Περιεχόμενα

Υγεία του προστάτη: Τι είναι το εκχύλισμα γύρης σίκαλης;

Το εκχύλισμα γύρης σίκαλης προέρχεται από τη γύρη του χόρτου της άγριας σίκαλης (Secale cereale) και η κατανάλωση του φαίνεται πως  μπορεί να επηρεάσει την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, να χαλαρώσει τους μύες του σωλήνα μέσω του οποίου ρέουν τα ούρα (ουρήθρα) και να βελτιώσει την ροή της ουροδόχος κύστη, ώστε να βγαίνουν τα ούρα προς τα έξω εύκολα και ανεμπόδιστα.

Το εκχύλισμα γύρης σίκαλης είναι καταχωρημένο φαρμακευτικό προϊόν στη Δυτική Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Αργεντινή. Το εκχύλισμα γύρης είναι ένα ειδικό μείγμα τόσο υδατοδιαλυτών όσο και λιποδιαλυτών ενώσεων που προέρχονται από διάφορες γύρεις, κυρίως σίκαλης, και συχνά διατίθεται στην αγορά με την ονομασία Cernilton. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα εκχυλίσματα γύρης σε συνδυασμό με την υγεία του προστάτη.

Που χρησιμοποιείται το Rye Grass Pollen;

Το εκχύλισμα γύρης σίκαλης χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση των συμπτωμάτων ενός μη καρκινικού διογκωμένου προστάτη (καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ή BPH). Ορισμένοι άνδρες που χρησιμοποιούν εκχυλίσματα γύρης σίκαλης ισχυρίζονται ότι τα συμπτώματά τους βελτιώθηκαν και ότι σηκώνονται λιγότερες φορές τη νύχτα για ούρηση. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγες έρευνες σχετικά με αυτό.

Ενώ η λήψη εκχυλίσματος χόρτου σίκαλης φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα του διογκωμένου προστάτη, υπάρχουν ανάμεικτα ερευνητικά ευρήματα σχετικά με το αν επηρεάζει πραγματικά το μέγεθος του προστάτη. Δεν είναι επίσης γνωστό αν το εκχύλισμα γύρης σίκαλης λειτουργεί τόσο καλά όσο τα συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως η φιναστερίδη (Proscar) ή οι άλφα-αναστολείς.

Είναι ασφαλές το εκχύλισμα γύρης σίκαλης;

Οι ερευνητές δεν έχουν αξιολογήσει το εκχύλισμα γύρης χόρτου σίκαλης όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια ή την ικανότητά του να προλαμβάνει τις επιπλοκές της BPH. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (ΕΟΦ) δεν ρυθμίζει τα συμπληρώματα διατροφής και βότανα για τον προστάτη με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζει τα φάρμακα. Δυστυχώς, ένα συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να πωλείται στην αγορά με ελάχιστη έως καθόλου έρευνα σχετικά με το πόσο καλά λειτουργεί.

Συμπέρασμα

Γύρης Σίκαλης για τον προστάτηΤο εκχύλισμα γύρης του άγριας σίκαλης φαίνεται να είναι μια ασφαλής, καλά ανεκτή και μέτρια αποτελεσματική θεραπεία για χρήση σε διαταραχές του προστάτη. Κάποιες μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με την λήψη της γύρης της σίκαλης και τα αποτελέσματα της στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της υπερτροφίας του προστάτη, έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει εφόσον το πρόβλημα δεν είναι πολύ προχωρημένο. Ωστόσο, απαιτούνται αυστηρότερες ελεγχόμενες μελέτες προκειμένου να αξιολογηθεί πλήρως η αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος γύρης σίκαλης στις διαταραχές του προστάτη.

Όπως και τα συμβατικά φάρμακα, τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να αλληλεπιδράσουν με συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ή άλλα συμπληρώματα που μπορεί να λαμβάνετε.

Μια παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλο φάρμακο ή συμπλήρωμα μπορεί να επιδεινώσει άλλες καταστάσεις υγείας. Επομένως, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν σκέφτεστε να συνδυάσετε ένα συμπλήρωμα διατροφής με τη συμβατική ιατρική σας θεραπεία.

Προϊόντα για την ανακούφιση του Προστάτη

prostamin-forte-xapia

Prostamin Forte Αγορά
 
Απαλλαγείτε μία και καλή από την προστατίτιδα.
 
39,00€  78€

Share This

Post Author

Pine Bark Κριτική, Ενδείξεις – Δοσολογία – Παρενέργειες
Κουρκουμάς για την ενίσχυση της υγείας του προστάτη
Μενού