Βασικό Jelq

Πώς να εκτελέσετε το βασικό Jelq

Ασκήσεις NaturPenisΥπάρχουν αρκετές παραλλαγές της άσκησης Jelqing. Παρακάτω θα μάθετε πώς να εκτελείτε σωστά τη βασική έκδοση για «αρχάριους». Παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη βασική άσκηση, αυτή η έκδοση του Jelq εξακολουθεί να είναι πολύ δυνατή και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να συνηθίσει το πέος σας στις φυσικές καταπονήσεις του Jelqing, βοηθώντας σας να κατακτήσετε τη βασική τεχνική.

Αφού έχετε πλέον κατανοήσει τη βασική άσκηση Jelqing, μπορείτε σταδιακά να προχωρήσετε σε πιο έντονες και ισχυρές, «εξελιγμένες» παραλλαγές του, που θα σας βοηθήσουν να λάβετε ακόμα πιο γρήγορα οφέλη.

Η καλύτερη στιγμή για να εκτελέσετε το Jelq είναι κατευθείαν μετά τις ασκήσεις διατάσεων. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι ιστοί του πέους είναι πλήρως εύπλαστοι και θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια στις έντονες απαιτήσεις της άσκησης.

Μερικοί άνδρες, ωστόσο, προτιμούν να ξεκινούν κατ’ ευθείαν με μια συνεδρία Jelqing πριν από την εκτέλεση των ασκήσεων διάτασης. Όσοι το κάνουν, όμως, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην προθέρμανσή τους, ώστε να εξασφαλίσουν ότι το πέος τους είναι καλά προετοιμασμένο.

Από την εμπειρία μου, όμως, θεωρώ ότι δεν είναι σκόπιμο (ιδιαίτερα για έναν αρχάριο), να το κάνει αυτό. Λόγω της έντονης φύσης της άσκησης, το Jelqing αμέσως μετά την προθέρμανση θα ζορίσει χωρίς λόγο τους απροετοίμαστους εσωτερικούς ιστούς του πέους, πράγμα που μπορεί να περιορίσει την αποτελεσματικότητα της άσκησης – οδηγώντας ακόμα και σε τραυματισμό.

Ο λόγος που το αναφέρω αυτό είναι για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τις προπονήσεις μεγέθυνσης πέους σας σωστά και με ασφάλεια. Μετά την αρχική καμπύλη εκμάθησης, μπορείτε να αποφασίσετε να αλλάξετε λίγο τη σειρά των ασκήσεων, αλλά η γνώση για το κάνετε αυτό μπορεί να προέλθει μόνο από την εμπειρία και την εξάσκηση.

Η Τεχνική

Το Jelq στηρίζεται στη χρήση του αίματος που είναι παγιδευμένο στο πέος σας για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, προκειμένου να εκτελέσετε την άσκηση σωστά, θα πρέπει πρώτα να κάνετε

μασάζ στον εαυτό σας μέχρι μερικής στύσης. Μια «μερική» στύση για τους σκοπούς του Jelqing ορίζεται ως το 70-80 τοις εκατό της πλήρους στύσης σας. Προφανώς είναι δύσκολο να καταλάβετε ακριβώς πότε έχετε φτάσει στο 70-80 τοις εκατό, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κρίση σας έως κάποιο βαθμό. Αυτό που θέλετε βασικά είναι ένα πέος ημι-όρθιο, αλλά όχι σκληρό σαν πέτρα.

Η εκτέλεση του Jelq με πλήρη στύση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς η άσκηση ασκεί τεράστια πίεση στις εσωτερικές δομές του πέους σας. Με μια πλήρη στύση, σκληρή σαν πέτρα, αυτή η επιπλέον πίεση μπορεί να προκαλέσει υπερβολική καταπόνηση στους ιστούς και ενδεχομένως να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, αν δεν είστε αρκετά στητοί, δεν θα έχετε αρκετό αίμα στο πέος σας για να προκαλέσετε αποτελεσματικά την ανάπτυξη. Στην πράξη όμως, είναι αρκετά εύκολο να υπολογίσετε πότε είστε στο σωστό επίπεδο – δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν είστε ακριβώς 70 – 80 τοις εκατό όρθιοι. Όταν ξεκινάτε όμως, καλύτερα να είστε προσεκτικοί- είναι προτιμότερο να είναι λιγότερο παρά περισσότερο στητοί μέχρι να κατανοήσετε ακριβώς πόσο ανέχεται την άσκηση το πέος σας.

