farmaka gia prostati

Υπερπλασία του Προστάτη

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη

προστατης και υπερτροφια του προστατηΗ καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι ο ιατρικός όρος για να περιγράψει έναν υπερτροφικό προστάτη, μια πάθηση η οποία μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ροή των ούρων.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι συνηθισμένη σε άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών. Δεν είναι καρκίνος και συνήθως δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία του προστάτη.

Το Καλύτερο φάρμακο για τον προστάτη

Αν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας δεν βοηθούν με την υπερπλασία του προστάτη σας ή δεν είναι κατάλληλες για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να πάρετε κάποια φυτικά φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούν την φυτική σύνθεση του saw palmetto όπως είναι το Prostaline, το Revitaprost και το Prostamin Forte

Prostaline

Βελτιώνει τον προστάτη, ομαλοποιεί την ούρηση

Revitaprost

Αποκαθιστά πλήρως την υγεία του προστάτη και ανακουφίζει τα συμπτώματα της προστατίτιδας

Φάρμακα για τον Προστάτη

Οι α-Αδρενεργικοί αποκλειστές  χαλαρώνουν τους μύες στον αδένα του προστάτη και στην βάση της ουροδόχου κύστης, κάνοντας την διέλευση των ούρων ευκολότερη. Οι πιο συνηθισμένοι α-Αδρενεργικοί αποκλειστές είναι η ταμσουλοσίνη και η αλφουζοσίνη.

Τα αντιχολινεργικά είναι τα φάρμακα τα οποία χαλαρώνουν τον μυ της ουροδόχου κύστεως αν είναι υπερδραστήριος.

Οι Αναστολείς της 5 άλφα αναγωγάσης μικραίνουν τον αδένα του προστάτη αν είναι υπερτροφικός. Η Φιναστερίδη και η Ντουταστερίδη είναι οι δύο διαθέσιμοι αναστολείς της 5 άλφα αναγωγάσης.

Τα διουρητικά επιταχύνουν την παραγωγή ούρων. Αν ληφθούν κατά την διάρκεια της ημέρας, μειώνουν την ποσότητα ούρων που παράγεται την νύχτα.

Η Δεσμοπρεσσίνη επιβραδύνει την παραγωγή ούρων έτσι ώστε να παράγονται λιγότερα ούρα την νύχτα.

Φυτικά συμπληρώματα για τον Προστάτη

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως όταν ένα συμπλήρωμα γράφει πάνω την ένδειξη «φυσικό ή φυτικό» δεν σημαίνει πάντα ότι είναι ασφαλές, ή αποτελεσματικό. Να θυμάστε ότι ο ΕΟΦ δεν ελέγχει τόσο εξονυχιστικά φυτικά φάρμακα όπως τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Τα φυτικά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλοεπιδράσουν με άλλα φάρμακα που παίρνετε. Πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε φυσικό ή φυτικο συμπλήρωμα όπως το saw palmetto, μιλήστε με τον γιατρό σας και έλεγξέ την φυτική του σύνθεση.

Το Saw palmetto είναι το πιο γνωστό φυτικό φάρμακο που προέρχεται από τον καρπό ενός τύπου φοίνικα. Χρησιμοποιείται στην εναλλακτική ιατρική από την αρχαιότητα, για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του ουροποιητικού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από τη διόγκωση του προστάτη.

Αν μας ρωτάτε ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τον προστάτη θα σας προτείναμε το Prostaline, το οποίο ένα φυτικό προϊόν που χρησιμοποιεί εκχύλισμα του γνωστού saw palmetto και έχει αποδειχθεί ότι όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει έχουν δει να μειώνονται τα συμπτώματα της υπερπλασίας του προστάτη, όπως και βελτίωση της ροής των ούρων . Τέλος θα σας προτείναμε να αποφύγετε θεραπείες που έχουν σχέση με ομοιοπαθητική ή βελονισμό δεν υπάρχουν αρκετά αξιόπιστα στοιχεία για το πόσο καλά δουλεύουν πάνω στην αύξηση του μεγέθους του προστάτη ή για το πόσο ασφαλή είναι.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Saw palmetto

Το Saw palmetto είναι ένα εκχύλισμα το οποίο προέρχεται από το φυτό Serenoa και πωλείται συνήθως ως συστατικό μέσα σε συμπληρώματα διατροφής που προορίζεται για τη βελτίωση των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Το εκχύλισμα του saw palmetto έχει μελετηθεί σε κλινικές δοκιμές και ως πιθανή θεραπεία για άτομα με καρκίνο του προστάτη και για άνδρες με συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος που σχετίζονται με την υπερπλασία του προστάτη.

