1. Αρχική
  2. Βότανα για Προστατη
  3. Αντιμετωπίστε την υπερπλασία του προστάτη με φυσικό τρόπο

Αντιμετωπίστε την υπερπλασία του προστάτη με φυσικό τρόπο

Υπερπλασία προστάτη αντιμετώπιση με φυσικούς τρόπους

Περιεχόμενα

4 φυσικές θεραπείες για τον διευρυμένο προστάτη (BPH)

Οι φυσικές θεραπείες για τον διευρυμένο προστάτη έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της BPH. Ανεξάρτητα από το αν παίρνετε φάρμακα για την BPH ή όχι, αυτές οι φυσικές θεραπείες θα σας βοηθήσουν να συρρικνώσετε τον προστάτη σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, συμβάλλοντας στην υγεία του προστάτη.

Αλλά, πρώτα απ’ όλα, ας καταλάβουμε τι ακριβώς είναι η διεύρυνση του προστάτη!

Τι είναι η διεύρυνση του προστάτη (BPH);

Η διεύρυνση του προστάτη, επίσης γνωστή ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (BPH), είναι μια διαταραχή που γενικά τείνει να επηρεάζει τους άνδρες καθώς μεγαλώνουν. Με την ηλικία (άνω των 50 ετών), τα κύτταρα του αδένα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, οδηγώντας σε διόγκωση του προστάτη. Ο διογκωμένος προστάτης είναι προβληματικός επειδή πιέζει την ουρήθρα, δημιουργώντας δυσκολίες στην ούρηση και αποδυναμώνοντας την ουροδόχο κύστη, εμφανίζοντας έτσι δυσκολία στην έναρξη της ούρησης και την ροή των ούρων.

Ακολουθούν ορισμένες φυσικές θεραπείες και βότανα για τον διευρυμένο προστάτη που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της BPH και να απαλλαγείτε από προβλήματα με τα ούρα σας, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής.

Λουτρό Sitz για τη διεύρυνση του προστάτη

Το λουτρό sitz είναι μια παλιομοδίτικη μέθοδος που πραγματικά λειτουργεί όταν πρόκειται για τη συρρίκνωση του προστάτη με φυσικό τρόπο. Το ζεστό μπάνιο χαλαρώνει τους πυελικούς μύες και προωθεί την επούλωση. Το κρύο λουτρό ανακουφίζει από τον πόνο και μειώνει το πρήξιμο του προστάτη.

Για τη μέθοδο αυτή, πρέπει απλώς να γεμίσετε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και στη συνέχεια να προσθέσετε ½ φλιτζάνι αλάτι Epsom σε αυτό. Και, σε μια άλλη μπανιέρα (ή μεγάλο δοχείο), γεμίζετε με κρύο νερό και προσθέτετε αρκετές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στη μπανιέρα. Έτσι μπορεί να γίνει συρρίκνωση της ουροδόχου κύστης, χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Τώρα, κάθεστε στη μπανιέρα με ζεστό νερό (45 βαθμούς C) για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε σε εκείνη με το κρύο νερό για 1 λεπτό (15 βαθμούς C έως 25 βαθμούς C).

Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτά τα βήματα περίπου 3 φορές και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με ένα κρύο μπάνιο.

Αυτός είναι ένας φυσικός τρόπος για να συρρικνώσετε τον προστάτη και να τον καταπραΰνετε. Η υδροθεραπεία χρησιμοποιείται συνήθως ως μέθοδος θεραπείας της διεύρυνσης του προστάτη, ειδικά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ένα λουτρό sitz αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της λεκάνης και διευκολύνει τη στένωση της ουρήθρας, κάνοντας καλύτερη την υγεία του προστάτη, ενώ παράλληλα μειώνει την επιτακτική ούρηση.

Το εκχύλισμα τσουκνίδας είναι μια φυσική θεραπεία για τον διευρυμένο προστάτη

Τα φύλλα τσουκνίδας μπορεί να προκαλούν οξύ, έντονο πόνο, αλλά το εκχύλισμά της έχει οφέλη για τον προστάτη. Η ρίζα περιέχει βασικά βιοδραστικά φυτοχημικά που βοηθούν στη συρρίκνωση του προστατικού ιστού, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της υπερπλασίας του προστάτη μέσω φυτικών σκευασμάτων. Όντας φυσικό διουρητικό, ενθαρρύνει επίσης την αποβολή των φλεγμονωδών αποβλήτων με την επίσχεση ούρων.