Μόλις έχει επιτευχθεί μια μερική στύση, θα πρέπει στη αλείψετε το πέος σας με κάποιο είδος λιπαντικού. Προσωπικά πιστεύω ότι το βρεφικό λάδι λειτουργεί καλύτερα, καθώς δεν στεγνώνει πολύ γρήγορα (σε αντίθεση με το K-Y Jelly) και σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε την άσκηση χωρίς να χρειάζεται να το εφαρμόζετε εκ νέου κάθε λίγα λεπτά. Ότι κι αν χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί ερεθισμό. Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει να κάνουν Jelq στο ντους με σαπούνι ή αφρόλουτρο – κακή ιδέα – δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το παρατεταμένο Jelqing χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε προϊόν με βάση το σαπούνι είναι πολύ πιθανό να κάνει το δέρμα του πέους σας να φουντώσει σαν το αερόστατο της Good Year.

Αφού έχετε λιπάνει το πέος σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την άσκηση Jelq.

Περικυκλώστε το πέος σας στη βάση (δηλαδή στο σημείο όπου ο άξονας του πέους ενώνεται με το σώμα σας) με το δάχτυλο και τον αντίχειρα σας – ακριβώς σαν να κάνετε το σήμα ΟΚ. Η ιδέα είναι το δάχτυλο και ο αντίχειράς σας να κρατούν γερά ολόκληρη τη βάση του πέους σας, προκειμένου να παγιδεύσουν καλά το αίμα μέσα πέος σας.

Τώρα, διατηρώντας αυτή τη σφιχτή λαβή γύρω από τη βάση του πέους σας, σύρετε αργά το χέρι σας εφαρμόζοντας ένα είδος «κίνησης αρμέγματος» σε όλη τη διαδρομή κατά μήκος του άξονα του πέους. Καθώς το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε ότι το αίμα που έχει παγιδευτεί στο πέος σας εξαναγκάζεται να μετακινηθεί μπροστά προς το κεφάλι του πέους, πράγμα που προκαλεί το τμήμα του άξονα του πέους μπροστά από τα δάχτυλά σας και το κεφάλι του πέους σας να πρηστούν καθώς εκτελείτε την κίνηση.

Βασικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αναγκάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα να κινηθεί προς τα εμπρός, προκαλώντας έτσι την διαστολή του στυτικού ιστού πέραν των κανονικών ορίων του, που με τη σειρά του προσδίδει επιπλέον πίεση στο υπερκείμενο περίβλημα του ιστού (ινώδης χιτώνας).

Αυτή η κίνηση αρμέγματος πρέπει να εκτελείται πολύ αργά. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε περίπου δύο έως τρία δευτερόλεπτα για να σύρετε τα δάχτυλά σας από τη βάση μέχρι την κορυφή του πέους σας – σταματώντας ακριβώς πίσω από το κεφάλι του.

Πριν το χέρι σας φτάσει το άκρο του άξονα του πέους σας, πιάστε την βάση του πέους σας με το άλλο σας χέρι, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο. Καθώς αφήνετε το πρώτο σας χέρι, το δεύτερο χέρι σας θα εκτελέσει την ίδια «κίνηση αρμέγματος», ακριβώς όπως την ολοκληρώσατε – συρόμενο σε όλη τη διαδρομή προς την άκρη του άξονα του πέους. Για να ολοκληρώσετε την άσκηση, συνεχίστε τη δράση αυτή, εναλλάσσοντας το χέρι που ξεκινά την κίνηση καθώς το άλλο την τελειώνει, είτε για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα είτε για συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων.

Συμβουλές σχετικά με την Εκτέλεση του Jelq

Μπορείτε να εκτελέσετε την άσκηση με την παλάμη σας να κοιτάει είτε προς τα μέσα είτε προς τα έξω – ανάλογα με το ποια στάση σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα. Όποια τεχνική κι αν χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας περιβάλλουν πλήρως το πέος σας και ότι διατηρείτε μια λαβή αρκετά σφιχτή ώστε να αναγκάζετε το αίμα να κινηθεί προς τα εμπρός καθώς εκτελείτε την άσκηση. Επιπλέον, μπορείτε να εκτελέσετε το Jelqing είτε όρθιοι ή είτε καθιστοί στην άκρη μιας καρέκλας – Προσωπικά το βρίσκω ευκολότερο να εκτελώ την άσκηση όρθιος.