Οι επιστήμονες το 2020 ανέφεραν ότι έχουν γίνει πολλές μελέτες και δοκιμές τόσο στο saw palmetto όσο και σε άλλα βότανα για προστάτη αλλά ακόμα δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το εκχύλισμα Saw palmetto είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή υπερπλασίας του προστάτη και των συμπτωμάτων του.

Υπερπλασία του προστάτη συμπτώματα

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας, ο οποίος βρίσκεται στην λεκάνη, ανάμεσα στο πέος και την ουροδόχο κύστη.

Όταν μεγαλώνει το μέγεθος του προστάτη , έχει την τάση να ασκεί πίεση στην κύστη και στην ουρήθρα (τον σωλήνα μέσα από τον οποίο περνάνε τα ούρα).

Η αύξηση του μεγέθους του προστάτη μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ουρείτε και μπορεί να προκαλέσει:

 • Δυσκολία στην αρχή της ούρησης
 • Κόπο για να ουρήσετε
 • Αδύναμη ροή των ούρων η ακόμα και επίσχεση ούρων
 • Έναρξη της ούρησης διακοπτόμενη
 • αίσθημα ατελούς κένωσης (μετά την ούρηση υπάρχει το αίσθημα πως υπάρχουν ακόμα ούρα στην κύστη)
 • Επιτακτική ούρηση
 • Συχνή ανάγκη για ούρηση την νύχτα
 • Ακράτεια ούρων

Η διαρροή ούρων μπορεί να συμβεί όταν νοιώθετε μια ξαφνική ανάγκη για ούρηση και δεν μπορείτε να σταματήσετε την διαρροή ούρων πριν φτάσετε στην τουαλέτα. Αυτό ονομάζεται ακράτεια ούρων. Η διαρροή ούρων μπορεί να συμβεί επίσης όταν καταπονήστε, για παράδειγμα όταν βήχετε, φτερνίζεστε ή σηκώνετε ένα βαρύ αντικείμενο. Αυτό είναι η ακράτεια ούρων. Η πιο συνηθισμένη μορφή διαρροής είναι όταν μια μικρή ποσότητα ούρων στάζει στο εσώρουχο σας μετά το τέλος της ούρησης.

Σε μερικούς άντρες, τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν χρειάζονται θεραπεία. Σε άλλους όμως, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Πολλοί άνδρες ηλικίας 45+ που έχουν καλοήθη υπερπλασία προστάτη, έχουν και αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη. Αυτό δεν ισχύει όμως. Ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη σε άντρες με καλοήθη υπερπλασία δεν αυξάνει τον κίνδυνο σε σχέση με αυτούς που έχουν κανονικό μέγεθος προστάτη.

Αίτια της Καλοήθους Υπερπλασίας

Η αιτία της καλοήθους υπερπλασίας είναι άγνωστη, αλλά διάφορες ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι συνδέεται με ορμονικές μεταβολές καθώς μεγαλώνει ο άντρας.

Η ισορροπία των ορμονών στο σώμα σας αλλάζει καθώς μεγαλώνετε και αυτό μπορεί να κάνει τον αδένα να αυξήσει το μέγεθος του προστάτη.

Διάγνωση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη

Μπορείτε να υποβληθείτε σε πολλές και διαφορετικές εξετάσεις, για να μάθετε αν έχετε υπερτροφικό προστάτη.

Ο Ουρολόγος σας μπορεί να κάνει κάποιες από αυτές τις εξετάσεις στο ιδιωτικό του ιατρείο, όπως μια εξέταση ούρων, αλλά οι υπόλοιπες πρέπει να γίνουν στο νοσοκομείο.

Μπορεί να χρειαστούν μερικές εξετάσεις έτσι ώστε να αποκλειστούν κάποιες άλλες παθήσεις που προκαλούν σοβαρά συμπτώματα παρόμοια με αυτά της καλοήθους υπερπλασίας , όπως ο καρκίνος του προστάτη.

Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη και Καρκίνος

Η καλοήθης υπερπλασία του Προστάτη σε καμία περίπτωση δεν είναι καρκίνος! Οι περισσότεροι γιατροί όμως είναι επιφυλακτικοί και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πως μπορεί να υποκρύψει καποιο καρκίνωμα στην περιοχή του ουροποιητικού συστήματος. Καλό είναι τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με το πρόβλημα της υπερπλασίας του προστάτη να υποβάλλονται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο σε έναν γενικό έλεγχο του ουροποιητικού συστήματος. Επιστημονικές μελέτες και στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι στις ηλικίες των ανδρών από 40 ετών μέχρι 60, το 50% πάσχει από υπερπλασία του προστάτη. Το ποσοστό υπερπλασίας του προστάτη φθάνει κοντά στο 90% όταν οι μετρήσεις αφορούν άνδρες με ηλικία από τα 80 και πάνω.

