1. Αρχική
  2. Σεξουαλική Υγεία
  3. Οι καλύτερες θεραπείες για την πρόωρη εκσπερμάτιση

Οι καλύτερες θεραπείες για την πρόωρη εκσπερμάτιση

Περιεχόμενα

Οι σεξουαλικές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης εκσπερμάτισης, είναι καταστάσεις αρκετά συχνές για τους άνδρες.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν ένα άτομο φτάνει στην κορύφωση πολύ γρήγορα ή πριν θελήσει ο σύντροφος του κατά την διάρκεια του σεξ. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόωρη εκσπερμάτιση τείνουν να έρχονται σε οργασμό μέσα σε 1 λεπτό από τη στιγμή που διεγείρονται σεξουαλικά και συνήθως δεν είναι σε θέση να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση.

Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και άγχος. Μερικοί άνθρωποι με πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να αποφεύγουν το σεξ ως αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως αρκετές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν.

Πιο κάτω θα διαβάσετε και θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τις σπιτικές θεραπείες και τις φυσικές θεραπευτικές επιλογές για την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Διάφορα προϊόντα για την αντιμετώπιση της ΠΕ

Μαντηλάκια για πρόωρη εκσπερμάτιση

Τα μαντηλάκια πρόωρης εκσπερμάτισης λειτουργούν μειώνοντας την αίσθηση στο άκρο του πέους. Αυτά τα μαντηλάκια περιέχουν βενζοκαΐνη, η οποία μπλοκάρει τα κανάλια νατρίου που προκαλούν αίσθηση στο πέος.

Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που χρησιμοποιούσαν αυτά τα μαντηλάκια για τουλάχιστον δυο μήνες βίωσαν λιγότερο άγχος σχετικά με τη σεξουαλική επαφή. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων εκσπερμάτωσε επίσης αρκετά μετά το χρονικό διάστημα των δυο λεπτών που είναι κύριο χαρακτηριστικό της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Κρέμες για Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Οι τοπικές αναισθητικές κρέμες που κυκλοφορούν χωρίς ιατρική συνταγή περιέχουν έναν αναισθητικό παράγοντα που μπορεί να θεραπεύσει την πρόωρη εκσπερμάτιση μειώνοντας την αίσθηση και επιβραδύνοντας παράλληλα την κορύφωση. Χρησιμοποιήστε την κρέμα στο πέος σας 10 έως 15 λεπτά πριν από το σεξ, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική.

Μια μελέτη του 2017 στο Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι τοπικές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του χρόνου εκσπερμάτισης κατά μερικά λεπτά. Αν και γενικά καλά ανεκτές, οι αναισθητικές κρέμες μπορεί να προκαλέσουν:

  • Ήπιο πόνο
  • Ήπιο αίσθημα καύσου
  • Μειωμένη λίμπιντο
  • Προσωρινή απώλεια ευαισθησίας

Σπρέι λιδοκαΐνης

Όπως και οι τοπικές κρέμες έτσι και το σπρέι λιδοκαΐνης μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης με την απευαισθητοποίηση του πέους και τη μείωση της υπερευαισθησίας.

Χρησιμοποιήστε το σπρέι 10 έως 15 λεπτά πριν από το σεξ, προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα. Οι γνωστές πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν τη μείωση της λίμπιντου και την προσωρινή απώλεια ευαισθησίας.

Προφυλακτικά “Climax control”

Σε γενικές γραμμές, τα προφυλακτικά μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία και να σας αποτρέψουν από την πρόωρη εκσπερμάτιση. Υπάρχουν όμως και προφυλακτικά “ελέγχου της κορύφωσης” που διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή και τα οποία είτε είναι κατασκευασμένα από παχύτερο υλικό από λατέξ είτε περιέχουν έναν μουδιαστικό παράγοντα που έχει σκοπό να καθυστερήσει την κορύφωση.

Φυτικά Χάπια Climax Control

Είναι ένα φυτικό προϊόν το οποίο περιέχει φυσικά συστατικά, διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Με την λήψη αυτού του προιόντος θα μπορείτε μέχρι και 48 ώρες μετά να απολαμβάνεται το σεξ δίχως τον “βραχνά” της πρόωρης εκσπερμάτισης. Το Climax Control αποτρέπει την πρόωρη εκσπερμάτιση επεμβαίνοντας και ρυθμίζοντας το ποσό σεροτονίνης που βρίσκεται στο σώμα σας ανά πάσα στιγμή.

