OSTEO PHYSIO THERAPY LAB

Οστεοπαθητική

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους οστεοπαθητικούς  γιατρούς ως ειδικούς στον πόνο στην πλάτη. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οσφυϊκής κοιλότητας μπορεί σίγουρα να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος κάθε εργάσιμης ημέρας, αλλά η οστεοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα ιατρικών καταστάσεων από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι αρχικά.
 
Οι γιατροί που ασχολούνται με την οστεοπαθητική είναι τυχεροί στο ότι έχουν χρόνο να μιλήσουν στους ασθενείς τους για το πρόβλημά τους, με τη μέση αρχική διαβούλευση και θεραπεία να διαρκεί έως και 45 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στον οστεοπαθητικό να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να βρει την αιτία του προβλήματος και να μην επικεντρωθεί απλώς στο πού βρίσκονται τα συμπτώματα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει μακροχρόνια ενόχληση ή ξαφνική οξεία έναρξη πόνου.
 

Προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οστεπαθητική

Ανακούφιση από τον πόνο της μέσης : Ο πόνος στη μέση είναι σίγουρα το πιο κοινό σύμπτωμα που αντιμετωπίζουμε στο ιατρείο. Είναι πολύ πιθανό είτε να έχετε υποφέρει από ένα επεισόδιο οσφυαλγίας είτε να γνωρίζετε κάποιον που το έχει, εκτιμάται ότι το 80% των ενηλίκων θα εμφανίσουν πόνο στην πλάτη κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Η σπονδυλική στήλη είναι ένα θαύμα εξέλιξης, 24 κινητά οστά, 50 αρθρώσεις όψεων, 23 μεσοσπονδύλιοι δίσκοι και νεύρα που τρέχουν προς και από αυτήν που τροφοδοτούν το υπόλοιπο σώμα. Παρέχει προστασία σε ένα μέρος του κεντρικού νευρικού μας συστήματος, τον νωτιαίο μυελό, αλλά επιτρέπει την κίνηση που μας επιτρέπει να περπατάμε, να τρέχουμε, να πηδάμε και να σκαρφαλώνουμε. Η σπονδυλική στήλη έχει εξελιχθεί για να κινείται. Όταν δεν κινούμαστε αρκετά ή κινούμαστε με λανθασμένο ή επαναλαμβανόμενο τρόπο, μπορεί να προκύψουν προβλήματα.

Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τον πόνο σας και να σας επιστρέψουμε στη βέλτιστη υγεία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δίνοντάς σας τη γνώση να γνωρίζετε πώς να αποτρέψετε την επανεμφάνιση του προβλήματος και τη σιγουριά να γνωρίζετε ότι υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία εάν τη χρειάζεστε. Καλέστε το ιατρείο εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον πόνο στην πλάτη σας. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα : Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να συμβεί λόγω τραυματισμού, μηχανικού ή μυϊκού προβλήματος, παγιδευμένου νεύρου που προκαλείται από διόγκωση σε έναν από τους δίσκους μεταξύ των σπονδύλων ή από αρθρίτιδα του αυχένα.

Εάν υποφέρετε από πόνο στον αυχένα, τότε είναι πιθανό η στάση σας να παίζει ρόλο στην ενόχλησή σας. Η σπονδυλική στήλη από το λαιμό μέχρι τη μέση σας αποτελείται από 24 κινητούς σπονδύλους που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Υπάρχει μια ιδανική τρισδιάστατη ευθυγράμμιση αυτών των σπονδύλων. Από την πλάτη η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να είναι ίσια (χωρίς σκολίωση) και από το πλάι να υπάρχουν τρεις καμπύλες (2 λόρδος – λαιμός και μέση και 1 κύφωση – μέση πλάτη).

Αυτή η δομή επιτρέπει στη σπονδυλική στήλη να λειτουργεί αποτελεσματικά και να «απορροφήσει» αποτελεσματικά τυχόν δυνάμεις που εμπλέκονται κατά την κίνηση. Εάν η στάση σας είναι καλή και η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης φυσιολογική, οι μύες που κινούν τη σπονδυλική στήλη θα είναι ο σωστός τόνος, ούτε σφιχτός ούτε αδύναμος, δημιουργώντας ισορροπία μεταξύ των οστών, των δίσκων, των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων επιτρέποντας τελικά την ελεύθερη κίνηση.