Παραπομπή σε έναν Ουρολόγο

Υπερπλασία του προστάτηΊσως χρειαστείτε έναν ουρολόγο ή άλλον ειδικό αν:

 • Οι προηγούμενες θεραπείες δεν βοήθησαν το πρόβλημα με την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη
 • Μια ουροποιητική λοίμωξη δεν σταματάει ή επανέρχεται τακτικά
 • Δεν μπορείτε να αδειάσετε πλήρως την κύστη σας
 • Όταν δεν μπορείτε να κρατηθείτε (επιτακτική ούρηση)
 • Έχετε προβλήματα στα νεφρά και σας ανησυχεί η υγεία του προστάτη σας
 • Έχετε ακράτεια ούρων: όταν υπάρχει διαρροή  ούρων, ιδιαίτερα όταν η ουροδόχος κύστη σας είναι κάτω από πίεση, για παράδειγμα όταν βήχετε ή γελάτε

Πρέπει επίσης να επισκεφτείτε έναν ουρολόγο αν ανησυχείτε ότι τα σοβαρά συμπτώματα μπορεί να προκαλούνται από καρκίνο, αν και για τους περισσότερους άντρες δεν ευθύνεται ο καρκίνος.

Για ν ανακαλύψετε τι μπορεί να προκαλεί τα συμπτώματα και να αποφασίσετε πώς να τα διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο, θα πρέπει να κάνετε κάποιες επιπλέον εξετάσεις για να μετρήσετε:

 • Την ταχύτητα της ροής των ούρων σας
 • Πόσα ούρα παραμένουν στην κύστη μετά το τέλος της ούρησης

Μπορείτε επίσης να κάνετε και άλλες εξετάσεις για την αύξηση του μεγέθους του προστάτη, ανάλογα με τα συμπτώματα  ή την θεραπεία που εσείς και ο ουρολόγος σας σκέφτεστε

Θεραπεία της Καλοήθους Υπερπλασία του Προστάτη

Η θεραπεία για την υπερπλασία προστάτη εξαρτάται από την δριμύτητα των συμπτωμάτων σας.

Οι κύριες θεραπείες του μεγέθους του προστάτη είναι:

 • Αλλαγή του τρόπου ζωής
 • Χειρουργική θεραπεία
 • Φαρμακευτική αγωγή (Προτείνουμε το Prostaline)
 • Καθετήρες
 • Χειρουργική επέμβαση

Υπερπλασία Προστάτη : Αλλαγή του Τρόπου Ζωής

Μπορείτε να βοηθήσετε στην καλή υγεία του προστάτη σας, κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, όπως:

Μικρότερη κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, αλκοόλ, καφεΐνης και τεχνικών γλυκαντικών.

Τα ποτά που περιέχουν ανθρακικό, αλκοόλ, καφεΐνη (όπως το τσάι, ο καφές ή η κόκα κόλα) και φυσικά γλυκαντικά, αυξάνουν τον κίνδυνο ερεθισμού της κύστης και  χειροτερεύουν τα συμπτώματα.

Μικρότερη κατανάλωση υγρών το βράδυ

Προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα υγρών  που πίνετε το βράδυ και αποφύγετε να πιείτε οτιδήποτε για δυο ώρες τουλάχιστον πριν πάτε για ύπνο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να σηκωθείτε το βράδυ την νύχτα. Βεβαιωθείτε παρόλα αυτά ότι πίνετε αρκετά υγρά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Θυμηθείτε να αδειάσετε την κύστη σας

Θυμηθείτε να πάτε τουαλέτα πριν από μεγάλα ταξίδια ή όταν γνωρίζετε ότι δεν θα έχετε εύκολα πρόσβαση σε τουαλέτα.

Διπλό άδειασμα

Αυτό περιλαμβάνει το να περιμένετε λίγα λεπτά αφού έχετε τελειώσει την ούρηση πριν δοκιμάσετε και πάλι. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αδειάσετε την κύστη σας σωστά και να εξαφανίσει το αίσθημα ατελούς κένωσης. Προσέξτε όμως να μην πιεστείτε ή να ζοριστείτε.