Στο τέλος της συνεδρίας Jelqing θα παρατηρήσετε ότι, μόλις η στύση υποχωρήσει, το χαλαρό πέος σας θα φαίνεται πολύ πιο παχύ, θα κρέμεται πολύ πιο χαμηλά από ότι συνήθως και οι φλέβες στον άξονα του πέους σας θα είναι ιδιαίτερα διογωμένες. Αυτό είναι το ισοδύναμο της «άντλησης» που βιώνουν οι αθλητές βαρών μετά την εκτέλεση ενός σετ, όταν οι μύες τους φαίνονται μεγαλύτεροι και καλύτερα καθορισμένοι από ότι συνήθως. Αυτή είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι είχατε μια πετυχημένη προπόνηση. Παρά το γεγονός ότι το πέος σας θα χάσει αυτή την όψη και θα επιστρέψει στο αρχικό του μέγεθος μέσα σε περίπου μια ώρα, αυτό δείχνει ότι το ερέθισμα για την ανάπτυξη έχει επιτευχθεί. Με συνεχή χρήση αυτής της άσκησης επί σειρά μηνών, τα σωρευτικά αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε ένα σημαντικά παχύτερο πέος.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι οι άνδρες που είναι καινούριοι σε αυτή την άσκηση μερικές φορές ενδέχεται να παρατηρήσουν μικρά κόκκινα σημάδια στο κεφάλι του πέους τους τις πρώτες φορές μετά την εκτέλεση αυτής της άσκησης. Αυτές οι κόκκινες κηλίδες εμφανίζονται απλά και μόνο επειδή το πέος είναι μη εξοικειωμένο με τον όγκο του αίματος που εξαναγκάσατε να εισέλθει σε αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και προκαλούνται από τα μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία που διαρρηγνύονται κάτω από την επιδερμίδα. Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό και θα εξαφανιστούν σύντομα καθώς το πέος σας θα εξοικειώνεται όλο και πιο πολύ με την άσκηση.

Η Βασική άσκηση Jelq με Λίγα Λόγια

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προθερμανθεί αρκετά πριν συνεχίσετε.
  2. Εφαρμόστε λιπαντικό – κατά προτίμηση με βάση το νερό, όπως το βρεφικό λάδι.
  3. Κάντε μασάζ στον εαυτό σας μέχρι μερικής στύσης: 70 – 80 τοις εκατό της πλήρους στύσης σας. Το πέος σας θα πρέπει να είναι ημι-όρθιο αλλά ακόμα εύκαμπτο – όχι σκληρό σαν πέτρα.
  4. Περικυκλώστε σταθερά τη βάση του πέους σας με τον αντίχειρα και το δείκτη σας, έτσι ώστε το αίμα να παγιδευτεί στο εσωτερικό του πέους σας.
  5. Διατηρώντας μια σφιχτή λαβή γύρω από το πέος, σύρετε το χέρι σας επάνω στο πέος σας προς την κεφαλή του πέους. Θα πρέπει να νιώθετε το αίμα καθώς αναγκάζεται να μετακινηθεί προς το άκρο του πέους σας.
  6. Λίγο πριν φτάσετε στο κεφάλι του πέους, πιάστε το πέος σας στη βάση του με το άλλο σας χέρι, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική όπως και παραπάνω.
  7. Αφήστε το πρώτο σας χέρι και επαναλάβετε την ίδια «κίνηση αρμέγματος» με το δεύτερο χέρι σας.
  8. Θα χρειαστείτε 2 – 3 δευτερόλεπτα για να σύρετε το κάθε χέρι από τη βάση προς την κεφαλή του πέους σας: αυτή είναι 1 ολοκληρωμένη επανάληψη.
Συμπληρώστε το όνομά και το εμαιλ σας να λάβετε τις υπόλοιπες ασκήσεις.
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου
Συνεχίστε όπως παραπάνω χωρίς διακοπή μέχρι να ολοκληρώσετε τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων.

Στη Συνέχεια

Σε αυτή τη σελίδα, μόλις μάθατε μία από τις βασικές ασκήσεις φυσικής μεγέθυνσης πέους. Η εξάσκηση και η τελειοποίηση της τεχνικής αυτής θα σας δώσει ένα ισχυρό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα είστε σε θέση να οικοδομήσετε. Αφού έχετε κατανοήσετε τέλεια την τεχνική αυτή και αισθάνεστε άνετα εκτελώντας τη, θα είστε σε θέση να προχωρήσετε σε προηγμένες παραλλαγές του Jelq που θα απογειώσουν τα οφέλη. Ωστόσο, για τις επόμενες εβδομάδες, αυτή η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικειώσετε το πέος σας με τις νέες απαιτήσεις της άσκησης αυτής.

Μάθετε την τέταρτη άσκηση – Η Οριζόντια Κίνηση.

Επίσης διαβάσετε τη κριτική μου για το Titan Gel.

Δωρεάν Ασκήσεις

Δωρεάν Ασκήσεις
Άσκηση Προθέρμανσης
Ασκήσεις Διατάσεων Πέους
Βασική Άσκηση Διατάσεως
Άσκηση Jelq
Βασικό Jelq
Άσκηση Οριζόντιας Κίνησης
Ασκήσεις του Μυ PC
Δωρεάν Ασκήσεις με Λίγα Λόγια
Ρουτίνα Προπόνησης Αρχαρίων
Μενού