Συμπληρώματα Διατροφής

Συμπληρώματα ψευδαργύρου

Ο ψευδάργυρος όχι μόνο υποστηρίζει την υγιή ανοσία και την ανάπτυξη των κυττάρων, αλλά το απαραίτητο μέταλλο βοηθά επίσης στην παραγωγή τεστοστερόνης καθώς και στην ενίσχυση της λίμπιντο και της ενέργειάς σας.

Η έρευνα έχει βρει μια σύνδεση μεταξύ της ανεπάρκειας ψευδαργύρου και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας στους άνδρες, οπότε η λήψη 11 χιλιοστογραμμαρίων ψευδαργύρου την ημέρα (η συνιστώμενη ποσότητα) μπορεί να βελτιώσει τον χρόνο εκσπερμάτισης.

Μια μελέτη του 2009 που διεξήχθη σε αρουραίους έδειξε ότι τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να αυξήσουν την τεστοστερόνη, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τα σεξουαλικά προβλήματα, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας ψευδαργύρου, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει:

  • Ναυτία
  • Εμετός
  • Διάρροια
  • Βλάβη των νεφρών και του στομάχου
  • Μεταλλική γεύση στο στόμα σας

Αγιουρβεδική βοτανική ιατρική

Η Αγιουρβέδα αποτελεί το παραδοσιακό θεραπευτικό σύστημα στην Ινδία. Βασίζεται σε χιλιάδες βότανα για τη θεραπεία των πάντων, από τον διαβήτη έως τις φλεγμονές.

Ορισμένα αγιουρβεδικά φάρμακα, όπως το kaunch beej, το kamini vidrawan ras και το yauvanamrit vati, θεωρείται ότι θεραπεύουν την πρόωρη εκσπερμάτιση όταν λαμβάνονται σε μορφή κάψουλας δύο φορές την ημέρα με χλιαρό νερό. Τα αγιουρβεδικά φάρμακα έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Μια μελέτη του 2017 σχετικά με τη σεξουαλική ιατρική διαπίστωσε ότι οι άνδρες που χρησιμοποιούσαν αγιουρβεδική ιατρική είδαν μια μικρή αύξηση του χρόνου που χρειάστηκε για να εκσπερματώσουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι γνωστές πιθανές παρενέργειες που μπορούν να προκληθούν περιλαμβάνουν:

  • Πόνος στο στομάχι
  • Ζάλη
  • Ήπιος πόνος
  • Μειωμένη λίμπιντο

Κινεζική βοτανοθεραπεία

Μια εβδομαδιαία ή καθημερινή δόση κινεζικής βοτανοθεραπείας, ιδίως δισκία Yimusake ή χάπια Qilin – μπορεί να θεραπεύσει την πρόωρη εκσπερμάτιση ενισχύοντας τη σεξουαλική αντοχή και βελτιώνοντας την ενέργεια.

Η ίδια μελέτη σεξουαλικής ιατρικής διαπίστωσε ότι διαφορετικοί τύποι κινεζικών φυτικών φαρμάκων μπορούν να αυξήσουν το χρόνο εκσπερμάτισης κατά περίπου 2 λεπτά. Οι γνωστές πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

  • Πόνος στο στομάχι
  • Ζάλη
  • Ήπιος πόνος
  • Μειωμένη λίμπιντο

Θεραπεία Πρόωρης Εκσπερμάτισης για το σπίτι

Διατροφικές αλλαγές
Εκτός από τον ψευδάργυρο, το μαγνήσιο παίζει επίσης ρόλο στη σεξουαλική σας υγεία και μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόωρη εκσπερμάτιση, σύμφωνα με έρευνες.

Η ενσωμάτωση τροφίμων στη διατροφή σας που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του χρόνου που χρειάζεστε για να κορυφώσετε. Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν:

  • στρείδια
  • κολοκυθόσποροι
  • σόγια
  • γιαούρτι
  • σπανάκι
  • δημητριακά από φύτρο σιταριού
  • αμύγδαλα
  • φασόλια
  • ρεβίθια
  • σουσάμι
  • μοσχάρι και αρνί
  • μαύρη σοκολάτα
  • σκόρδο
  • μπιζέλια

Τεχνική Παύσης-Σφίξεως

Η τεχνική pause-squeeze μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης αφήνοντας τη διέγερση να μειωθεί πριν από την κορύφωση. Όταν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να εκσπερματώσετε, σταματήστε και βάλτε εσάς ή τον σύντροφό σας να πιέσετε το άκρο του πέους σας εκεί όπου η κεφαλή ενώνεται με τον άξονα.