Μπορείτε να πιείτε τσουκνίδα ως ρόφημα προσθέτοντας απλώς 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα σε ζεστό νερό. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, στραγγίστε το. Μπορείτε να πίνετε αυτό το μείγμα τσαγιού 2 έως 3 φορές την ημέρα. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα για να καθορίσετε τη σωστή δοσολογία για το μέγεθος και την κατάστασή σας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τσουκνίδα έχει αντιφλεγμονώδεις ενώσεις παρόμοιες με εκείνες που περιέχονται στο πυγμαίο και στο saw palmetto.

Μια μελέτη που διεξήχθη το 2019 από την Bentham Science ανακάλυψε ότι το εκχύλισμα ριζών τσουκνίδας saw palmetto είναι αποτελεσματικό στην καταπράυνση του προστάτη και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της υπερπλασίας του προστάτη. Οι ασθενείς παρατήρησαν σημαντική αύξηση της ροής των ούρων και μείωση του όγκου του προστάτη.

Το εκχύλισμα ριζών τσουκνίδας saw palmetto μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έως και 12 μήνες χωρίς παρενέργειες και μπορεί να καταπολεμήσει την δημιουργία καρκίνου του προστάτη.

Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να συρρικνώσουν τον προστάτη με φυσικό τρόπο

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης της πυέλου ή kegel θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων από τις ενοχλήσεις του διευρυμένου προστάτη, επειδή είναι χρήσιμες στη σύσφιξη και τη σύσφιξη συγκεκριμένων πυελικών μυών για να βοηθήσουν στον έλεγχο της ούρησης. Οι ασκήσεις Kegel είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση της διόγκωσης του προστάτη και την αύξηση της ροής των ούρων.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας και να ξαπλώσετε στο έδαφος με τα γόνατα λυγισμένα και ανοιχτά.

Στη συνέχεια, σφίξτε απαλά τους μύες του πυελικού εδάφους για περίπου 5 δευτερόλεπτα πριν τους χαλαρώσετε για 5 δευτερόλεπτα.

Αν δεν ξέρετε ακριβώς ποιοι είναι οι μύες του πυελικού σας εδάφους, κάντε αυτά τα κόλπα. Ενώ βρίσκεστε στην τουαλέτα για να ουρήσετε, προσπαθήστε να σταματήσετε και να αρχίσετε να ουρείτε. Οι μύες που χρησιμοποιείτε είναι οι μύες του πυελικού εδάφους. Αλλά δεν χρειάζεται πραγματικά να βρίσκεστε στην τουαλέτα για να βρείτε τους μύες του πυελικού σας εδάφους. Μπορείτε απλώς να φανταστείτε ότι κάποιος μπαίνει στην τουαλέτα την ώρα που ουρείτε. Οι μύες που συσπώνται ενώ προσπαθείτε να συγκρατήσετε τα ούρα είναι οι μύες του πυελικού εδάφους. Αυτοί είναι οι μύες που πρέπει να ενισχύσετε μέσω των ασκήσεων Kegel. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε αυτές τις ασκήσεις 10-20 φορές/2-3 φορές την ημέρα για να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και την αύξηση του μεγέθους.

Ωστόσο, οι άνδρες που πάσχουν από χρόνια προστατίτιδα ή σύνδρομο χρόνιου πυελικού πόνου θα πρέπει να αποφεύγουν αυτό το είδος άσκησης.

Το μηλόξυδο είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη.

Το μηλόξυδο είναι πολύ καλό για τον προστάτη σας. Το αφιλτράριστο, ακατέργαστο μηλόξυδο διαθέτει στυπτικές ιδιότητες, βοηθώντας στη συρρίκνωση των διογκωμένων προστατικών αδένων. Επίσης, βοηθά στην απώλεια βάρους και βοηθά στην πρόληψη των επιπλοκών ενός διευρυμένου προστάτη, όπως οι ουρολοιμώξεις.