Ελέγξτε τα φάρμακα σας

Ελέγξτε με τον ουρολόγο σας αν τα φάρμακα τα οποία λαμβάνετε, για παράδειγμα τα αντικαταθλιπτικά ή τα αποσυμφορητικά, χειροτερεύουν τα ουροποιητικά συμπτώματα σας.

Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και φυτικές ίνες

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την δυσκοιλιότητα, η οποία μπορεί να ασκήσει πίεση στην κύστη και να χειροτερεύσει τα συμπτώματα του υπερτροφικού προστάτη.

Χρήση ενίσχυσης ή θήκης

Τα απορροφητικά μαξιλαράκια ή εσώρουχα μπορούν να φορεθούν μέσα από το εσώρουχο σας ή να το αντικαταστήσουν τελείως, και θα απορροφήσουν οποιεσδήποτε διαρροές.

Οι ουροποιητικές θήκες μπορούν να βοηθήσουν με τις σταγόνες. Μοιάζουν με προφυλακτικά με ένα σωλήνα στο τέλος. Ο σωλήνας συνδέεται με μια τσάντα, την ποία μπορείτε να δέσετε στο πόδι σας κάτω από τα ρούχα σας.

Εκγύμναση της ουροδόχου κύστης

Η εκγύμναση της ουροδόχου κύστης είναι ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που στοχεύει στο να σας βοηθήσει να κρατηθείτε χωρίς να ουρήσετε για περισσότερο χρονικό διάστημα και να κρατήσετε περισσότερα ούρα στην κύστη σας. Σας δίνετε ένας στόχος, όπως το να περιμένετε τουλάχιστον για δυο ώρες ανάμεσα στην κάθε φορά που πηγαίνετε να ουρήσετε.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα διάγραμμα για την εκγύμναση της ουροδόχου κύστης, γιατί θα σας επιτρέψει να καταγράφετε την κάθε φορά που πηγαίνετε να ουρήσετε και τον όγκο των ούρων που αποβάλλετε – θα χρειαστείτε μια πλαστική κανάτα για να τα μετρήσετε. Το διάγραμμα μπορεί να σας το δώσει ο ουρολόγος σας.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μερικές άλλες ασκήσεις, όπως ασκήσεις αναπνοής, χαλάρωσης και μυϊκές για να μην σκέφτεστε την ανάγκη για ούρηση.

Με την πάροδο του χρόνου ο χρόνος στον οποίο στοχεύετε θα αυξάνεται, και στο τέλος του προγράμματος θα δείτε ότι θα μπορείτε να αντέξετε αρκετά περισσότερο χωρίς να ουρήσετε.

Χρησιμοποιήστε φυτικά συμπληρώματα

Τα φυτικά συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν την υγεία του προστάτη αλλά για να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να τα πάρετε προληπτικά, πριν δηλαδή διογκωθεί το πρόβλημα και πλέον θα είναι αργά. Μην ψάχνετε να βρείτε ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τον προστάτη, γιατί μάλλον δεν θα το βρείτε ποτέ. Το κάθε συμπλήρωμα η φάρμακο έχει ανάλογα τον οργανισμό και διαφορετική δράση. Θα πρέπει να δοκιμάσετε μόνος σας ή να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας προτείνει το καλύτερο φάρμακο.

Πότε τοποθετείται καθετήρας στην κύστη

Αν έχετε χρόνια απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος, μια πάθηση που σας δημιουργεί συνεχή προβλήματα στην ούρηση,  μπορεί να χρειαστείτε καθετήρα για να αδειάσετε την κύστη σας.

Ο καθετήρας είναι ένας μαλακός σωλήνας που μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη έξω από το σώμα. Μπορεί να περάσει από την ουρήθρα, ή από μια μικρή τρύπα που γίνεται στην κοιλιά πάνω από το ηβικό οστό.

Μπορεί να σας συστήσουν έναν αφαιρούμενο καθετήρα ή έναν καθετήρα ο οποίος μένει στην κύστη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Χειρουργική επέμβαση προστάτη

Οι περισσότεροι άνδρες με ουροποιητικά προβλήματα δεν χρειάζονται χειρουργική επέμβαση, αλλά μπορεί να είναι μια επιλογή αν οι άλλες θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Προστατεκτομή με χρήση laser

Είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία γίνεται με την χρήση Laser. To λέιζερ δεν προκαλεί αιμορραγία κατά την διάρκεια της εγχείρησης και αυτός είναι ο βασικός λόγος που έχει γίνει τόσο δημοφιλής η συγκεκριμένη μέθοδος. Το πλεονέκτημα της μη αιμορραγίας βοηθάει επίσης ασθενείς που παίρνουν αντιπηκτικά και δεν μπορούν να τα διακόψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διουρηθρική προστατεκτομή

