medical herbs

Βότανα για Προστάτη

Βότανα για Προστάτη | Μοναστηριακά Βότανα για Προστάτη

βοτανα για προστατηΟ  προστάτης , αποτελεί μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, είναι ένας αδένας που περιβάλλει την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Έχει περίπου το μέγεθος ενός καρυδιού και μεγαλώνει σε όλη τη ζωή ενός άνδρα.

Καθώς μεγαλώνετε, είναι σημαντικό να μπορείτε διατηρείτε έναν υγιή προστάτη. Ο προστάτης μπορεί να διευρυνθεί (υπερπλασία του προστάτη) και όταν θα γίνει αυτό, μειώνεται η ροή των ούρων και αρχίζουν διάφορα προβλήματα και συμπτώματα που είναι πολύ ενοχλητικά.

Δεν υπάρχουν οριστικές ενδείξεις ότι η καλή διατροφή μπορεί να αποτρέψει τα προβλήματα του προστάτη , αλλά όλοι οι ουρολόγοι συμφωνούν πως μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Η δημιουργία ενός γεύματος και σνακ γύρω από λαχανικά και φρούτα είναι μια έξυπνη ιδέα για την υγεία γενικά, και ιδιαίτερα για να έχετε έναν υγιή προστάτη.

Οι άντρες είναι γενικά διστακτικοί με τους γιατρούς, ειδικά όταν πρόκειται για «ευαίσθητα» θέματα όπως ο προστάτης. Έτσι, όταν μη συνταγογραφούμενα φυτικά προϊόντα ισχυρίζονται ότι «προάγουν την υγεία του προστάτη», πολλοί άνδρες είναι διατεθειμένοι να τα δοκιμάσουν. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνδρες στην Ευρώπη χρησιμοποιούν το Saw Palmetto, ένα βότανο που θεωρείτε πως είναι το καλύτερο φάρμακο για τον προστάτη, μεταξύ άλλων, έχει τη φήμη ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη διόγκωση του προστάτη (πάθηση γνωστή και ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη).

Χιλιάδες είναι επίσης οι άνδρες που καθημερινά αναζητούν φυτικές θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη. Στην περίπτωση που υπάρχει καρκίνος θα σας συνιστούσαμε να μην ψάχνετε μόνοι σας για φυτικά προϊόντα, αλλά να απευθυνθείτε άμεσα στο γιατρό σας

Μοναστηριακά Βότανα

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές πληροφορίες που αφορούν διάφορα μοναστηριακά βότανα, βάμματα ή ελιξίρια, τα οποία είναι πολύ αγαπητά σε αυτούς που ασχολούνται με την βοτανολογία. Μοναστηριακά βότανα για την θεραπεία του προστάτη και όχι μόνο.

Τα μοναστηριακά βότανα και εκχυλίσματα κρύβουν μέσα τους όλα τα μυστικά των κατηρτισμένων βοτανολόγων μοναχών, αλλά και απλών μοναχών που έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια με την συλλογή – έρευνα των βοτάνων και την χρήση τους σε θεραπευτικούς σκοπούς.

Η δράση του κάθε βοτάνου περιγράφεται συνήθως σε παλιές μοναστηριακές και απόκρυφές συνταγές. Ως γνωστόν το Άγιον Όρος μαζί με τα Δωδεκάνησα θεωρούνται από τις σπουδαιότερες πηγές γνώσης της Ελληνικής βοτανοθεραπείας και η γνώση αυτή είναι πολύτιμη για τους επιστήμονες μελετητές όλου του κόσμου.

Τα μοναστηριακά βότανα τα οποία προτείνουν στο διαδίκτυο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Προστάτη είναι συνήθως μίξη πολλών βοτάνων τα οποία μπορείτε να τα αγοράσετε και να λαμβάνεται ως ρόφημα. Επιστημονικά πάντως δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως τα μοναστηριακά βότανα μπορούν να θεραπεύσουν η να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του προστάτη.

  • Βάμα Αγριοτριανταφυλλιάς
  • Βάμα Τσουκνίδας
  • Βάμα Ιτιάς
  • Μελισόχορτο
  • Φλαμούρι
  • Αρώνια
  • Serenoa repens
  • Γύρη μέλισσας
  • Άγριος βασιλικός

Βότανα για τον Προστάτη

Saw Palmetto ( Σάο Παλμέτο)

Προστασία Προστάτη: Το Saw Palmetto είναι ένα βότανο, το οποίο το βρίσκουμε στην Νοτιοανατολική Αμερική . Χρησιμοποιείται σε πολλά φυτικά παρασκευάσματα για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων της ουροδόχου κύστης, που οφείλονται στην διόγκωση του προστάτη. Θεωρείται το Νο1 φυσικό συστατικό στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Με αυτό το φυτό μπορείτε να φτιάχνετε καθημερινά ένα φυσικό απολαυστικό ρόφημα το οποίο θα διατηρεί την υγεία του προστάτη σας.

Pine Bark (Φλοιός Πέυκου)

Προστασία Προστάτη & Ποσότητα Σπέρματος: To Pine Bark είναι ένα αρχαίο γένος αειθαλών δέντρων που αναπτύσσονται άφθονα σε πολλά μέρη του βόρειου ημισφαιρίου και σε ορισμένα μέρη του νότιου ημισφαιρίου επίσης. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το Pine Bark μπορεί να προσφέρει θρεπτική υποστήριξη της υγείας του προστάτη . Ο φλοιός πεύκου έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος.