Χρειάζεται απλώς να αναμείξετε 1-2 κουταλιές της σούπας ωμό, αφιλτράριστο μηλόξυδο με 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε αυτό τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, καθώς αποτελεί προϊόν φυτικών σκευασμάτων και μπορεί να δώσει τη βελτίωση που χρειάζεστε.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορείτε να συρρικνώσετε τον προστάτη σας με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας τακτικά μηλόξυδο. Το μηλόξυδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ή ακόμη και της προστατίτιδας. Πολλοί ασθενείς με καρκίνο του προστάτη έχουν επίσης δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο φυσικής συρρίκνωσης του προστάτη, πριν ή μετά την επέμβαση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το καφεϊκό οξύ που βρίσκεται στα μήλα δρα ως αναστολέας του καρκίνου, αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδης ουσία. Όσον αφορά τη διεύρυνση του προστάτη, το καφεϊκό οξύ συμβάλλει στην πρόληψη του κυτταρικού πολλαπλασιασμού. Ακόμη και αν δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη μελέτη σχετικά με τις επιδράσεις του μηλόξιδου στην BPH, τα δεδομένα που είναι ήδη διαθέσιμα δείχνουν ότι μπορεί να έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στη συρρίκνωση του προστάτη.

Ποιες τροφές είναι καλές για τη συρρίκνωση του προστάτη;

Αυτά που οι άνδρες θα πρέπει να περιλαμβάνουν περισσότερο στην τακτική διατροφή τους είναι το αστράγαλο και η σόγια, αποφεύγοντας τα λιπαρά οξέα.

Ο αστράγαλος είναι ένα παλιό κινεζικό φαρμακευτικό φυτό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα σε καρκινοπαθείς αλλά είναι επίσης χρήσιμο στη μείωση των επιπτώσεων της BPH αλλά και στην προστατίτιδα.

Η σόγια, από την άλλη πλευρά, διατηρεί την υγεία του προστάτη και προστατεύει από την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Μια δίαιτα που περιέχει σόγια και αστράγαλο σε συνδυασμό μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια για τους άνδρες κατά των ασθενειών του προστάτη.

Οι ντομάτες είναι μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για την διεύρυνση του προστάτη. Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο και μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ντομάτας ή η κατανάλωση χυμού ντομάτας μπορεί να βοηθήσει στη συρρίκνωση του προστάτη.

Το μπρόκολο έχει πολλά φυτοχημικά και είναι γνωστό ότι ότι μειώνει το ρυθμό ανάπτυξης του προστάτη. Εφόσον το προσθέσετε στην διατροφή σας ο προστάτης σας θα είναι σε αρκετά καλύτερη κατάσταση.

Αυτές είναι μερικές από τις πολλές συστάσεις για τροφές που συρρικνώνουν τον αδένα του προστάτη. Βασιστείτε σε μια φυτική διατροφή και θα δείτε τα αποτελέσματα!

Νηστεία για τη συρρίκνωση ενός διευρυμένου προστάτη

Είναι η νηστεία μια σωστή λύση για τη συρρίκνωση ενός διευρυμένου προστάτη;

Μπορεί να είναι, αρκεί να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές φιλικές προς τον προστάτη, όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μόνο η νηστεία, χωρίς να επιλέγετε συνειδητά τροφές που συρρικνώνουν τον προστάτη, δεν θα σας βοηθήσει τόσο πολύ. Γι’ αυτό έχετε κατά νου τις τροφές που είναι καλές για την υγεία του προστάτη όταν πηγαίνετε για ψώνια.

Αυτό που κάνει τη νηστεία έναν καλό τρόπο συρρίκνωσης του διογκωμένου προστάτη είναι ότι περιλαμβάνει την αποκλειστική κατανάλωση λαχανικών, αποκλείοντας το κρέας και τα γαλακτοκομικά από το μενού. Και αυτές οι τροφές είναι γνωστές για τις φλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Επίσης, κατά τη νηστεία συνιστάται να πίνετε περισσότερα υγρά και να παραμένετε ενυδατωμένοι. Ειδικά η κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά στην καταπράυνση του προστάτη.

Φυτικά συμπληρώματα για την αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη

Εκτός από τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της υπερπλασίας του προστάτη που αναφέρουμε ποιο πάνω, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στα φυσικά συμπληρωματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Τα συμπληρώματα αυτά έχουν στην σύνθεση τους εκχυλίσματα από βότανα που αποδεδειγμένα βοηθούν την καλή υγεία του προστάτη.

Το καλύτερο συμπλήρωμα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της υπερπλασίας του προστάτη είναι :

prostamin-forte-xapia

Prostamin Forte Αγορά
 
Απαλλαγείτε μία και καλή από την προστατίτιδα.
 
39,00€  78€

Share This

Post Author

Smartweed: Ένα βότανο γεμάτο αντιοξειδωτικά
Μενού