1. Αρχική
  2. Σεξουαλική Υγεία
  3. Αγιουρβέδα για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας

Αγιουρβέδα για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας

agiouverda iatriki

Περιεχόμενα

Αγιουρβέδα και θεραπείες για Στυτική Δυσλειτουργία

Η αγιουρβεδική ιατρική είναι όπως λέγεται μια ολιστική, ολόσωμη προσέγγιση της υγείας. Προέκυψε πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ινδία. Η πρακτική αυτή προωθεί τη συνδυασμένη χρήση φυτικών ενώσεων, διατροφικών κατευθυντήριων γραμμών και συγκεκριμένων ασκήσεων. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πνευματικές και κοινωνικές συνιστώσες της ευημερίας ενός ατόμου, πέρα από τη σωματική του υγεία.

Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) προκαλεί στους άνδρες δυσκολία στη διατήρηση της στύσης κατά τη διάρκεια του σεξ. Πρόκειται για ένα συχνό πρόβλημα, ιδίως σε άνδρες άνω των 40 ετών. Η θεραπεία της ΣΔ τακτικά περιλαμβάνει την αντιμετώπιση υποκείμενων ψυχολογικών και φυσιολογικών προβλημάτων που εμφανίζονται αποσυνδεδεμένα από τη σεξουαλική λειτουργία. Πολλές έρευνες προτείνουν ότι οι προσεγγίσεις της αγιουρβεδικής ιατρικής μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της ΣΔ.

Ινδικό τζίνσενγκ

Η Withania somnifera είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως στην ιατρική της Αγιουρβέδα. Ονομάζεται επίσης ινδικό τζίνσενγκ και ashwagandha. Έχει ανακαλυφθεί ότι βελτιώνει αισθητά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τη γονιμότητα στους άνδρες. Το ινδικό τζίνσενγκ το κάνει αυτό ρυθμίζοντας τα επίπεδα των ορμονών, κάνοντας τα κύτταρά σας πιο υγιή.

Το βότανο χρησιμοποιείται επίσης για να βελτιώσει τη διανοητική διαύγεια και να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Και οι δύο παράγοντες μπορούν να έχουν αντίκτυπο στα συμπτώματα EΔ.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το βότανο από τα περισσότερα φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Διατίθεται ως εκχύλισμα ρίζας σε σκόνη, αλλά και σε μορφή κάψουλας. Προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό, συνιστάται υψηλή ημερήσια δόση (έως και 6.000 χιλιοστόγραμμα την ημέρα).

Asparagus racemosus

Το Asparagus racemosus είναι ένα συγκεκριμένο είδος βοτάνου που αναπτύσσεται σε περιοχές της Ινδίας, του Νεπάλ και της Σρι Λάνκα. Είναι γνωστό ως shatavari, ή “θεραπευτής εκατό ασθενειών“. Η ρίζα του Asparagus racemosus χρησιμοποιείται σε αρκετά παρασκευάσματα των αγιουρβεδικών μιγμάτων vajikarana: Προορίζεται για την η βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας και της υγείας γενικότερα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά του στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα στην ικανότητά του να βελτιώνει την κυκλοφορία και να ηρεμεί τα νεύρα. Και τα δύο αυτά οφέλη θα πρέπει να βοηθήσουν τους άνδρες με ΣΔ. Στην αγιουρβεδική παράδοση, πιστεύεται επίσης ότι είναι αφροδισιακό που προάγει την αγάπη και την πίστη σε όσους το χρησιμοποιούν.

Το εκχύλισμα Asparagus racemosus διατίθεται ως βάμμα και ως σκόνη, αλλά δεν έχει γίνει καμία έρευνα σχετικά με τη βέλτιστη ημερήσια δοσολογία για ένα άτομο.

Safed musli

Το Safed musli, ή Chlorophytum borivilianum, είναι επίσης ένα βότανο vajikarana. Έχει δείξει αφροδισιακή δράση σε πολλαπλές εργαστηριακές μελέτες, και ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ενισχύει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση του safed musli είναι 2 γραμμάρια την ημέρα. Μπορεί να αγοραστεί σε μορφή κάψουλας ή καθαρής σκόνης.