Η διουρηθρική προστατεκτομή περιλαμβάνει την αφαίρεση του αδένα του προστάτη, χρησιμοποιώντας συνήθως έναν σωλήνα που περνάει μέσα από την ουρήθρα. Είναι κατάλληλη για τους άντρες που έχουν υπερτροφικό προστάτη. Ο χειρούργος εισάγει ένα ειδικό εργαλείο από το πέος στην ουρήθρα και φτάνει μέχρι την κύστη. Στην άκρη του εργαλείου αυτού υπάρχει μία αγκύλη που στέλνει στον προστάτη ηλεκτρικό ρεύμα τεμαχίζοντας τον σε μικρότερα κομμάτια. Την ίδια ώρα, γίνεται καυτηριασμός των σημείων του προστάτη που αιμορραγούν εξαιτίας της κοπής του. Τα κομμάτια του προστάτη που έχουν κοπεί μαζεύονται στην κύστη και απομακρύνονται σιγά σιγά με πλύσεις που γίνονται από την ουρήθρα με ειδικό ορό.

Ανοικτή προστατεκτομή

Μια ανοικτή προστατεκτομή περιλαμβάνει την αφαίρεση του αδένα του προστάτη μέσω μιας τομής στο σώμα σας. Μια ανοικτή προστατεκτομή γίνεται όταν υπάρχει υπερτροφικός προστάτης πάνω από ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Αυτή η χειρουργική θεραπεία είναι κατάλληλη για άντρες με σοβαρά προβλήματα στον προστάτη τους.

Κυστεοπλαστική

Η κυστεοπλαστική είναι μια διαδικασία για να αυξηθεί το μέγεθος της ουροδόχου κύστεως και γίνεται ράβοντας ένα μικρό κομμάτι ιστού από τα έντερα στον τοίχο της ουροδόχου κύστεως. Αυτή η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει τους άντρες των οποίων ο μυς στην κύστη συσπάται πριν γεμίσει η ουροδόχος κύστη.

Βοτουλινική τοξίνη

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει ενέσεις με βοτουλινική τοξίνη στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστεως. Αυτή η επέμβαση μπορεί να βοηθήσει τους άντρες των οποίων ο μυς στην κύστη συσπάται πριν γεμίσει η ουροδόχος κύστη. Αυτή η μέθοδος συνήθως συνιστάται σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα.

Διέγερση νεύρου του ιερού οστού με εμφύτευση

Μια μικρή ηλεκτρική συσκευή εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και στέλνει ριπές ηλεκτρικών σημάτων στην κύστη και στο ουροποιητικό σύστημα για καλύτερο έλεγχο.

Εκτροπή ούρων

Η εκτροπή ούρων περιλαμβάνει την σύνδεση των σωλήνων που ενώνουν τα νεφρά με την κύστη έξω από το σώμα έτσι ώστε τα ούρα να μπορούν να συλλέγονται χωρίς να περνάνε μέσα από την κύστη.

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για άντρες των οποίων τα συμπτώματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτό διαχείριση και φάρμακα, και οι οποίοι δεν μπορούν – ή δεν θέλουν – να κάνουν κυστεοπλαστική ή διέγερση νεύρου του ιερού οστού με εμφύτευση.

Επιπλοκές της Υπερτροφίας του Προστάτη

Η καλοήθης υπερτροφία μπορεί να οδηγήσει μερικές φορές σε επιπλοκές όπως:

 • Αυξάνει τον κίνδυνο Ουρολοιμώξεων
 • Μειωμένη ροή των ούρων
 • Οξεία επίσχεση ούρων

Η οξεία επίσχεση ούρων είναι μια ξαφνική ανικανότητα για ούρηση.

Τα συμπτώματα της οξείας επίσχεσης ούρων περιλαμβάνουν:

 • Το να μην μπορείτε ξαφνικά να ουρήσετε καθόλου
 • Οξύ πόνο χαμηλά στην κοιλιά
 • Πρήξιμο της ουροδόχου κύστεως, το οποίο μπορείτε ν αντιληφθείτε με τα χέρια σας

Αν έχετε συμπτώματα οξείας επίσχεσης ούρων, επικοινωνήστε οπωσδήποτε με τον ουρολόγο σας.

Prostaline

Βελτιώνει τον προστάτη, ομαλοποιεί την ούρηση

Revitaprost

Αποκαθιστά πλήρως την υγεία του προστάτη και ανακουφίζει τα συμπτώματα της προστατίτιδας

Μενού