Βάλτε τους να κρατήσουν τη συμπίεση για αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να μην θέλετε πλέον να κορυφώσετε. Φροντίστε να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, διότι διαφορετικά δεν θα γνωρίζει τον σωστό χρόνο.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όσο χρειαστεί. Τελικά, μπορεί να είστε σε θέση να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση χωρίς βοήθεια.

Τεχνική Σταμάτα-Ξεκίνα

Η τεχνική stop-start, επίσης γνωστή ως έλεγχος του οργασμού ή “edging”, μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της κορύφωσης τραβώντας την ευχαρίστηση.

Όταν αισθάνεστε την ανάγκη να εκσπερματώσετε, σταματήστε εντελώς τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μόλις αισθανθείτε λιγότερο διεγερμένοι, αρχίστε σιγά-σιγά να έχετε ξανά σεξουαλική δραστηριότητα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσο χρειάζεται,  καθώς θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την εκσπερμάτιση.

Πυελικές Ασκήσεις

Η ενδυνάμωση των μυών του πυελικού σας μέρους μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον χρόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε στην κορύφωση.

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι οι ασκήσεις πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες που αντιμετωπίζουν δια βίου πρόωρη εκσπερμάτιση να ελέγξουν το εκσπερμάτινο αντανακλαστικό τους, αυξάνοντας το χρόνο που χρειάζονται για να φτάσουν στην κορύφωση. Για να εκτελέσετε ασκήσεις πυελικού εδάφους:

  • Βρείτε τους σωστούς μύες σταματώντας στη μέση της ροής ενώ κατουράτε ή σφίγγοντας τους μύες που σας εμποδίζουν να περάσετε αέρια.
    Ενώ είστε ξαπλωμένοι, συσπάστε τους μύες του πυελικού σας εδάφους για τρία δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, χαλαρώστε για κάποια δευτερόλεπτα. Κάντε αυτό τουλάχιστον 10 φορές διαδοχικά. Επαναλάβετε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.
  • Αυξήστε σταδιακά τον αριθμό των δευτερολέπτων καθώς οι μύες σας γίνονται πιο δυνατοί. Δοκιμάστε νέες θέσεις, όπως όρθιοι, περπατώντας ή καθιστοί.
  • Μην ξεχνάτε να αναπνέετε και να θυμάστε να επικεντρώνεστε μόνο στους μύες του πυελικού σας εδάφους. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σφίξετε τους κοιλιακούς, τους μηρούς ή τους γλουτούς σας.

Αυνανισμός

Ο αυνανισμός μία ή δύο ώρες πριν από τη σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης κατά τη διείσδυση. Αυτή η σεξουαλική απελευθέρωση θα  μειώσει την ανάγκη σας για γρήγορη κορύφωση.

Αποφύγετε τη συνουσία για ένα χρονικό διάστημα

Αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογο, αλλά η εστίαση σε άλλους τύπους σεξουαλικής δραστηριότητας αντί της επαφής μπορεί να βοηθήσει να αποφορτιστείτε από την πίεση των σεξουαλικών σας επαφών.

Η διείσδυση δεν είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στη σεξουαλική ικανοποίηση, οπότε σκεφτείτε άλλους τρόπους με τους οποίους εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να νιώσετε ευχαρίστηση που δεν θα προκαλέσουν σε κανέναν από τους δύο σας αγωνία ή απογοήτευση.

Ανακεφαλαίωση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα απολύτως φυσιολογικό και συνηθισμένο είδος σεξουαλικής ανησυχίας που επηρεάζει έως και το 40% των ανδρών στην Ευρώπη.

Οποιαδήποτε από αυτές τις σπιτικές θεραπείες, αλλά και τις φυσικές, θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας, σε μεγάλο βαθμό. Αν όμως η πρόωρη εκσπερμάτιση συνεχίζεται, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες αιτίες και να διερευνήσετε άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Share This

Post Author

Αγιουρβέδα για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας
10 συμβουλές διατροφής και άσκησης για την υγεία του προστάτη σας
Μενού