1. Αρχική
 2. Σεξουαλική Υγεία
 3. Αύξηση Λίμπιντο: 10 τρόποι για να την βελτιώσετε

Αύξηση Λίμπιντο: 10 τρόποι για να την βελτιώσετε

αυξηση λιμπιντο

Περιεχόμενα

Η ερωτική επιθυμία ή όπως αλλιώς λέγεται η ανδρική λίμπιντο ποικίλλει φυσικά μεταξύ των ατόμων. Η χαμηλή σεξουαλική ορμή δεν αποτελεί απαραίτητα στυτική δυσλειτουργία, αλλά αν ένα άτομο επιθυμεί να αυξήσει τη λίμπιντό του, μπορεί να δοκιμάσει μια σειρά από αποτελεσματικές φυσικές μεθόδους ή ακόμα και κάποιο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που θα τονώσει την ερωτική του διάθεση.

Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να σας επηρεάσουν και το αποτέλεσμα να είναι μια χαμηλή λίμπιντο. Ενώ το να έχει κάποιος χαμηλή ερωτική επιθυμία δεν είναι συνήθως κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μπορεί όμως να επηρεάσει τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να προβούν σε αύξηση ανδρικής επιθυμίας χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους και συμπληρώματα διατροφής.

Αύξηση Ανδρικής επιθυμίας – 10 τρόποι

1. Διαχειριστείτε το άγχος

Η ύπαρξη υψηλών επιπέδων άγχους αποτελεί κοινό εμπόδιο στη αύξηση επιθυμίας τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Αυτό μπορεί να είναι άγχος που οφείλεται στο στρες της ζωής ή σε συγκεκριμένο άγχος που σχετίζεται με το σεξ.

Τα άτομα με έντονο πρόγραμμα εργασίας, ευθύνες φροντίδας ή άλλα άγχη της ζωής μπορεί να αισθάνονται κουρασμένα και, ως εκ τούτου, να έχουν χαμηλή ερωτική – σεξουαλική επιθυμία.

Το άγχος και το στρες μπορούν επίσης να καταστήσουν πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να αποκτήσει ή να διατηρήσει στύση, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει ένα άτομο από το σεξ. Μια ανασκόπηση του 2021 σχετικά με τη στυτική δυσλειτουργία σε νέους άνδρες πρότεινε ότι η κατάθλιψη και το άγχος μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή λίμπιντο και αυξημένη στυτική δυσλειτουργία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να διαχειριστούν το άγχος τους και να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία, κάποια από αυτά είναι:

 • Καλός ύπνος
 • Να αφιερώνουν χρόνο σε ένα αγαπημένο τους χόμπι
 • Τακτική άσκηση
 • Καλή υγιεινή διατροφή
 • Προσπάθεια για τη βελτίωση των σχέσεων
 • Να μιλήσετε σε έναν θεραπευτή

2. Βελτίωση της ποιότητας των σχέσεων

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν μια ύφεση στη ανδρική επιθυμία και συχνότητα σε ορισμένα σημεία μιας σχέσης. Αυτό μπορεί να συμβεί αφού είναι με κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν ένα άτομο αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στις στενές του σχέσεις.

Φροντίστε όσο μπορείτε τη σχέση σας.  Αν έχετε μία σταθερή σχέση, θα πρέπει να φροντίζετε ώστε να υπάρχει μια ουσιαστική επικοινωνία με τον/την σύντροφό σας και να μην αφήνετε σύννεφα προβλημάτων και σημαντικά  ζητήματα χωρίς να τα επιλύετέ. Η καλή επικοινωνία με τη σχέση σας και ο αλληλοσεβασμός είναι σημαντική παράγοντες για την διατήρηση μια πολύ καλής λίμπιντο σε όλη τη διάρκεια που θα διαρκέσει η σχέσης

Η εστίαση στη βελτίωση της σχέσης  επηρεάζει θετικά την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και τη λίμπιντο του κάθε συντρόφου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Τον προγραμματισμό βραδινών ραντεβού
 • Να κάνετε μαζί δραστηριότητες εκτός κρεβατοκάμαρας
 • Την εξάσκηση της ανοιχτής επικοινωνίας με τον/την σύντροφό σας
 • Να προσπαθήσετε για να έχετε ποιοτικό χρόνο με τον/την σύντροφό σας
vigrax-agora

Vigrax (φυσικό βιάγκρα)
 
Το Vigrax aυξάνει και βελτιώνει θεαματικά την στύση, ενώ παράλληλα προκαλεί αυξημένη διέγερση και ερεθισμό κατά τη συνουσία.
 
