έχουν πολλά οφέλη για τον καθένα. Οπότε βάλτε τις στην καθημερινότητα σας, να είστε συνεπείς και το σώμα σας θα σας ευχαριστεί μακροπρόθεσμα.

Μενού