Ανακούφιση από τον πόνο στον ώμο : Ο ώμος είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας άρθρωσης που αντιπροσωπεύει πλήρως μια από τις βασικές φιλοσοφίες θεραπείας μας εδώ στο Osteo Physio lab: να αντιμετωπίζουμε το άτομο ως σύνολο και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στη συμπτωματική περιοχή.

Για να λειτουργήσει βέλτιστα η άρθρωση του ώμου (γληνοβραχιόνια) πρέπει να λειτουργεί σε συντονισμό με τις άλλες αρθρώσεις, μύες και συνδέσμους γύρω της. Ολόκληρη η περιοχή ονομάζεται ωμική ζώνη και στην πραγματικότητα υπάρχουν 3 αρθρώσεις και 1 «ψευδο» άρθρωση που την αποτελούν.

Ο πόνος στον αυχένα ή στη μέση της πλάτης και στους ώμους είναι αρκετά συχνά αλληλένδετοι λόγω του γεγονότος ότι η ωμική ζώνη κρέμεται από τη σπονδυλική στήλη και τον θώρακα κάτω από αυτήν. Όλες αυτές οι περιοχές πρέπει να είναι ισορροπημένες και να λειτουργούν αρμονικά για να λειτουργεί καλά ο ώμος.

Αθλητικοί τραυματισμοί : Εάν αθλείστε τακτικά, τότε είναι πιθανό να έχετε τραυματιστεί κάποια στιγμή στο παρελθόν, από έναν ήπιο πόνο κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη δραστηριότητα έως έναν οξύ πόνο που σας έχει αφήσει εκτός δράσης από μέρες έως εβδομάδες. Δυστυχώς, ορισμένα από αυτά τα προβλήματα μπορεί να γίνουν χρόνια, επαναλαμβανόμενα και μακροχρόνια εάν δεν αντιμετωπιστούν ανάλογα.

Τραυματισμοί αθλητικού τύπου δεν συμβαίνουν μόνο σε αθλητές του επιπέδου της ελίτ, ωστόσο και οι ασθενείς μας συχνά παρατηρούν την απογοήτευση που νιώθουν επειδή δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα που απολαμβάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, είτε πρόκειται για βόλτα με τον σκύλο ή για ποδήλατο να οδηγούν ή να μην μπορούν να είναι όσο δραστήριοι θα ήθελαν με τα παιδιά ή τα εγγόνια τους.

Η φλεγμονή που προκαλείται από έναν τραυματισμό αποτελεί μέρος του φυσικού μηχανισμού επούλωσης του σώματος και είναι ζωτικής σημασίας για να επιτραπεί η έναρξη της επισκευής των ιστών. Είναι η διαχείριση αυτής της φλεγμονής στην οποία ειδικευόμαστε στην πρακτική χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές, αποκατάσταση άσκησης και συμβουλές για τη διευκόλυνση της έμφυτης διαδικασίας αποκατάστασης του σώματος, διατηρώντας παράλληλα τον πόνο στο ελάχιστο, επιτρέποντας την ανάρρωση το συντομότερο δυνατό, είτε πρόκειται για νέο τραυματισμό είτε για μακροχρόνια καταγγελία.

Προσφέρουμε επίσης συνεδρίες παρακολούθησης για να βεβαιωθούμε ότι θα παραμείνετε στο σωστό δρόμο και για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα υποτροπής.

Εδώ στο Osteo Physio Therapy Lab έχουμε χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό αποτελεσματικών, μεμονωμένων σχεδίων θεραπείας που βρίσκουν την αιτία του προβλήματος και μπορούν να βοηθήσουν την ανάρρωσή σας από τη στιγμή του τραυματισμού μέχρι το σημείο που θα επιστρέψετε απολαμβάνοντας ξανά την αθλητική σας δραστηριότητα χωρίς πόνο . Αφιερώνουμε χρόνο για να κατανοήσουμε τόσο τον ασθενή όσο και την αιτία του προβλήματος (όχι μόνο τη θεραπεία των συμπτωμάτων) ενσωματώνοντας κάθε πτυχή της υγείας σας στη λήψη των αποφάσεών μας.

Εκτός αυτού, το Osteo Physio Therapy συνεργάζεται σε διάφορους τομείς με την Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το κέντρο εφαρμοσμένης βιοιατρικής  αλλά και με την Ιατρική Σχολή του Ευαγγελισμού όπως και με διάφορα άλλα ιατρικά κέντρα και χρήσιμες ιστοσελίδες που απασχολούν το ανδρικό μόριο. Ένα απο αυτά είναι το επιμήκυνση πέους

Μενού