58,00€  69€

3. Επικεντρωθείτε στα προκαταρκτικά

Οι καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες μπορεί να βοηθήσουν στην επίτευξη σεξουαλικής επιθυμίας  (να αυξήσουν τη λίμπιντο) ενός ατόμου για σεξ, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της ανδρικής επιθυμίας . Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο στο άγγιγμα, το φιλί, τη χρήση ερωτικών παιχνιδιών και την εκτέλεση στοματικού σεξ.

Για τις γυναίκες, τα προκαταρκτικά μπορούν να είναι ιδιαίτερα και πολύ πιο σημαντικά για την αύξηση της λίμπιντο από τους άνδρες. Σύμφωνα με κάποια έρευνα του 2021, μόνο το 18% περίπου των γυναικών έχουν οργασμό μόνο από τη σεξουαλική επαφή, ενώ το 33,6% των γυναικών αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά και η διέγερση της κλειτορίδας είναι απαραίτητη για να έχουν οργασμό.

4. Καλή ποιότητα ύπνου

Ένας καλός ύπνος μπορεί να βελτιώσει τη συνολική διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας ενός ατόμου, ενώ ορισμένες έρευνες συνδέουν επίσης την ποιότητα του ύπνου με την ερωτική διάθεση και τη λίμπιντο.

Μια μικρής κλίμακας μελέτη του 2020 σε γυναίκες έδειξε ότι ο περισσότερος ύπνος το προηγούμενο βράδυ αύξησε τη σεξουαλική τους επιθυμία την επόμενη μέρα. Οι γυναίκες που ανέφεραν μεγαλύτερο μέσο χρόνο ύπνου ανέφεραν ότι είχαν ανεβασμένη λίμπιντο και σεξουαλική επιθυμία από εκείνες με μικρότερο χρόνο ύπνου.

5. Υγιεινή Διατροφή

Η τήρηση μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να ωφελήσει την επίτευξης της ανεβασμένης σεξουαλικής επιθυμίας των ανθρώπων, προάγοντας την καλή κυκλοφορία και την υγεία της καρδιάς. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε από το διαιτολόγιο σας συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τη λίμπιντο.

Το μεταβολικό σύνδρομο και οι καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την σωματική σεξουαλική λειτουργία. Επίσης, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών, τα οποία μπορεί επίσης να διαταράξουν την (αύξηση της λίμπιντο) αύξηση ανδρικής επιθυμίας .

6. Δοκιμάστε φυτικές θεραπείες ή κάποιο συμπλήρωμα διατροφής

Υπάρχουν λίγες έρευνες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές είναι οι φυτικές θεραπείες και τα συμπληρώματα διατροφής στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας σε άνδρες και γυναίκες, αν και ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να τα βρίσκουν ευεργετικά.

Μια επιστημονική μελέτη ανασκόπησης του 2021 αναφέρει ότι υπάρχουν περιορισμένα αλλά αναδυόμενα δεδομένα ότι οι ακόλουθες φυτικές θεραπείες τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε σε διάφορα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βελτιώσουν τη λίμπιντο στους άνδρες:

Οι άνδρες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί στη χρήση φυτικών φαρμάκων χωρίς την έγκριση του γιατρού τους. Ορισμένα φυτικά φάρμακα μπορούν να αλληλοεπιδρούν με φάρμακα τα οποία ήδη παίρνετε Για το λόγο αυτό, η ποιότητα, η καθαρότητα και η ασφάλειά τους παραμένει ασαφής.