Κανέλα Cassia

Η Cinnamomum cassia είναι ένα είδος κανέλας που εξάγεται από το φλοιό ενός αειθαλή δέντρου που φύεται σε περιοχές της Ινδίας. Το εκχύλισμα του κλαδιού Cinnamomum cassia ονομάζεται μερικές φορές κανέλα cassia ή κινεζική κανέλα. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία.

Η κανέλα Cassia είναι διαφορετική από το είδος κανέλας που χρησιμοποιείται συνήθως για να καρυκεύει γλυκά τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι η αλεσμένη σκόνη κανέλας κάσια δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί. Να είστε προσεκτικοί για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε το σωστό είδος κανέλας.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι πολλά γνωστά σχετικά με τη μέγιστη ημερήσια δοσολογία της κανέλας κάσια ή πόση ποσότητα πρέπει να λάβει κάποιος για να δει βελτίωση της ΕΔ.

Γιόγκα

Για να αγκαλιάσετε πραγματικά την αγιουρβεδική μέθοδο θεραπείας για οποιαδήποτε κατάσταση υγείας, η σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να αποτελεί μέρος της θεραπείας σας. Η πρακτική της γιόγκα ερευνάται όλο και περισσότερο για τα οφέλη της στην υγεία. Η γιόγκα συνδυάζει τις διατάσεις, τη συγκέντρωση και το διαλογισμό, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και μειώνοντας τα επίπεδα του στρες.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι προάγει υγιή επίπεδα τεστοστερόνης. Με την προϋπόθεση ότι είστε αρκετά υγιείς ώστε να κάνετε ελαφριά αερόβια άσκηση, μπορείτε να ξεκινήσετε μια πρακτική γιόγκα ανά πάσα στιγμή, παρακολουθώντας ένα μάθημα υπό την καθοδήγηση ενός γιόγκι ή ακόμη και ακολουθώντας ένα DVD άσκησης ή μια εφαρμογή στο σπίτι.

Κίνδυνοι της αγιουρβεδικής ιατρικής

Πολλαπλές μελέτες έχουν επικεντρωθεί στην αποτελεσματικότητα των αγιουρβεδικών φαρμακευτικών βοτάνων, ιδίως κατά την τελευταία δεκαετία. Δεν είναι όμως πολλά γνωστά για τις κατάλληλες δοσολογίες αυτών των βοτάνων και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους με άλλα φυτικά και συνθετικά φάρμακα. Η αυτοθεραπεία της ΣΔ σας με συνδυασμό αυτών των βοτάνων μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα.

Συνοψίζοντας..

Η χρήση μιας ολιστικής προσέγγισης για την ΣΔ με όλο το σώμα, έχει κάποια προφανή οφέλη. Δεν έχει σκληρές παρενέργειες σε σύγκριση με τα συνθετικά φάρμακα όπως το Viagra. Φαίνεται επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη μακροχρόνια χρήση αυτών των βοτάνων, πράγμα που σημαίνει ότι ο πειραματισμός με διαφορετικούς συνδυασμούς για τη θεραπεία του εν λόγω προβλήματος σας, μπορεί να είναι μια επιλογή.

Η χρήση της γιόγκα ως ένας τρόπος για να βελτιώσετε την ψυχική σας δύναμη και να απαλλαγείτε από το άγχος μπορεί να συμπληρώσει αυτά τα αποτελεσματικά βότανα για τη θεραπεία της ΣΔ με ολοκληρωμένο τρόπο.

Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι θεραπείας της ΣΔ δεν είναι τόσο καλά ερευνημένες όσο πολλές άλλες στη δυτική ιατρική. Θα πρέπει πρωτίστως  να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τη μέθοδο θεραπείας ΣΔ που θα επιλέξετε, ώστε η σεξουαλική σας υγεία να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Φυτικά προϊόντα για την θεραπεία της Στυτικής Δυσλειτουργίας

Share This

Post Author

Τι προκαλεί ευαισθησία στο πέος;
Οι καλύτερες θεραπείες για την πρόωρη εκσπερμάτιση
Μενού