Turmeric (Κουρκουμάς)

Προστασία Προστάτη: Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική και είναι αγαπημένος σε πολλούς.  Είναι  πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να καταπραΰνει τους μύες και τον ερεθισμένο ιστό. Μια ελεγχόμενη έρευνα με placebo φάρμακο, έδειξε ότι ο κουρκουμάς βοήθησε στην ανακούφιση των δυσκολιών του ουροποιητικού σε ασθενείς με προβλήματα υπερπλασίας του προστάτη.

Σπόροι Κολοκύθας

Προστασία Προστάτη: Οι σπόροι κολοκύθας προσφέρουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που έχουν θετικά συνδεθεί με την υγεία του προστάτη, όπως ο ψευδάργυρος , το κάλιο και ο σίδηρος. Μια μελέτη έδειξε ότι το εκχύλισμα σπόρων κολοκύθας βοήθησε τη φυσιολογική ροή ούρων σε άνδρες με διευρυμένο προστάτη.

Pygeum Bark (Φλοιός δέντρου)

Προστασία Προστάτη: Το εκχύλισμα από τον φλοιό του δέντρου Prunus africana περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στη συρρίκνωση του προστάτη για την ανακούφιση από ουροποιητικά προβλήματα όπως η κακή ροή ούρων και η νυχτερινή ούρηση σε άνδρες με διευρυμένο προστάτη.

Τσουκνίδα

Προστασία Προστάτη & Ουρολοιμώξεις: Η τσουκνίδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του μεγέθους του προστάτη και την θεραπεία των συμπτωμάτων της υπερπλασίας του προστάτη αδένα στους άνδρες με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ( ουρολοιμώξεις ), πέτρες στα νεφρά και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή των ούρων, μειώνοντας έτσι τις νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα.

Smartweed (Σμάρτγουίντ)

Αιμορροΐδες & Προστάτης: Το Smartweed είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή διάφορων φαρμάκων. Οι άνθρωποι φτιάχνουν τσάι smartweed για να ανακουφιστούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα των αιμορροΐδων.  Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα τα οποία προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες ,  τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την ενθάρρυνση της υγείας του προστάτη.

Rye Grass Pollen (Γύρη Σίκαλης)

Προστάτης & Ουροποιητικό: Η γύρη από την σίκαλη χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαρμάκων. Το εκχύλισμα γύρης σίκαλης χρησιμοποιείται συνήθως από το στόμα για παθήσεις του προστάτη όπως η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη , ο πόνος του προστάτη και το συνεχές πρήξιμο του προστάτη. Μια μελέτη έδειξε ότι η γύρη σίκαλης μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων όπως η συχνοουρία και η νυχτερινή ούρηση.

Red Clover (Κόκκινο Τριφύλλι)

Προστάτης & Ουροποιητικό: Το κόκκινο τριφύλλι είναι ένα φυτό που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φυτικών συμπληρωμάτων για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου της υπερπλασίας του προστάτη και λοιμώξεις που αφορούν την ουροδόχο κύστη. Το κόκκινο τριφύλλι έχει λιπαρά οξέα τα οποία προλαμβάνουν και μειώνουν τη φλεγμονή στον προστάτη. Το συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των νυχτερινών επισκέψεων στο μπάνιο για άνδρες με διευρυμένο προστάτη.

Λυκοπένιο

Σε μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση των αντιοξειδωτικών ⁽έρευνα) που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition and Cancer , το λυκοπένιο βρέθηκε στην κορυφή όσον αφορά τα οφέλη του για τον καρκίνο του προστάτη και τους πιθανούς ασθενείς με καρκίνο του προστάτη

Το λυκοπένιο, που βρίσκεται σε ροζ και κόκκινα φρούτα και λαχανικά, όπως οι ντομάτες, το καρπούζι και το γκρέιπφρουτ και η παπάγια  , έχει επίσης αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη της υπερπλασίας του προστάτη, σύμφωνα με μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Hohenheim της Γερμανίας. Μια ανασκόπηση του 2013 σημειώνει ότι «ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων δείχνει ότι τα ολόκληρα τρόφιμα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από μεμονωμένες ενώσεις για τη μείωση του κινδύνου ασθενειών», υποδηλώνοντας ότι μια φρέσκια ντομάτα θα προσφέρει περισσότερα οφέλη με βάση το λυκοπένιο από μια φέτα πίτσα με σάλτσα ντομάτας.

Πράσινο τσάι

Υπάρχουν και κάποιες λίγες μελέτες όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο Therapeutic Advances in Urology ⁽μελέτη για το πράσινο τσάι) έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και μαύρου τσαγιού για τη θεραπεία του πόνου των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, οτιδήποτε μειώνει τον πόνο στην ούρηση, την ροή και τη συχνότητα μπορεί να ωφελήσει όσους υποφέρουν από διόγκωση του προστάτη.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού πλούσιου σε αντιοξειδωτικά προσκαλεί μια σειρά από πιθανά διατροφικά οφέλη πέρα ​​από την υγεία του προστάτη, αλλά εάν η καφεΐνη επιδεινώνει τα συμπτώματά σας, καλό είναι να την αποφύγετε.

ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Αγορα Prostamin Forte

Απαλλαγείτε μια και καλή από την προστατίτιδα

 

Μενού