7. Ασκηθείτε τακτικά

Η καθημερινή άσκηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ερωτική επιθυμία στους άνδρες ( αύξηση της λίμπιντο) με πολλούς τρόπους. Μια μελέτη του 2021 σε άνδρες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στέρησης ανδρογόνων, η οποία μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, διαπίστωσε ότι η τακτική άσκηση βοήθησε τους άνδρες να αντιμετωπίσουν θέματα όπως οι συνήθεις ανησυχίες για την εικόνα του σώματος.

Μια ανασκόπηση του 2010 για τις γυναίκες με διαβήτη παραθέτει έρευνα που δείχνει ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη στις γυναίκες. Η μελέτη τονίζει ότι η πραγματοποίηση ασκήσεων του πυελικού εδάφους μπορεί να είναι χρήσιμη σε γυναίκες χωρίς διαβήτη.

8. Διατήρηση υγιούς βάρους

Ορισμένοι επιστήμονες συνδέουν το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία με τη χαμηλή σεξουαλική ορμή, μαζί με άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τη μειωμένη γονιμότητα. Αυτό συνδέεται με ορμονικούς παράγοντες, όπως οι χαμηλές συγκεντρώσεις τεστοστερόνης.

Ορισμένα άτομα που είναι υπέρβαρα μπορεί επίσης να βιώνουν ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως χαμηλότερη αυτοπεποίθηση για το σώμα. Η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους μπορεί σαφώς να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αύξηση ανδρικής επιθυμίας και τη λίμπιντο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς και να ενισχύσουν τα γενικά επίπεδα ενέργειας ενός ατόμου.

Διαβάστε επίσης : Συμπλήρωμα Διατροφής για Τόνωση της Στυτικής Λειτουργίας

9. Δοκιμάστε τη σεξουαλική θεραπεία

Η σεξουαλική επιθυμία σχετίζεται με ψυχολογικές και σωματικές συνιστώσες. Ακόμη και όταν ένα άτομο έχει μια σωματική πάθηση που επηρεάζει την ερωτική του διάθεση, όπως ο διαβήτης, η βελτίωση της συναισθηματικής και ψυχολογικής ανταπόκρισης στο σεξ μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση ανδρικής επιθυμίας, αλλά και στην σεξουαλική λειτουργία.

Η θεραπεία είναι μια αποτελεσματική στρατηγική, που βοηθά στην αύξηση της χαμηλής διάθεσης. Η ατομική συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αρνητικών απόψεων για το σεξ, την αυτοεκτίμηση και τις δευτερογενείς αιτίες της χαμηλής ερωτικής διάθεσης, όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Η συμβουλευτική σχέσεων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ορισμένα άτομα να επεξεργαστούν τους παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική τους επιθυμία.

Παράλληλα με τις ομιλητικές θεραπείες, η θεραπεία ενσυνειδητότητας μπορεί επίσης να βοηθήσει. Μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι μόλις τέσσερις συνεδρίες γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας με βάση τη νοημοσύνη σε ομαδικό πλαίσιο βελτίωσαν την ερωτική – σεξουαλική επιθυμία, την σεξουαλική διέγερση και την σεξουαλική ικανοποίηση για τις γυναίκες.

10. Διακοπή καπνίσματος

Το κάπνισμα μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο καρδιαγγειακό σύστημα ενός ατόμου. Η καλή υγεία της καρδιάς είναι αρκετά σημαντική για την καλή σεξουαλική λειτουργία.

Τα άτομα που καπνίζουν τσιγάρα μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα επίπεδα ενέργειας και η σεξουαλική τους ορμή αυξάνονται μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Ενίσχυση της λίμπιντο στους άνδρες

Η λίμπιντο στους άνδρες σχετίζεται συχνά με τα επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία φυσικά μειώνονται καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Η θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης μπορεί να βοηθήσει ορισμένους άνδρες.

Σε άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ή υπογοναδισμό, η θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της λίμπιντο, μείωση της κατάθλιψης και βελτίωση της στυτικής λειτουργίας, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2021.

Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που δείχνουν ότι ορισμένα τρόφιμα ή συμπληρώματα αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και τη σεξουαλική επιθυμία ενός άνδρα. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη D και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να είναι σημαντικά διατροφικά συστατικά για την τεστοστερόνη.

Πότε να επισκεφθείτε γιατρό

Εάν ένα άτομο ανησυχεί για τη μείωση της λίμπιντο, ο γιατρός μπορεί να προσφέρει συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με πιθανές αιτίες και θεραπείες. Οι γιατροί που είναι γνώστες των εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών μπορούν επίσης να βοηθήσουν ένα άτομο να επιλέξει φυσικές θεραπείες.

Ένα άτομο μπορεί να επισκεφτεί έναν γιατρό για τη χαμηλή λίμπιντο όταν:

 • Έχει μειωμένη λίμπιντο ξαφνικά ή χωρίς να υπάρχει λόγος.
 • Εμφανίζονται πρόσθετα συμπτώματα, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση ή πόνος.
 • Έχει μειωμένη λίμπιντο μετά την έναρξη μιας νέας φαρμακευτικής αγωγής ή μετά από χειρουργική επέμβαση.
 • Η μειωμένη λίμπιντο του προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις ή ψυχολογική δυσφορία.
 • Το σεξ είναι επώδυνο.

Ενίσχυση της λίμπιντο στις γυναίκες

Οι ορμόνες που σχετίζονται με το φύλο, όπως τα οιστρογόνα και οι ενώσεις που μοιάζουν με οιστρογόνα, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες και να προκαλέσουν χαμηλή λίμπιντο.

Πολλές γυναίκες βιώνουν μια πτώση της λίμπιντο και της σεξουαλικής λειτουργίας στην εμμηνόπαυση, όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται. Η θεραπεία υποκατάστασης οιστρογόνων μπορεί να βοηθήσει ορισμένες γυναίκες.

Η κολπική ξηρότητα είναι επίσης ένα σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης. Η χρήση λιπαντικών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει την απόλαυση των ανθρώπων.

Οι γυναίκες παράγουν επίσης τεστοστερόνη. Οι γιατροί κάποτε πίστευαν ότι η τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ορμή των γυναικών και η έλλειψη της να οδηγήσει σε χαμηλή λίμπιντο, αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχει διαπιστωθεί στο έπακρο.

Κάποια αντισυλληπτικά χάπια μπορούν επίσης να μειώσουν τη λίμπιντο και γενικά τη σεξουαλική επιθυμία. Εάν ένα άτομο υποψιάζεται ότι η ορμονική αντισύλληψη επηρεάζει τη σεξουαλική του ορμή, μπορεί να μιλήσει με έναν γιατρό για την αλλαγή τύπου χαπιού.

Συνοψίζοντας

Υπάρχει μεγάλη φυσική διακύμανση στις σεξουαλικές επιθυμίες και την αύξηση ανδρικής επιθυμίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το να έχετε χαμηλότερη λίμπιντο από άλλους ανθρώπους δεν είναι απαραίτητα κακό.

Ωστόσο, αν ένας άνδρας θέλει να αυξήσει σεξουαλική διάθεση του, υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορεί να δοκιμάσει. Σε αυτές περιλαμβάνονται η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση, η μείωση του άγχους, κάποιο συμπλήρωμα διατροφής και η εστίαση στη βελτίωση των σχέσεων με την-τον σύντροφό μας.

Η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, το οποίο μπορεί να έχει ψυχολογικά ή και σωματικά αίτια. Η γνώση της αιτίας μπορεί να σας βοηθήσει βρείτε την καλύτερη θεραπεία.

Επειδή η χαμηλή λίμπιντο ή η ξαφνική μεταβολή της λίμπιντο μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιας κατάστασης υγείας, είναι ασφαλέστερο να μιλήσετε με έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή ενισχυτικά της στύσης.

Share This

Post Author

Το καλύτερο επιβραδυντικό
Ποιο μέγεθος πέους αρέσει στις γυναίκες
Μενού